Tam Sürümünü Görmek İçin : HP NetServer E800 HDD Sorunu
overworld
23/09/2005, 15:39
Merhaba,
Elime bir kaç tane HP NetServer E800 var. Bunun iki ayrı versiyonu mevcut, pIII 1000 ve pIII 733 olanı. 733 olanlarda bir sorun yok ama diğerlerinde Windows 2000 Server kurma sorunu yaşıyorum. Windows önce kurmak için gerekli doyaları yüklüyor, kurmaya başlayacağı sırada, HDD yok diye hata veriyor ve bana da sadece çıkmak kalıyor. Aynı sisteme win 2003 veya linux kurmaya çalıştığımda hiç bir sorun olmadan kuruluyor. (Ama win 2000 kurmak zorundayım:( ). Buna bir çare bulmalıyım, 10 tane var elimde, bir işe yarasın.
Bios ve Raid Firmware versiyonları son sürüm.
Konf.:
HP NetServer E800
1 x PIII 1000 MHz
128 + 128 + 256 MB ECC SDRAM
NetRaid 1M üzerinde 3 x 18.2 GB HP HDD
Floppy - CD-Rom
Bir ara arkadaşımıda başına böle bi sorun gelmişti elinde bi 40 gb harddisk bir de 3gb harddisk vardı 3 gb olandan bir sorun yok fakat 40 lığa XP kuramıyorduk.Beni çağırdı rahat 6 saat uğraştık en sonunda şöle bi yöntem izledik ilk olarak 3 lüğü master olarak tanıttık sonrada üzerine xp kurduk sonra 40 lığı takarak slave olarak tanıttık ve master takılıyken slave olan kırklığa xp kurduk.Gerisini tahmin edersiniz 3 lüğü söküp 40 lığı master yaptık ve sorun çözüldü.Bir dene istersen
hehe ilginç bi yöntem tebrik ederim ama bide şunu deneyin birine xp kurun sonra kurduğunuz makinadan diğer disklere ghost atmayı deneyin genelde iyi sonuçlar gösteriyo :)
overworld
24/09/2005, 02:05
Yanlış anlaşıldım sanırım arkadaşlar. Söz konusu makinalar iş istasyonu (workstation) değil. Sunucu. O yüzden HDD'leri de ide değil. Yani SCSI. Master slave gibi olaylar yok. Mantıksal sürücü var ama bu master olsun bu slave diyemiyorsunuz. :(
Gorunuse gore Win2000 disklerinde o SCSI kontroller icin gerekli driver mevcut degil. Bu durumda win 2000 i yuklerken karsina additional driver yuklemek istiyormusun sorusu geldiginde evet deyip gerekli driverlari yukledikten sonra devam etmen. 2003 yuklerken sorun cikmadigina gore gerekli driverlari bu diskten saglayabilir yada internetten download etmeyi deneyebilirsin.
overworld
24/09/2005, 22:51
Daha önce internetten indirip o yöntemi denedim. Ama yine olmadı. Büyük ihtimalle disklerin büyüklüğünden kaynaklanıyor. 733 olarak bahsettiğim makinaların da hddleri netraid1m üzerinde ama kapasiteleri 9 GB.
Configuration Utulıty'den halletmeye çalışıyorum ama beceremedim onu da bir türlü :(
2003 diskinden yuklemeyi denedin mi?
overworld
25/09/2005, 12:24
Denemedim, yarın ilk işim o olacak. Ancak bir şey daha soracağım, windows CD'lerinde driverlar cab dosyası içerisinde. win 2000 kurarken driver yükliycem dersem cab dosyasınıokuyacak mı? Direkt inf mi arıyacak. (Benim elle mi bulmam gerekiyor driver'ı onun için soruyorum.)
Teşekkürler :)
overworld
26/09/2005, 23:00
İnternetten indirdiklerim işe yaramadı. Win2003 CD'si de yaramadı çünkü disket istiyor CD değil. Win2003 CD'si içerisinde de gerekli sürücü bulmak pek kolay değil (Denedim ama, nasıl emin olabilirim ki:) ).
Neyse, sorunu çözdüm. HP Destek'ten sürücü CD'sini istedim. HP Navigator CD'sini sağolsunlar ücretsiz gönderdiler. Bu CD aracılığı ile hazırladığım sürücü disketi sayesinde sorun çözüldü win 2000 kuruldu. Şimdi başka bir sorun var ama o bu kadar zor olmaz eminim :)
Herkese teşekkürler :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.