Tam Sürümünü Görmek İçin : Bi soru
http://azo80.sitemynet.com/bse2.gif Bu logo nasıl olmuş ne gibi eklentiler olabilir? Görüşlerinizi bekliyorum. BSE diye bir isim. :rolleyes:
Logo üzerindeki harfler okunmuyor ilk etapda ne olduğunu göremedim. BSE imiş. ^^
Bu bir egitim kurumunda arma gibi birşey olacak.
B harfinin arkasına hoş bi çizgi çizip e nin çizgilerini uzatabilirsin ama olmamış.Yanan bi bse yapabilirsin
ArizaHerif
25/09/2005, 15:56
Bundan olsa olsa ruh hastalarına "bu kağıtta ne görüyorsun" sorusu için yeni bir soru olur. Arkadaşım eline programı alıp bi orasını cevir şurasını bükmekle logo yapılmaz. Anlamı önemi olsun. Yada karakterist bir tarzı olsun. Bak bu gun dunyanın en ıyı fırmalarına logo bıle yok. SONY yazısı vs.
ismail pala
26/09/2005, 19:18
biraz karışık olmuş; 3 harfi 2 ye hatta bire düşürseniz iyi olur. logo demek illa ki bir harfin direk görünmesi (anlaşılması) demek değildir) kareye yakın olursa (diktörken yerine) birçok yerde uygularken sorun yaşamassınız diye düşünüyorum.
realmusti
27/09/2005, 00:14
üstünde biraz daha çalış bence
Logo ilk bakışta kurumu yansıtmalı. Logo ya da arma her ne olursa olsun, bir görsel kendini her ortamda gösterebilmeli ve kurumu yansıtabilmeli. Bu logoyu bir çakmak, kalem, yaka kartı ya da bir flama üzerinde düşünelim.
Renklerin bilgisayar ekranında görüntülenmesi ile baskı sonucunda ortaya çıkan renk arasında farklar olacaktır. Bunu en az kayıpla ortaya koymak gerekir.
Logo üzerinde eğitim kurumunu yansıtacak bir illustrasyon desteği de hiç fena olmaz. Oval bir görüntüden ziyade arkadaşların da değindiği gibi kare yapıda olması uygun olabilir. Dekoratif bir yazı tipi yerine, Yuvarlak hatlara sahip özel açık anlaşılır bir yazı tipi bu işin altından kalkar.
Tipografik karakterlerin kullanıldığı tanıtım amaçlı görseller, "logo"; tipografinin kullanılmadığı görsel malzemeler ise "amblem" özelliği gösterir.
Logo, rengarenk cicili bicili karakterler yumağı değildir. Mümkünse "tek renk" çalışılması tercih edilir. Bu sayede baskıda oluşacak maliyet azalır. Rek tercihi size kalmış. Bence logoda özel renkler kullanmayın. Renk geçişleri ise (degrade) asla olmasın. Zaten kullanılmamış ama başka çalışmalarda kullanılabilme ihtmalini göz önüne alıyorum.
Sonuç olarak üzerinde çalışılması gereken bir çalışma ortaya çıkmış. Kendinize göre de bazı kriterler belirleyin ve öncelikle çalışmayı kağıt üzerinde planlayın. Gerisi program kullanabilme kabiliyetinize kalmıştır.
Kolay gelsin, başarılar dilerim.
dilekgecer
29/09/2005, 16:16
daha çok tipografik bir çalışma kesinlikle bir eğitim kurumu için uygun olmadığını düşünüyorum. ancak bu eğitim kurumu çizim ve desen üzerine eğitim verecekse olabilir, değilse frutiger kibi gayet okunaklı fontlardan daha resmi ama yeşil ve mavi gibi taze renkleri kullanarak bir logo hazırlamalısın bence...
kolay gelsin.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.