PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Gezgin Kitap

katana
24/09/2005, 00:16
Merhabalar;

Bir çoğunuz Bookcrossing olayını duymuştur. Duymayanlara kısaca bir bilgi vermek gerekirse; Bookcrossing başta İngiltire ve Amerika olmak üzere bir çok ülkede uygulanan bir kitap paylaşım uygulaması. Okuduğunuz, sevdiğiniz bir kitabı başka kişilerin de okuması için kamuya açık alanlarda herhangi bir yere bırakıyorsunuz. Kitabı bulan kişi içindeki notu görüyor ve o da okuyup başka bir yere bırakıyor. Bu şekilde kitaplar elden ele tüm dünyayı geziyor. Bu kitapların kayıtlarının tutulduğu bir de site var. bookcrossing.com (http://www.bookcrossing.com) . Şu anda sitede kayıtlı kitap sayısı iki milyon civarında.

Bu olayı ilk duyduğumda, çoğu insan gibi ben de bu uygulamayı Türkiye'de geliştirmek için kolları sıvadım ve bir site oluşturdum. Sitemiz gezginkitap.com (http://www.gezginkitap.com) adresinde bugün itibariyle açılmış durumda. Kitapseverlerden bu uygulamaya ilgi göstermelerini ve kitap okuma seviyesinde olabilecek ufak bir artışa katkıda bulunmalarını istiyoruz.
Ayrıca http://groups.yahoo.com/group/bookcrossTR/ adresinde bu uygulamayla ilgili bilgiler bulabilir ve uygulamaya destek veren insanlarla tanışabilirsiniz.

İlginize şimdiden teşekkürler.

Gezgin Kitap

ismail pala
24/09/2005, 08:54
Tebrik ederim güzel bir çalışma;
bir noktaya dikkatinizi çekebilir miyim?
(evet dediğinizi duyar gibi oluyorum)

kitap demek düşünce demek. ve düşünceler bazen ordular kurup karşı karşıya geliyor. böyle bir gerçeklikten yola çıkarsak. düşünceler yarına kalmak, taraftar toplamak gibi belirgin amaçlara da sahiptirler.
hakim düşüncenin yasakladığı kitaplar konusuna dikkatinizi çekmek istiyorum.

Saygılarımla

katana
24/09/2005, 12:25
Teşekkür ederim ilk önce.

Yasaklı kitaplar konusunu çok düşündüm. Ama bu uygulamayı geliştirmek istiyorsak, yapacak fazla birşey yok. Sadece böyle kitapları bu uygulamaya dahil etmemelerini isteyebiliriz. Dahil edilse bile bulan kişilerin bu kitapları uygulamadan çıkarmalarını tavsiye ederiz. Ancak bu şekilde olur.

Teşekkürler ilginiz için.

Mr_MOON
24/09/2005, 13:14
Şöleki bu uygulama ingiltere de tutabilir çünkü ingiltere vb.. ülkelerde insanlar bu tür uygulamalara açık. Tabiki bizim ülkemizdede bu tür medeni kişiler var ama bunlar çok sınırlı sayıda insanlar.Güzel yurdumun güzel insanının %85 i bence bulduğu kitabı kadıköyde satacaktır.

katana
24/09/2005, 13:17
Öyle bir seçenek her zaman var tabiki. Ama bunu zaman gösterecek. (:

HunTER
24/09/2005, 23:19
Sakın boyle bısey yapmayın.. Bos yere cevre kırlılıgıne yol acarsınız..

OnR
24/09/2005, 23:25
Güzel bir proje fakat ülkemizde ne denli işe yarar orası tartışılır. Çocuğun teki bulur, uçak yapar atar, delinin biri bulur yer, akıllının biri bulur kütüphanesine yerleştirir..vs.vs HunTER'a katılıyorum yani çevre kirliliği..

selected
24/09/2005, 23:33
olayı e-book olarak yaparsanız çevre kirliliği olmaz :)

şaka bi tarafa uygulama bilmiyorum diğer ülkelerde nasıl ama kontrollü ve düzenli olmalı. insanlarımızın da destek vermesi gerek. ama çok güzel bir uygulama.

laucian
26/09/2005, 22:22
kim ne derse desin..söylenen herşey harfi harfine doğru..
kitabı bulan gider satar, sayfalarından uçak yapar atar, yırtıp oraya buraya fırlatır..
o yüzden iyisimi biz eKitap olarak paylaşalım bu gibi şeyleri

turker
26/09/2005, 22:36
türkiye için ütopik bir düşünce denebilir.

redial
27/09/2005, 09:50
Amma karamsar olmusunuz siz yaaa? Bende kendime karamsar diyordum :)
Bence proje cok guzel, tek yapilmasi gereken, paylasim noktalarini cok akillica belirlemek, kitapsever esnafi felanda bu ise dahil etmek belkide... Belki bakkal mehmet kitap sevmez ama, kitap almaya gelenin 1 de ekmek aldigini gorurse neden olmasin?

@Katana; eminim, zorda olsa, tutacak, devam...