Tam Sürümünü Görmek İçin : Pipo nasıl yakılır?
Herkese Merhaba Uzun süredir forumlarla ilgilenemiyorum bu tatil beni çok rahatlattı. Şu gergin savaş ortamında değişik bir konu açayım (bu yanlış hatırlamıyorsam bu forumdaki ilk konum) konum şu:
pipo hakkında ne düşünüyorsunuz (yani size ne çağrıştırıyor)(ve bu pipo en kolay nasıl yakılır?)
o hayır tiryaki değilim sadece merak ediyorum
...
sokrates
06/02/2003, 16:54
Orjinal mesajı gönderen Çaylak
pipo hakkında ne düşünüyorsunuz (yani size ne çağrıştırıyor)(ve bu pipo en kolay nasıl yakılır?)
...
Soner Yalcın ve Dogan Yurdakulun meshur Baypipo adli kitabi gliyor aklima:D ne dusunuyorsun diyorsan tek kelimeyle facia:D
bu arada bilincaltimiza girmeye calisiyomusun gibi bir his var icimde :D
mosaicus
06/02/2003, 17:02
bi yorum yapamayacam...çünkü sigaraya bile şu yaşıma kadar hiç ilgim olmadı, kaldı ki pipoya olsun! kokusu güzel sanırım, tek onu biliyorumm:)
con_simit
06/02/2003, 19:51
Önce tütünü doğru doldurmalısın.
Predator
11/02/2003, 00:07
Nasıl yakıldıgını önceden öğrenseydim. 11 yaşımda kaşımı yakmazdım :hmmm:
11 yaşında ne diye pipo yakmaya kalkarsın ki bir de daha önce öğrenseydim diyorsun predator :)
Predator
13/02/2003, 12:55
Klasik neden;
Özentilik. Babam içiyodu kokusu çok güzeldi.Nasıl bir beyin varsa pipoyu ocakta yakmaya çalışmıştım
:rolleyes:
Siz hatırlamazsınız, eskiden sigara kıtlığı vardı. Bakkallar tanıdıklara haftada 2-3 tane verebilirdi ancak. O dönem pipoyu bir süre denemiştim. Mereti yakması kolay da söndürmeden tutması zor gelmişti :)
Kısacası sevmedim.
Ama nargile keyiflidir :)
Nargile dedinizde aklıma düştü.
İstanbul'da olan arakadaşlarla Çorlulu Ali Paşa Medresesi'nde bir nargile partisi vermiyoruz
(tabii diğer arkadaşları da imkanları ölçüsünde bekleriz) :kuuul:
http://www.yasamdersleri.com/album.asp?album=10
Walla çok keyifli oluyor, siz karar verin ben uyarım :)
Zerzevat Adam
15/02/2003, 01:17
abim pipo içio ona sormalı ama gördüğüm kadarıyla azcık 45-50 derece yan tutuyon güzel bir çakmaklar uzun bir süre yakıon sonra içine çekip dişlerin arasından salıon dumanı :D
Ali Sarı
19/02/2003, 13:38
Demek corlulu ali paşa medresesinde nargile partisi var. Ne zaman :) Haber verin de bilelim :P
Pipoya gelince hiç denemedim ama eve gelen misafirin 1-1.5 dakika ara ile çakmağını çıkarıp pipoyu yakmaya çalıtığını hatırlıyorum sadece. Habire yakıp duruyodu. Hiç uğraşamam öyle şeylerle :)
Ama kokusu kesinikle çok güzel...
Öncelikle kolay yakmak için güzel bir pipo almak gerekir. Güzel bir ağaçtan ve mümkünse kapaklısından...
Daha sonra Pipo yakmak için üretilen çakmaklardan almak gerekir. Bu çakmaklar normal çakmaklar gibi değildir. Ateş çıkartan yerleri eğimlidir. Böylece elinizi yakmadan ateşi deliğin içine verme şansınız oluyor.
Daha sonra ise kaliteli bir tütün almak gerekir. Genelde Pipo tütünleri kaliteli olur ve aynı zamanda pahalıda olur. Piyasa da satılan güzel kokulu fakat tezek türünde olan tütünler vardır, 5 para etmez. Pipo içmek bir keyif işi olduğu için kaliteli tütün almak gerekir.
Daha sonra tütünü Pipoya ne çok fazla ne çok az (ki buna göz kararı denir) doldurmak ve kendi aleti ile biraz bastırmak gerekir. Yoksa ilk içimde ağızlığın içinin tütün dolması muhtemeldir.
Yakmasını bildikten sonra Pipo denen şey hooop diye yanıverir. Bir tutam tütünü 2-3 kere de içersiniz. Onun için kapaklı pipo demiştim baş tarafta, söndürmesi rahat olur.
Pipo içmek güzel birşeydir. Sigara ile mukayese edilirse keşke herkes Pipo içse... Sonuçta kimse cebinden ciklet çıkarır gibi pipo çıkarıp içemez. Pipo tütünü sigara tütünü kadar zararlı değildir. Ek olarak bu dumanın hepsini de içe çekemezsiniz, genelde 1/3 içe çekilir, yoksa eziyet haline gelir.
Özellikle PC başında (ve tabii penceresiz minik odalarda) oturan BT personelinin Pipo içmesi sağlıklı olur. En azından küllük gibi kokmazsınız...
Son kitabım "Bir Pipo Yakmak" ise yakında piyasalara çıkacaktır, merak edenler alıp okuyabilirler :P
Arkadaşlar, Çemberlitaş civarında Nargıli partisi için araştırma yapıyorum. Konu biraz duygusal olacak. Eğer kalabalık bir grup olursak indirim alabileceğimi öğrendim. :) Şimdi tarih'i ve kaç kişi olacağımızı belirlersek iyi olacak. Nergile partisine gelmek isteyenler için tarih önerim 2 Mart. İlgilenenler cevaplayabilir. Yani!! ;)
Yasinemre
20/02/2003, 22:46
:D
Ali Sarı
21/02/2003, 14:16
Orjinal mesajı gönderen Ansugo
Son kitabım "Bir Pipo Yakmak" ise yakında piyasalara çıkacaktır, merak edenler alıp okuyabilirler :P
Merakla bekliyoruz :)
Orjinal mesajı gönderen AliSARI
Merakla bekliyoruz :)
Bu merakin kitabin galasinda on siralarda bir yer edinmeni sagladi :P Gala'da uygulama da var :-*)
Ali Sarı
21/02/2003, 22:42
Memnuniyetler :P
Arkadaşlar 2 Mart Pazar günü saat 15:30'da nargile partisi için 2 adet yer tespit etmiş bulunuyorum.
1-Çorlulu Ali Paşa Medresesi
2-Yazarlar Birliği
Medrese biraz pahalı
Yazarlar Birliği
daha ucuz
herkesi beklerim
con_simit
26/02/2003, 17:26
Bak sen! Tütün de tüttürüyor :)
Ali Sarı
26/02/2003, 20:56
Ya düzenliyon da kimler geliyo :) Tek başına kalma orda sonra :hiohahoha
Mingitau
27/02/2003, 10:51
Orjinal mesajı gönderen con_simit
Bak sen! Tütün de tüttürüyor :)
Ve iğrenç oluyooooooo......
(Burdaki Tütün Cigara olarak alındı :D )
@Ali
Atlar gelirsin trene....:kihkih: Yollar çok buzluymuş :)
Yaw nedense alıştık tek kalmaya....
Değil mi Muharrem hocam;)
He he gelenler Şu 7 Kule Zindanlarıyla ilgili bi şarkı vardı onu da öğrensinler... :D(İsmini unuttum)
Oy oy oy oy oy!
Mithat Bu nargile bizi bozmasın?
Ali Sarı
27/02/2003, 11:28
Gelenler olursa ben gelirim. Her gün önünden geçtiğim bir yer çorlulu ali paşa medresesi :)
Ama yazarlar birliği nedir, nerdedir bilgim yoktur :)
Mingitau
27/02/2003, 14:16
He he he ........
Sen İstanbul' ta mıydın?
Ben seni Ankara da biliyodum... :)
Birazda burda yer alacak nerde olduğu ;)
Ali Sarı
27/02/2003, 15:25
Sen benim Ankara'da olduğumu nerden biliyon bakiim? :)
Ankaradaydım, İstanbuldayım şu an. Hatta geçen hafta da Rize'deydim. Yavaş yavaş Avrupa'ya doğru kayıyorum anlayacağın :P
Mingitau
27/02/2003, 16:26
Ben bilirim Müneccimim...
Yaw sen değilmiydin ilk dergini aldıında cd leri alamayan ;)
Angara da...
Ali Sarı
27/02/2003, 18:02
Orjinal mesajı gönderen Axion
Ben bilirim Müneccimim...
Yaw sen değilmiydin ilk dergini aldıında cd leri alamayan ;)
Angara da...
Ahah evet :) Hatırlatmayın kardeşim :P
Nitekim dün de mart sayısı niyetine bir derginin şubat sayısını aldım. Nedir bu dergilerden çektiklerim ya :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.