PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : unknown

sadrettin
14/09/2005, 21:51
merhaba arkadaşlar, benim bir sorum olacak cevap yazarsanız cok sevinirim yayımcısı bilinmeyen(unknown) dosyaları açmanın bir yolu varmı acaba?

webomer
15/09/2005, 13:45
Notepad ile kodlarına bakabilirsin, ama işine yarayacağını sanmıyorum.

Dosya uzantılarını google da arattırırsan hangi programla çalıştıklarını bulabilirsin belki.

Yada dosya uzantılarını buraya yaz bildiklerimizi söyleyelim

ApexLoader
05/10/2005, 22:05
Uknowen diye bir dosya olmaz uzantısı nedir onu yazman lazım...

gorgpix
06/10/2005, 09:50
Bazı dosyalar otomatik kayıt sırasında unknown adı alırlar ve uzantı belirtilmezse boş ve uzantısız bir dosya haline kalırlar. Bu genelde metinsel dosyalarda (txt, asp, php, doc) ya da bazı sıkıştırma programlarında (zip, rar) karşılaşılabilen bir durum. En azından benim için öyle...

Bu dosyanın ne olduğunu anlamanın bence tek yolu bunu bir metin editörü ile açmak. NotePad bence kullanılabilir. Çünkü bazı metin editörleri bu dosyaları açarken bazı farklılıklar çıkartıyorlar.

Ayrıca unknown dosyalar bazen internetten indirilen dosyalarda da karşımıza çıkabiliyor. Bu genelde crack ve mp3 sitelerinde oluyor. Bunun amacı sitenin tekrar ziyaret edilmesini sağlamak. Sitede uzantıyı belirttikleri bölümler oluyor.

Ama dediğim gibi, bence text editörlerinden biriyle bak, image dosyasıyla çıkan kodun başındaki iafdelerden anlarsın. metinse zaten okuyor olursun. Yine de ne olduğunu anlayamadıysan bunu ilk önce resim editörü ile açmayı dene daha sonra da winamp`a at. Buralarda da çalışmazsa silmeni öneririm. Çünkü bir dosya türü belirtilmedikçe internette bu dosyayı açabileceğin bir program bulman olanaksız gibi. Belki tüm dosya türlerini gösteren programlar vardır...

ismail pala
06/10/2005, 10:19
Belki tüm dosya türlerini gösteren programlar vardır...

buradan hareketle bir arama yaptığımızda
"unknown file type"

karşımıza şu site çıkar
http://www.iconv.com/file.htm

bu ise sizin dosyanıza bakıp tipini söylüyor.
ufak bir test yaptım.
belki işinizi görür bu site

gorgpix
06/10/2005, 10:45
Evet bu site işe yarayabilir. Teşekkürler ismail_pala
Çok fazla dosyayı bulamada da genel olarak çoğunluğa sahip (media, image...) gibi dosyaları bulabiliyor.