PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : sourceforge.net

sigma
19/09/2005, 19:42
sourceforge.net ' ten bir mirror seçerken hep merak ediyorum. Acaba yakın bir ülke mi seçsem diye ama bir de internet kullanıcısının az olduğu bir ülkeden indirmenin de ayrı bir avantajı olacağını düşünüyorum. Diğer yandan ABD her zaman için öncelikli mi olmalı diye düşünüyorum? Hangisi ?

overworld
19/09/2005, 20:50
Böyle sistemlerde kendi ülkeniz varsa en mantıklısı odur. Ama yoksa çok büyük bir şey farketmez. Çünkü ülkeler arası ağ bir kaç sene sonrası planlanarak yapılmıştır. (hoş ülkemizde öyle değil, kendi ülkemizi seçsek bile :)).

Yns
19/09/2005, 20:52
Bence gereğinden fazla paranoya yapıyorsun, bende şöyle bir yorum getireyim.Mirror'un yakınlığı dışında herkes herkesin ilk linke tıkladığını düşünür ve diğer linkleri seçer , ilk link fazla meşgul olmaz derim , tabi bununda düşünülebileceğini düşünürsek endless loop'a girmiş oluruz sanırsam :))

Bu arada TurkForge (www.turkforge.org) diye bir proje varmış , banada kuşlar söyledi.

sigma
19/09/2005, 21:36
Ya aslında olayı sadece sourceforge.net ile sınırladırmayalım bence. Benim aradığım mesela Bulgaristan dan yapılan veri iletimi ile İngiltere veya ABD arasında yapılan arasında bir fark var mı? Varsa hangisi?

overworld
20/09/2005, 01:44
Ben tüm siteler için yazmıştım yazımı...

Predator
20/09/2005, 08:15
Ben mirrorlara hızlı bir şekilde sırayla tıklıyorum. Bir sonraki mirrora geçmeden dl penceresi açılırsa gerçekten çok hızlı bir şekilde indiriyorum :)

sigma
20/09/2005, 08:53
Ben mirrorlara hızlı bir şekilde sırayla tıklıyorum. Bir sonraki mirrora geçmeden dl penceresi açılırsa gerçekten çok hızlı bir şekilde indiriyorum :)
Güzel mantık bağlantı hızın? :)

Predator
24/09/2005, 08:31
128k leasdline hat ile 25-40 arası

ismail pala
24/09/2005, 08:41
ben de başka bir tarafını göstereyim olayın isterseniz;
(isteyip istemediğinizi söylemeniz için beklememiş olma kabalığımı mazur görün)
ilk açılan pencere ile Predator downloada başlar ve %99 'a geldiğinde bağlantı gider ve 3-5 saat gelmez :) (serverın göçmesi durumu)