Tam Sürümünü Görmek İçin : Kullanılan web tarayıcısının id nosu
ismail pala
21/09/2005, 10:50
İnsan hayatına girmiş herşeyin (neredeyse) tekil nosu var.
Web tarayıcının dünyada bir başka tarayıcıya ait olmayan tekil numarası olabilir mi?
ismail pala
22/09/2005, 09:53
Bu konuda hiç yorumu olan arkadaşımız yok mu? bir gündür yorum alamadım.
ismail pala
23/09/2005, 18:52
Bu ikinci gün hala yorum yok; yahu bu konuda birşeyler duymuş görmüş olan yok mu içimizde?
bilmiyorum ama mantiken olabilir sanırım :) bilmem hiç böyle bişeyle uğraşmadım ama ii bi soru yoğurdu sarımsaklasaktamı saklasak sence ?
Sanırım yok.. Kı boyle bısey olsa emınım hıc kımse cerez yada ip'lerle ugrasmaz dırek bu numarayı kullanırdı..
Buyuk ıhtımalle amacladıgın sey bu numaradan hareketle guvenlı bır tekıl hıt sayımı falan yapmak.. Ama dedıgım gıbı, bu olsaydı emınım sımdıye kadar coktan duymus olurduk..
Hem bana kalırsa bu mantıken de pek mumkun degıl.. Cunku bı tarayıcının benzersız bır numaraya sahıp olabılmesı ıcın kendısınden oncekı numaralardan haberdar olması gerekır.. Oysa bu mumkun degıl..
Yada kuruldugu makınanın donanımsal ozellıklerınden hareketle rastgele bı deger uretebılır.. Ama buda tam anlamıyla bı tekıl no sayılmaz.. Cunku oldukca dusuk bı ıhtımalde olsa bı baska tarayıcının aynı numarayı uretmesı hala mumkun sayılır..
Bu durumda, gerıye guvenılır tek sey olarak MAC adreslerı kalıyorkı oda bızım erısımımıze acık degıl.. Kaldıkı bunun ıcın bıle bır ag (ethernet) donanımı gerekıyor.. Oysa bı makına bu olmadan da (ornegın bı modemle) ınternete cıkabılır..
Dolayısıyla, amacladıgın seyı TCP/IP altyapısı tumden degısmeden gerceklestırmen mumkun degıl..
Bu mümkün olsaydı flood'u birkaç satırda önleyebilirdik.
ismail pala
23/09/2005, 20:51
sanırım haklısınız. ama ben olmadığına tam kanaat getirene kadar ümidimi kesmeyeceğim.
tekil hit konusunda kullanılmak amacıyla düşünüyorum.
Volkan Uzun
23/09/2005, 21:44
cpu id ile cozeceklerdi ama tuketici dernekleri engelledi
overworld
27/09/2005, 01:37
Belki böyle bir şey internete bağlandıktan sonra olabilir. Browser internete ilk bağlandığında üreticisinin ya da ortak bir sunucuya bağlanarak tekil bir id alabilir. Ama bu da pek mantıklı olmaz. Yenisini kurduğunuzda yine yeni bir id ....
Tekil hit için arıyorsan gerekli değil bence. Hem ipyi hem de cookie kontrol edersin anketlerde olduğu gibi? Bir kullanıcı da bence sırf tekil hit olmasın diye cookielerini silip farklı bir ip ile gelmeye çalışmaz heralde. Flood desen olabilirdi ama :)
ismail pala
27/09/2005, 08:23
hepinize yorumlarınız için teşekkür ederim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.