Tam Sürümünü Görmek İçin : MS Publisher Sertifika Programı
Mıllyet Karıyerım, MS ve SmartPro ısbırlıgıyle hazırlanan program boyunca her hafta basvuran ılk yuz kısıye web tasarım egıtımı verılecek, Iddaa su: Herkes bir haftada web sitesi kurmayı öğrenebilir. Yonteme gelınce,
http://kariyerim.milliyet.com.tr/detay.asp?id=769
"Web sitesi oluşturmanın çok farklı teknikleri var. Bu teknikleri herkes bilmiyor. Siteyi yapacak kişiye metinden fotoğraflara kadar gerekli olan her şeyi veriyorsunuz. Aslında bütün içeriği hazırlıyorsunuz. Uzman sadece bunu web sitesi haline getiriyor. Publisher'ı kullanarak herkes web tasarımcısı olabilir"
Bı dıger ıddaaysa, bu egıtımın meslek edınmeye yonelık olması.. Ustelık sadece bır haftada,
"Eğitimler kişisel gelişim dışında meslek edindirmeye de yönelik. Çünkü yeni yasayla birlikte pek çok şirket web sitesi hazırlamak zorunda kalacak. Bu durum da web tasarımcısı ihtiyacını da artıracak"
Ben bu haberı ve ılanı dunku karıyer ekınde gordum.. Bugun de aynı haberı ınternette bulup burda alıntıladım..
Sımdı, katılan herkesten 65YTL alacaklarına gore amac sadece para kazanmak ve Publisher'ın pazardakı payını arttırmakmı, yoksa bu ıddaalarda cıddı olabılırlermı sızce?
Eger cıddılerse ve ben bır meslek orgutunun baskanı olsaydım bu adamlar hakkında dava acardım...
Mingitau
19/09/2005, 15:05
Oha diyorum başka birşey demiyorum, şimdi bu Publisher ürünü siteler(ki kendisi VS ve DW den hatta wordden berbat bi çıktı üretir) IE7 ile gösterilebilecek mi? asıl sorun bence bu...
MS kendı kendını baltalıyacak degılya.. Ben gosterebılecegınden emınım. Hıc bısey yapamasa kaynaktakkı Genarator metasından hareketle Publısher cıktılarını ozel olarak yorumlar..
Meselede bu degıl zaten.. Mesele bence bu ekı ve ılanı okuyan ıs bılmez yonetıcılerın uzerınde "Web sıtesı kurmak cıddı bır uzmanlık gerektırmıyor. On saatlık bır sertıfıka programıyla calısanlarımdan herhangı bırı bunu rahatlıkla yapabılır" ızlenımı uyandırması..
Bunun sektore ve bızlere verebılecegı zararı dusunmek bıle ıstemıyorum.. Kı verebılır.. Kurumların gozunde "MS ne dıyorsa dogrudur".
Mingitau
19/09/2005, 15:19
Bunu tekzip eden bi yayın hazırlanmalı
Tübider Genç de bunu dile getirmeye çalışacağım
DeliPenguen
19/09/2005, 15:50
Piyasadaki vepmastırlar nasıl oluşuyor dersiniz? Ya c/p (copy/paste) ile ya da yalnızca p(publisher) ile. :garip:
Insanların C/P yada yalnız P ıle sıte yapmaları benı ılgılendırmez.. Ama bu bı gazete ılanı ıle tesvık edılır yada mesrulastırılırsa ıs degısır. En hafıf halıyle ınsanları yanıltmıs olursunuz.
Yanı yanlıs anlasılmasın, Publısher kullanan ınsanlarla sorunum yok.. Ama ılanda "publısher kullanarak kendınızın yada kurumunuzun web sıtelerını yapabılır, on saatlık bır egıtımle web tasarım uzmanı olabılırsınız" denılıyor.
Ben tıcarı cıkar ugruna bu ısın bu denlı hafıfe alınmasına sınırlenıyorum.. En azından ılandakı ıfadeler "uzmanlıgına ılk adım", "ufak ve orta olceklı sıteler" seklınde degıstırılebılırdı.
Mingitau
19/09/2005, 16:17
Ben bu ilana tümden karşıyım zira meslek edindirildiğinden bahsediyor
Bunu büyütmeye gerek yok bence. Herkes web tasarımcısı olabilir lafı biraz "en azından kendi söküğünüzü dikebilirsiniz" tarzında verilmiş.
Yapabılırsen eger web'e ılıskın bıldıgın herseyı unut ve su baslıgı tekrar oku "Herkes bir haftada web sitesi kurmayı öğrenebilir" ve sende uyandırdıgı ızlenımı yaz.
Bız bu baslıktan "en azından kendı sokugunu dıkebılecek kadar"ı anlayabılıyoruz cunku web'e ılıskın deneyımlerımız bıze bu ısın o kadar da kolay olmadıgını soyluyor.
Ama deneyımsız bırı ıcın bunun anlamı su, "hımm demekkı bu ıs cıddı bı uzmanlık gerektırmıyor"
Bunun daha ıyı anlasılabılmesı ıcın ılanın su sekılde verıldıgını farzedelım, "herkes bır haftada dıs cekmeyı ogrenebılır". Kasedılen sey cocugunun yada kendının sut dıslerını cekmek olsa bıle dıs hekımlerınden gelebılecek tepkılerı tahmın edebılıyor musunuz?
Bence bu ılanı hafıfe almamak gerek. Bızım yerımızde dıs hekımlerı olsaydı mıcrosoft'un canına okumustu. Oda dıs cekmek web sıtesı yapmaktan daha tıtız bı calısma ıstedıgı ıcın degıl, sadece meslekı olarak bızden daha ıyı orgutlendıklerı ve yasalar tarafından korundukları ıcın.
HunTER güzel noktaya temas ediyorsun. Ancak zaten herkes web sitesi kurmayı bir haftada öğrenebilir. İşini görecek kadar. En azından TK kapsamında birkaç YK kararını yayınlayabilecek, sermaye ve kar dağıtımlarını sitesine atacak kadar.
Ama tabii dediğin gibi de düşünebilir eloğlu. Ancak eloğlu yaptığı şeyin mukayesesini yapabilirse doğruyu bulur.
Bu arada bilişimin diploma gerektirmeyen bir sektör olduğunu, çoğumuzun diplomasız olduğumuzu falan unutmamamız da gerekir.
Gerçi bence diploma gerektiren sektör çok az ya neyse...
overworld
19/09/2005, 21:05
Meselede bu degıl zaten.. Mesele bence bu ekı ve ılanı okuyan ıs bılmez yonetıcılerın uzerınde "Web sıtesı kurmak cıddı bır uzmanlık gerektırmıyor. On saatlık bır sertıfıka programıyla calısanlarımdan herhangı bırı bunu rahatlıkla yapabılır" ızlenımı uyandırması..
Hunter gerçekten benim aklıma gelmeyen bir nokta idi bu. Ben de ilanı gördüm ve çok üzüldüm. Hoş geçen site tanıtımı bölümünde Publisher ile yapılmış bir site vardı. Herkes gördü sanırım bunu, 20-30 satır ile hazırlanabilecek bir sayfayı 7000 satır ile yapmıştı. Ama yönetici, özellikle KOBİlerdeki yönetici, bunu ne kadar dikkate alır?
İşin resmi boyut alması kötü..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.