Tam Sürümünü Görmek İçin : Düşündüklerimi yansıtamıyorum.
Evet arkadaşlar 0 dan bir şey yapmak çok zor. Ornek olarak tasarımda çok zorluk cekiyorum. Düşündüklerim ile ellim uyum içinde çalısmıyor. kısaca Düşündüklerimi yansıtamıyorum.
Bana nasıl yardımcı olabilirsiniz. tavsiye ...
cappytoi
19/09/2005, 01:00
tasarım için kağıt kullan benim işime çok yarıyor...
Herkez boyle yapıyor sanırım ilk kagıta aktarıyor sonrada ps veya herhangi program ile yaratıyor . ıms zor birşey :)
hakansor
19/09/2005, 12:17
Aslinda ; bence bi tarz yakalamak lazim.
O tarzi bende ariyorum daha bulamadim. Template Monster in web siteleri cok hosuma gidiyor. iki tane grafikle bile deha cikarabiliyorlar. Author larin diger referanslarina bakiyorum. Yaptiklari sitelerin hepside guzel. Ama tarz ayni.
Ama cok guzel...
Düşündüklerimi yansıtabilseydim şimdi Bugatti'ye biniyordum.
karavanabatu
19/09/2005, 18:31
Ben gaza gelmek için templatelere bakıyorum.Herkesin taktiği farklıdır.Aynı olsaydı farklı işler, farklı fikirler pek çıkmazdı sanırım. Biraz kendini kasmayı dene. Güzel beğendiğin tasarımlara bak ve onlara benzer şeyler yapmaya çalış. Şimdilik iyi bi antreman olur.
Düşündüklerimi yansıtabilseydim şimdi Bugatti'ye biniyordum.
Ahhah, ustadim, ben seni anliyorum, senden yansiyan isi goruyorum ama, neyleyim, bende sana bugatti alacak sermaye yok...
Gelelim mevzuya, eger birseyler dusunuyor ama pratige dokemiyorsaniz 2 olasi nedeni olabilir:
1- Dusunduklerinize yeterince inanmiyorsunuz
2- Usengecsiniz...
Aslinda 2 madde tartisilir, bir seye gercekten inansaniz usenmez yaparsiniz.
ama boylesi daha iyi, gercekten inanmadiginiz bir seyi yapmaktansa yapmamak daha dogru...
@Pco; bu arada, imzandaki kodda, "nothing..." den sonra bir <br> olursa cikti daha hos durabilir...
Mingitau
19/09/2005, 19:36
@redial bacım Plesk'e mi özendiniz? ++ReLoaded++ diye bir ibare görmekteyiz :D
2- Usengecsiniz...
Bunu görmek için büyük hekır olmaya gerek mi vardı azizim :p
overworld
20/09/2005, 01:49
Ben de tasarım konusunda aynı dertten yanıyorum. Ama benim sorunum daha büyük sanırım, ben yapmak bir yana düşünemiyorum. Düşünebilsem yapacağım :)
Nedense kod yazarken hiç böyle olmuyor, başlıyoruz yazmaya, düşündüğümün ötesinde güzel bir şey çıkıyor ortaya. Keşke grafiğim de bu kadar iyi olsa... :(
Başka tasarımları örneklerek çalışınız. Gün geçtikçe kendi çizgilerinizi oluşturmaya başlayacaksınız. yada tam bir kopyacı olarak yaşamaya devam edeceksiniz.
Bana gore de sebep su ıkısınden bırı olabılır,
a. Yeterınce ıyı dusunmuyorsunuz. Yada dusunduklerınız net degıl.
b. Dusunduklerınızı hayata gecırecek teknıkten yoksunsunuz.
Ikıncı madde pratıkle halledılebılır. Ama ılkı ıcın yaratıcılık gerekır. Ve benım bugune kadar gozlemledıgım, yaratıcılık dogustan gelır sonradan edınılemez.
ismail pala
20/09/2005, 12:59
Varolan dizaynları inceleyin kopya yapmak için değil anlamak için. sadece web sayfası olarak değil dünyadaki bütün dizaynlara ben şahsen çicekleri inceliyorum. renk geçişleri bir harika. ve parçaların biribiriyle yaptığı açılar ve bütünlük oluştuğundaki sonuç.
bence yapmak kadar bakanın içindeki güzellik kavramlarına da inilmeli. bizde bakanlardan birisi olduğumuza göre kendi içimize inmeliyiz.
biraz derin oldu umarım boğulan olmamıştır. :)
yetenek meselesi herkes tasarımcı olamaz değil mi? ama herkes coder olabilir bence.
ama herkes coder olabilir bence.
Olur çok güzel olur , 3 satirda yazilacak kodu 33 satırda yazan kişiyede coder diyorlar..
yetenek meselesi herkes tasarımcı olamaz değil mi? ama herkes coder olabilir bence.
Herkes tasarimci, herkes koder, herkes doktor, herkes avukat, herkes hakim, herkes polis olabilir.
Ama;
Kimileri tasarımları ile hayrete düşürür.
Kimilerinin yazdığı kodda hata bulunmaz.
Kimileri kadar iyi cerrah bulunmaz.
Kimileri kadar iyi savunan bulunmaz.
Kimileri kadar adil karar veren bulunmaz.
Kimileri kadar kurallara uygun hareket eden bulunmaz.
Herkes devlet memuru olabilir ama devlet memuru gibi devlet memuru azdır.
Bazı şeyler için "yetenek" gerekir lafının sadece tasarım, grafik, edebiyat şiir vs türü şeylere adanması oldukça büyük bir yanlış. Hatta sadece bunlara sanat, diğer tür şeylere zanaat, meslek vesaire denmesi de yanlış.
Herkes koder olabilir mi?
Evet olur. Ama herkesin yazdığı kodla kimilerinin yazdığı kod aynı tutulursa tutar paint'te iki tane çizgi çizer en baba tasarımcıların yaptığı ile denktir derim.
Kod yazmakta, en az tasarım yapmak kadar yaratıcılık gerektırıyor.. Yaratıcılıktan yoksun bırının kodu, evren pasanın tablolarından farksız olacaktır..
Tabı bunun ıcın goren bı goz lazım.. Tıpkı bı sanat eserını elestırmek ıcın az cok sanatsal begenıye sahıp olmanız gerektıgı gıbı..
Ama nedense tasarımcılar, eserlerını elestıren ınsanlardan bunu beklerken, bız coder'ların eserlerı ıcın aynı ozenı gostermez ve cehaletlerıne bakmayıp onu yalnız bı yıgın yazı olarak degerlendırırler..
Oysa bana kalırsa okudugum bı cok kod, benım dıyen bı cok sanatcının eserını golgede bırakacak kadar yaratıcı..
Bana gore kımı kodlar sanat eserınden farksız..
Panteray
20/09/2005, 20:22
herkezin her konuda iyi olduğu taraflar vardır.Bence yeteneğin bir rolü yok bu konuda.Ben çok yetenekli denen insanların bir sınavda dümdüz olduklarını gördüm.İnanmayın böyle şeylere.Bence her insanın doğuştan gelen zevklerine ve hobilerine göre yöneldiği konular vardır.Ve son olarak diyorum(biraz kaba olcak ama doğru bir laftır bu);
"Azimle s*can dağları deler "
hakansor
20/09/2005, 20:39
ilham olayı :)
Yes ! :bravo:
selected
24/09/2005, 23:50
Eğer bir programcı hiç korkmadan karşısındakine ( işi veren kişi ) siz düşünebiliyorsanız kelimelere dökebiliyorsanız ben yaparım diyebiliyorsa işte o kişi programcıdır.
ender_arslantur
26/09/2005, 02:07
Tasarımcı dinamiktir. Her an aklına bir şeylerin gelmesi gerekir. Aktiftir. Olaylara bakışı farklıdır. İş başlangıcın da değişken olursa güzel olur...
Grafik mi kod mu derseniz bence suan kod yazmak daha kolay..Ama hunTER hocamında dedigi gibi kod yazmakta en az tasarım yapmak kadar yaratıcılık gerektiren bir is..
ArizaHerif
27/09/2005, 01:08
Ne ilham, ne peri ne de başka birşey. Düşündüklerini görsele yansıtamayanların sabitleşmiş 5 temel sebebi var.
1- Akademik eğitimleri yok.
2- Tecrübe yetersizliği.
3- Sabırsızlık.
4- Metodik ve sistemli çalışmamak.
5- Eskiz yapmamak.
Bunlardan biri eksik olursa her zaman tecrübene oranla düşündüklerini yansıtamayacaksın emin ol.
ender_arslantur
27/09/2005, 01:26
Ne ilham, ne peri ne de başka birşey. Düşündüklerini görsele yansıtamayanların sabitleşmiş 5 temel sebebi var.
2- Tecrübe yetersizliği.
3- Sabırsızlık.
5- Eskiz yapmamak.
Bunlardan biri eksik olursa her zaman tecrübene oranla düşündüklerini yansıtamayacaksın emin ol.
Profesyonel anlamda belki olmazda yine amatörce birşeyler olabilir. Yeterki içten gelsin istemek... :tamams:
akademik eğitimin hangi noktada işe yaradığını anlamadım. ama metodik çalışma konusuna katılıyorum. bir de kod yazmanın veyâ algoritma oluşturmanın gerçek bir sanat olduğunda hemfikirim. sanat ve sanat kaabiliyeti konusunda doğuştan olmayan şeyler maalesef sonradan kazanılamıyor. ama her zaman için iyi yapmak çok yapmakla olur.
2- Tecrübe yetersizliği.
3- Sabırsızlık.
5- Eskiz yapmamak.
bunları neye dayanarak söylüyorsun? yani akademik eğitim veya tecrübe niçin gerekli?
Panteray
30/09/2005, 17:38
akademik eğitim derken güzel sanatlar falan mı?Yani ne alaka!!!Eyer kod yazma konusunda yaratıcılıktan bahsediyorsanız ben buna yaratıcılık demiyorum.Var olan metotları birbirleri ile sistem oluşturarak yazmak nasıl yaratıcılık oluyor anlamadım.Script dilini iyi biliyorsan istediğin şeyi kafanda sabitlemen yeterlidir.Bence yaratıcılık derken herkezin yakındığı şey görsellik ve kullanışlılık...Daha doğrusu ben bundan yakınıyorum.Görsel yaratıcılık çok ama çok önemli.Zaten tasarımcı olmak burdan geliyor...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.