PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Tekil hit ve çoğul hit nasıl hesaplanıyor bilen var mı?

ismail pala
20/09/2005, 16:43
Tekil hit ve çoğul hit nasıl hesaplanıyor bilen var mı?
Kod falan istemiyorum; sadece hangi mantıkta yapılıyor onu istiyorum.

turker
20/09/2005, 16:51
çoğul hit: sayfa her yenilendiğinde artıyor.
tekil hit: sayfaya gelen kullanıcı değiştiğinde artıyor.

ismail pala
20/09/2005, 16:53
kullanıcının değişmesinden maksat nedir peki?
tcp/ip değişikliği mi yoksa cookie ile bilgisayar işaretleniyor ve bilgisayar bazlı tekillememi?

turker
20/09/2005, 17:04
ip ve cookie ortak kullanımı.

ismail pala
20/09/2005, 19:00
biraz daha detay vermeniz mümkün mü?
hangi zaman periyodunda ip tekillemesi yapılıyor ve cookie ile ortaklaşa nasıl kullanılıyor?
Vereceğiniz bilgi için şimdiden teşekkür ederim.

turker
20/09/2005, 19:08
gelen kullanıcının ip adresine bakıyorsunuz, bu adres daha önceki kayıtlarda yoksa tekil hit artıyor. ip adresini kaydediyorsunuz ve sizin belirleyeceğiniz bir zaman aşımı ile bir cookie gönderiyorsunuz.

gelen kullanıcının ip adresi kayıtlarda varsa, ilk önce cookie kontrolü yapıyorsunuz. eğer cookie varsa tekil hit sabit kalıyor, eğer cookie yoksa tekil hit artıyor.

Her durumda çoğul hitin arttığını belirtmeme gerek yok sanırım.

ismail pala
20/09/2005, 21:20
yani her durumda %100 sonuca ulaşılamıyor.
internet kafedeki bir makinada oturanın 3 saate kalkacağını düşünsek ve 3 saatlik ömür ile cookie göndersek adam 2 saate sonra kalkıp gitse bir başkası (makinayı restart ettirmeden makinaya otursa; çünkü artık internet kafeler baş edemediler ve reload programları kullanıyorlar) otursa ben onu aynı kişi algılayacağım ve tekil hit haksızlık yapacak. bir de adam cookie temizleyerek gelse ve ip değiştirse yine haksızlık yapacağım. şu internetin en zayıf noktası bu herhalde sabit ip üzerine kurulsa tüm düzen ne güzel olurdu. bu noktada 24 saat full bağlantı vermeyen ISP lerin her bir üye için bir TCP/IP ellerinde tutmaları gerekecekti.
zor iş şu sayaç olayı

cappytoi
20/09/2005, 22:14
sorun toplistse hile yapmak isteyen istediği gibi yapıyor. bu kesin.

turker
21/09/2005, 00:15
birden fazla hit tutan script kullanıp onların ortalamasını alarak yaklaşık bir değer elde edilebilir ancak sonuç olarak hiç bir yöntem tam istatistiği veremeyecektir.

ismail pala
21/09/2005, 07:50
Teşekkür ederim.

ismail pala
22/09/2005, 09:55
gelen kullanıcının ip adresine bakıyorsunuz, bu adres daha önceki kayıtlarda yoksa tekil hit artıyor. ip adresini kaydediyorsunuz ve sizin belirleyeceğiniz bir zaman aşımı ile bir cookie gönderiyorsunuz.

gelen kullanıcının ip adresi kayıtlarda varsa, ilk önce cookie kontrolü yapıyorsunuz. eğer cookie varsa tekil hit sabit kalıyor, eğer cookie yoksa tekil hit artıyor.

Her durumda çoğul hitin arttığını belirtmeme gerek yok sanırım.

Yazılanları tekrar okurken şu dikkatimi çekti ...... bu adres önceki kayıtlarda yoksa tekil hit artıyor ........

yani database de daha önce gelen ziyaretçiler bu ip ile gelmişse tekil hit artmıyor mu demektesiniz acaba?
(yani cookisine bakıyorum ziyaretçide cookie yok. ama db de daha önce bu ip den gelmiş bir kayıt var ve bu gelme zamanı 3 gün önce)

turker
22/09/2005, 10:57
"yani cookisine bakıyorum ziyaretçide cookie yok. ama db de daha önce bu ip den gelmiş bir kayıt var ve bu gelme zamanı 3 gün önce"
Bu durumda zaten cookie olmadığı için ziyaretçi ya aynı ağı kullanan farklı bir bilgisayardan gelmiş yada sizin belirlediğiniz cookie geçerlilik süresinden sonra gelmiş demektir. (tabiki cookieyi kendi silip tekrar gelmiş de olabilir.)

ismail pala
22/09/2005, 11:08
Yani tekil hit artmalı mı?

turker
22/09/2005, 11:11
tekil hiti arttırmazsan aynı ağı kullanan bilgisayarlardan sadece birini saymış olursun. arttırırsan bazı "akıllı" vatandaşlar cookieyi silip siteye girdiklerinde tekil hit yine artar.

ismail pala
22/09/2005, 11:20
peki sizce goole reklam tıklamalarını nasıl geçersiz sayıyor? yada zirve100 bu işi yaparken hangi yöntemi seçiyor?

turker
22/09/2005, 11:27
bilemem...

Yns
22/09/2005, 11:31
Google , IP ve cookie dışında ekran çözünürlüğü , işletim sistemi , browser ,renk derinliği gibi bilgilerede bakıyordur..

ismail pala
22/09/2005, 11:33
renk derinliği dediğiniz nedir?

o-z-a-n
22/09/2005, 12:13
Windows'da görüntü özellikleri-ayarlar kısmında, ekran çözünürlüğü bölümünün yanında bulunan Renk kalitesi olarak adlandırılan yer. Colour Depth olarak da tanımlanır.
Örneğin;
Ekran çözünürlüğü (Screen Resolution) :1024x768
Renk kalitesi (Colour Depth) :32 bit

Kolay gelsin...

ismail pala
22/09/2005, 13:01
bunun web üzerinden alındığına hiç dikkat etmemişim. normalde resolution ile işim olmuştu dil ayarlarıyla olmuştu bunları almıştım tarayıcı tarafından ama ...