PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternette Dolandırıcılık

gurelcenk
21/09/2005, 08:40
Merhaba
bu sabah iş yerindeki mail kutuma gelen bir maili sizlerede iletmek istiyorum

-----Original Message-----
From: garanti@garanti.com.tr [mailto: pcolsen@delphi.com]
Sent: Wednesday, September 21, 2005 12:28 AM
To:
Subject: Saygili Musterimiz Garanti Bankasi

Saygili Musterimiz,

Farkli IP-adreslerden banka hesabiniza girmeye calisildigini tespit ettik. Seyahatteyken hesabiniza girmeye calistiysaniz bunun gibi hesap acma tesebbusleri buna bagli olabilir. Ancak hesabinizi acmak girisiminde bulunmadiysaniz hesabinizla ilgili bilgilerin kontrol edilmesi icin en acil sekilde bankaniza basvurmanizi teklif ederiz.

http://www.bank-garanti.com

Sabiriniz icin tesekkur ederiz.

Saygilarimizla,

Garanti Bankasi

http://www.bank-garanti.com adresine girdim
www.garanti.com.tr 'deki adresin aynısı
zaten garanti flash ile yapilmis alip oraya tasimak zor olmasa gerek
kendini uyanık zanneden biri, internet bankacılık şifremizi oraya girmemizi istiyor
buradaki kimse eminim boyle bir tuzaga dusmez
ama yakınlarınıza iletmekte fayda var...
pcolsen@delphi.com gonderenin mail adreside bu
daha mail gondermesini beceremeyen biri bu işlere kalkışıyor
bari gonderen mail adresini "garanti" gibi bir domain ile gonder.
tam bir komedi... ondan komiği cümleye başlayış şekli
tamam anladık fazla bilgin yok bu konularda
ama bari türkçene dikkat etseymişsin
"saygılı müşterimiz" böyle bir başlayış şekli hiç görmemiştim...

birazdan bir mailde garanti bankasınada atacagim
saygılar.

osman
21/09/2005, 09:54
konuyu emniyet müdürlüğü bilişim suçları biriminede duyurmanızı tavsiye ederim
http://iem.gov.tr/iem/?m=3&s=71

Mr_MOON
21/09/2005, 16:58
Fake mail in kredi kartı no çalmak için uyarlanmış hali gibi geldi bana böle şeyleri yutan varmıdır sizce bence yoktur :super: :super:

HunTER
21/09/2005, 17:09
Adamlar ısı o kadar acemıce yapıyolar kı, hanı ınsan ıster ıstemez ben bunlardan daha ıyısını yapabılırım dıyor..

Bı nevı suca tesvık yanı :)

Yns
21/09/2005, 17:32
Merak edip bir tanesini inceleyip görmüştüm.Bazılarıda XSS bulup yapıyor o sayfaları HunTER , adamların hakkını yememek lazım :)

Mr_MOON
21/09/2005, 20:06
Garantinin siteye yeni girdim sol altta maillere kişisel bilgilerinizi girmeyiniz cinsinden bişiler demişler kredi kartı alıpta bankanın sitesine girmeyen biri yoktur herhalde adamlar koskoca yazmış daha ne yapsınlar

overworld
21/09/2005, 20:24
Bizim de tüm maillere geldi bugün. Ama bu mail kullanıcıları ne yazık ki sizler ve benim gibi inceyerek yaklaşmıyorlar bu işlere... Birisini ucundan kurtardık... :(

gurelcenk
21/09/2005, 20:45
overworld + 1
kesinlikle farklı bakılıyor
benim çevremde çok var, size yukarıda gosterdiğim siteyi garanti bankası sanacak en az 5 kişi sayabilirim :)
bu sadece benim bildiklerim
boyle nice kişiler var
bence durum vahim
iş yerinden bu olayı bugun en az 100 kişiye mail ile duyurdum
ayrıca burayada yazmak istedim
maksat çevremizdekilere haber vermek
nelere dikkat etmeliyiz. vb..
ayrıca hunter sanada katılıyorum
bana bu mail geldiğinde
bende içimden "bu salak bu yontemle iş yapıyorsa...." diye geçirdim...

Yns : evet çoğu site uğraştırıyor
ama garanti daha basit gibi
bende garanti'ye girdim, bu kadar kolaymı diye
özellikle flashlari nasil aldiklarini merak ettim
basit bir flash decompiler cektim
tam sürüm bile değil
onunla bile ana sayfadaki flash'in hangi adresten xml dosyasını aldığını görüyorsun
ve sana direkt böyle bir klasor altında o xml dosyasını atmak ve temp klasorunden garantinin swf dosyasını almak kalıyor..
en basiti garantinin sitesi sanırım

sevgiler

Ansugo
21/09/2005, 22:11
Benim anlamadığım en çok garanti bankası müşterileri mi saf? Gördüğüm siteler hep garanti üzerine?

turker
21/09/2005, 22:21
garantideki prosedür nedir bilmiyorum ama örneğin akbank internet şubesini kullanmak için başvurduğumda görevli bana 2 saat mail,telefon,posta gibi yollarla hiç bir şekilde benden şifre istenmeyeceğini anlatmıştı. kredi kartı ve/veya banka kartı verirken de aynı uyarıyı yapıyorlar. bir ara kredi kartı ekstrelerinde de bunla ilgili bir uyarı yazısı gelmişti.

banka gerekli uyarıları yaparsa bunların işe yarayacağına inanmıyorum.

rox
22/09/2005, 00:03
Kullanıcılar bilinçli değil ama en azından herkeste internette dolandırılabilirim korkusu oldugudan bu on yargı yararlı olur tabi

Mingitau
22/09/2005, 00:41
Benim anlamadığım en çok garanti bankası müşterileri mi saf? Gördüğüm siteler hep garanti üzerine?
Cepbank gibi bir mallık Garanti de olduğu sürece daha çoook garanti üzerine siteler hazırlanır, nabıyosun önce gidip bir nüfus cüzdanı hazırlıyosun, sonra tanıdık bir pvc kaplayıcıya gidip kaplatıyo ve sonra daah sıcakken içinde buz olan uygun boylu bir su bardağını üzerine bastırıyorsun, soğuk damga benzeri bi etki yapıyor bu. sonra gidip iki star cep hattı alıyosun. Bi yerlerden ayarladığın yine ikide telefon ile adamın tüm servetini hiç iz bırakmadan güzel güzel indragandi yapıyosun. Hade kolay gelsin gerisi....

Mingitau
22/09/2005, 00:46
Bu arada ilgili siteye ulaşamadım, ancak ABD deki sistemden ulaşabildim. Sanırım tüm ISS lere ya da sadece TTTNET e bu adresi engellettirmişler.