PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ceviz Kitap Projesi

MEHMET
12/09/2005, 17:22
Ceviz.net ailesi olarak ekim ayının sonuna doğru içeriği bilişim kölelerinin anılarından oluşan bir kitap çıkarmak istiyoruz. Kitapta anısı ile bir katkınız olsun istiyorsanız.
İlgili arkadaşların sorularını buradan cevaplamaya calışacağım.
yada e@mers.in adresinden bana ulaşabilirsiniz.

DeliPenguen
12/09/2005, 21:11
acemi'nin anılarının da olacağını duymuştum bir yerlerden. acemi doğru mudur bu?

Yns
12/09/2005, 23:12
bende chat yapmak istiyorum burdan , uygun olur mu ?

ApexLoader
08/10/2005, 23:55
Mehmet bilir benim hayatım kitap aslında ben sığımam bu kitaba dimi :D daha yüzde 80 deyim mehmet :))

MEHMET
09/10/2005, 10:59
bu kitap çok ses getirecek.
+ @yns irc:ceviz.net sana yetmedi sanırım. yoksa Savvy banladı mı orada?

Yns
09/10/2005, 12:27
@yns irc:ceviz.net sana yetmedi sanırım.
Yok yetmedi.

Ekleme : Bu arada ***** falan kitapta ne yazisi yazacak merak ettim ? Benim gibi lamer olmayin diye eskiden yaptigi ve yapmakta oldugu islerimi anlatacak ?

East
09/10/2005, 12:31
Kitapta kesin yer alacağa benziyorum :)

Mingitau
09/10/2005, 13:24
Yok yetmedi.

Ekleme : Bu arada ***** falan kitapta ne yazisi yazacak merak ettim ? Benim gibi lamer olmayin diye eskiden yaptigi ve yapmis oldugu islerimi anlatacak ?
Ben ***** vs Mtac, ***** vs Acemi loglarını hikaye haline getirecem, bellkim Kurtlar Vadisindekiler senaryo olarak bile kullanabilir :D

MEHMET
09/10/2005, 13:28
Ben ***** vs Mtac, ***** vs Acemi loglarını hikaye haline getirecem, bellkim Kurtlar Vadisindekiler senaryo olarak bile kullanabilir :D
yok demem. Ama arada bir kaç hack olayıda ekleyiverin. malum türk insanın ilgisini çekiyor

East
09/10/2005, 13:31
Mingitau: Sözüm ona sen ekler sen izlersin kv'yi :) Soner bey yazmaz belkim :D Mtac nerelerde onu göremedim ("masterphp.txt") dosyayı da silmişsiniz :) bakıp bakıp gülüyordum oraya..

//Buda yeni bir durum...(Mingitau)

Zerzevat Adam
09/10/2005, 14:32
Ağlanılacak halinize gülmeyiniz mösyö hacikinyan.

MEHMET
09/10/2005, 15:02
Konuyu Saptirmayiniz

Yns
03/01/2006, 06:46
MEHMET , Ne oldu bu iş ?

MEHMET
03/01/2006, 08:12
Hala aklımda. Ama nedense aklımda olmasından öteye gidemiyor. Kısaca takipteyim. Hedefim İnternet Haftasına(nisan ayı) yetiştirmek olduğu için biraz rahatım diyebiliriz.

merak
16/05/2006, 16:34
Yetisti mi nisana :)
Durmuşa benziyor proje?

turker
16/05/2006, 16:48
anı yazacak birileri aranıyor :)

abdagli
16/05/2006, 17:05
tabiki yazmak isterim...Ama bu kadar kişinin arasında haddime mi bilmem?!

turker
16/05/2006, 17:28
alakası yok. varsa ilginç bir anınız neden yazmayasınız. ama mehmet sadece yönetim kurulundan mı istiyor onu belirtmemiş.

cemaliozan
16/05/2006, 17:34
alakası yok. varsa ilginç bir anınız neden yazmayasınız.

Biz yazarız yazmayada ya sen banlarsın bizi yada T.C. mahkemeleri :)

turker
16/05/2006, 17:38
illegal anı nasıl olacak merak ettim :))

MEHMET
16/05/2006, 19:12
aslında içeriği anı diye sınırlandırmamak lazımdı. Mesela hikaye de olabilirdi. 2006 İnternet Haftası için düşünüyordum. Umarım artık 2007 nin internet Haftasında çıkar. Açıkcası ben hala umutluyum.:)

BeLovED
16/05/2006, 19:55
Mesela bizim sitenin admini Arya Emini'nin Şebnem Ferah için forum yazması ;) .Bu arada konuyu iyi kavrayamadıysam özür dilerim :).

pirilti
16/05/2006, 20:13
ben bir anımı yazayım..
int yeni yeni duyuluyor sevdiğim bir abi yaw bana bir web sitesi açar mısın dedi..önce tel açtı daha sonra yüz yüze görüştük..kendisi beni çok sever neyse web sitesi deyince ben şu şu kadardır bu bu kadardır deyip anlatıyorum adamın hali vakti oldukça yerinde olmasına rağmen kızarmaya yok yaw yapma yaw demeye başladı...neyse şu gün için bile oldukça iyi denecek bir fiyata anlaştık..zaten o zaman her şey de çok pahalıydı..hatta ben ona işle ilgili çekilmiş resimler varsa çok iyi olur dedim..çekiniriz o zaman dedi..neyse aradan iki gün geçti bir telefon....gülerek haha ben web sitesini açtım diyen bir ses..hemde bunu sadece öğle yemeğiyle halletim deyince..tabi ki adresi sordum... adres aynen şuy du : fxxxxxxxxx@hotmail.com sevgili ferit abim meğer email adresini web sitesi zannediyormuş..
Ben şimdi kaçan işe mi yanayım giden öğle yemeğine mi yoksa her gördüğümde web sitemden sana bir mesaj atayım çektirdiğim resimleride eklerim diyen ferit abiye bunu anlatamadığıma mı yanayım...
Not: bu adam halen email adresine web sitesi diyor :)

acemi
16/05/2006, 20:42
Hadi yaa, o sen miydin?
Öğle yemeğini ben yedim.

Meteryus
16/05/2006, 20:46
pirilti : ben halen arabasına yada kartvizitine web sitesi : bir_isim@hotmail.com gibi şeyler yazan firmalar görüyorum.

MEHMET
16/05/2006, 21:06
pirilti : ben halen arabasına yada kartvizitine gibi şeyler yazan firmalar görüyorum.
Normal Meteryus neden yazmasın ki?

Meteryus
16/05/2006, 22:07
mail adresi değil web sitesi yazıyor ama orda :)

MEHMET
16/05/2006, 22:18
pardon:)

captainzap
16/05/2006, 22:20
websitem diye: www.hebele@hubele.com
yazanlarda var oluyor böyle şeyler

MEHMET
16/05/2006, 22:25
Birileri konumu provoke mi ediyor yoksa:))

HunTER
16/05/2006, 22:26
ben bir anımı yazayım..
int yeni yeni duyuluyor sevdiğim bir abi yaw bana bir web sitesi açar mısın dedi..önce tel açtı daha sonra yüz yüze görüştük..kendisi beni çok sever neyse web sitesi deyince ben şu şu kadardır bu bu kadardır deyip anlatıyorum adamın hali vakti oldukça yerinde olmasına rağmen kızarmaya yok yaw yapma yaw demeye başladı...neyse şu gün için bile oldukça iyi denecek bir fiyata anlaştık..zaten o zaman her şey de çok pahalıydı..hatta ben ona işle ilgili çekilmiş resimler varsa çok iyi olur dedim..çekiniriz o zaman dedi..neyse aradan iki gün geçti bir telefon....gülerek haha ben web sitesini açtım diyen bir ses..hemde bunu sadece öğle yemeğiyle halletim deyince..tabi ki adresi sordum... adres aynen şuy du : fxxxxxxxxx@hotmail.com sevgili ferit abim meğer email adresini web sitesi zannediyormuş..
Ben şimdi kaçan işe mi yanayım giden öğle yemeğine mi yoksa her gördüğümde web sitemden sana bir mesaj atayım çektirdiğim resimleride eklerim diyen ferit abiye bunu anlatamadığıma mı yanayım...
Not: bu adam halen email adresine web sitesi diyor

Aslında sız bılısımcılerı bır marangozun yada tornacının yanına cırak olarak vermelı.. O zaman gorurdunuz baska sektordekı ınsanlarla dalga gecmenın ne demek oldugunu..

- Ordan sıfır numara elması uzat bakayım..
- Abovvv burda elmastamı var?
- Lan sızı bana parayla mı verıyolar!

hürriyet
16/05/2006, 22:38
ben de bir anımı yazayım ama çok ilginç ve süper komik bir köşe yazısı beklentiniz olmasın laf olsun diye yazıyorum...

Vakti zamanında, devletin itip kaktığı yarı dağılmış bir ailenin ferdi olaraktan, oldukça problemli bir şahsiyettim ve her alanda bunu belli etmekten gurur duyardım.İşte hayat böyleyken böyle akarken, ben bazen bilgisayarımda yazı yazar (Excel benim ilk metin editörümdü, Word'ü keşfetmemiştim henüz) paintte resim çizerdim. Gel zaman git zaman Excel'de yazılarımla resimlerimi birleştirmiş ve hatta belgeler arasında köprü oluşturmuştum.Bilgisayar konusunda ilk aferinimi köprü oluşturmaktan aldım, bu da böyle bir ayrıntıydı.Neyse dönelim mevzuya, Excel belgelerimi web sayfalarına dönüştürüyor ve kendime hayranlığım 2 kat artıyordu. (evet narsizmin temelleri tam bu tarihlerde atılıyor) Sonra bu web sayfası yapma olayı oldukça ilgimi çekmiş olmalı ki byte dergilerini karıştırmaya başlamıştım, sonra Frontpage'i keşfettim, sonra cgi scriptlerini karıştırmaya başladım daha daha sonra zaman su gibi aktı.

İşte ben böyle başladım bilgisayarımla olan derin münasebetime.

MEHMET
16/05/2006, 22:42
milletin anı anlatası tuttu bu gece:)
en iyi anısını anlatana hediye vereceğim:)

hürriyet
16/05/2006, 22:44
Açarsanız böyle başlık milletin anı anlatası tutar tabi.bunda anormal olan ne?

Lnxtr
16/05/2006, 22:46
hack olayları girerse baya kişi okur :)
Şaka bir yana böyle bir şeyin olması gercekten güzel olur.

cemaliozan
17/05/2006, 07:53
Hadi ben legal bir anımı anlatayım :)

Sene 1988. Ben şimdi çalıştığım yerde işe başlayalı bir kaç ay olmuştu. İş yerine televizyona benzer garip garip cihazlar yerleştirdiler. Sonra daktilomsu şeyler. Adamların elinde koca koca disketler. Bunlara computer diyorlarmış. Ben computer denen aygıtın atari salonlarında bir teyp kasetinden çıkan gacırtılı gucurtulu seslere göre iş yapan bir şey sanıyordum. Neyse bu cihazları kullanmak için yeni birini işe aldılar. Adam parmaklarını daktilo tuşları gibi tuşları olan bugün adına sanki türkçeymiş gibi klavye dediğimiz şeye dokundurtarak ekrana bir şeyler çıkmasını sağlıyordu.

Bir kaç gün sonra dedim

- "abi bide ben dokundurtabilirmiyim uzangaçlarımı ?".
Dedi

- "olmaaazzz. Bozulur"

Çok gıcık kaptım. Bizim patronlarda hem bu yeni adama hemde cihazlara bulunmaz hint kumaşı muamelesi çekince içten içe gıcıklık katsayım arttı. Kendi kendime dedim sen bir garip tornacıydın, bıraktın işini gücünü geldin böyle bir yerde çalışıyorsun. Madem öyle sen bu işi öğrenmelisin. Bir kaç gün yeni adamı takip ettim. Sonra geç saatlere kadar mesaiye kalmaya başladım. Nedense fazladan çalışasım tuttu. Önce disketi taktım. Sonra power düğmesine bastım. Televizyonun ekranında bir sürü bir şeyler yazdı

sonra A:> deyip kaldı.

İşte o gün bugündür o ekran sürekli değişmesine rağmen ben hala A:> modundayım.

Şimdi sorsam burdakilerin çoğu bunun anlamını bile bilmiyordur.

Bilmeyenler için not : A:> = aaaaaaa buda ne layynnnnn modu. bu moddan çıkmak için promptlamak lazım. :)

kamilozcan__
17/05/2006, 08:31
sene 1990 A:> modunda 3 yılımı verdim. Şuan ise Bune L A:> N dayım :)

Volkan Uzun
17/05/2006, 08:41
yil 1996 sanirim sicilyanin besiktas semtinde yildiz teknik diye bir universitenin 2. sinifina giden bir ogrenciydim, nerden okuduysam war-dialer diye bisiler okumustup off cok super hemen yazmaliyim bu tip bir program demistim, amma super hacker olurum falan olayi olmustu
1997 yilinda chat yaparken birden cd-rom kapagim acilip kapandiginda ilk trojanimi yemistim ( daha oncede yemis olabilirim, farkettigim ilk tarih bu ), ulaaa bende boyle bir program yapicam dedim, super hacker olurum falan demistim
1998 degisik port tarama yontemleri bahsetmisti network hocamiz, off demistim simdi bir port scan yazsam ne hacker olurum demistim
1999 yili universitenin son yili, ufaktan ufaktan bilgisayarima giren trojanlar yuzunden bir suru format, ulan yeter firewall yazicam edalari, off ne hacker olurum ama bu firewall yazarsam falan demistim
..
2006 ya kadar hikaye boyle devam eder :)
ha bu arada o tip programlari ancak gecen sene hobi olarak bastan sagma yazdim, bastan sona hic bitiremedim. hicbir zaman hacker olamadim

HunTER
17/05/2006, 11:34
Sene 96-97 sanırım.. Windows 97 (OSR2) dedıklerı sey yenı cıkmıs.. Heveslenıp kurmak ıstedım.. O sırada dıskım 800MB.. Windows 95'ten alısık oldugum sekılde kurulumu yaptım (alayına yes be!).. Sıstem acıldı.. Guzel guzel calısıyorum.. Ama bı sure sonra makına sapıtıyor.. Acılmıyor.. Scandisk yapıyorum dıskın yarısı bad sektor gorunuyor.. Isın ıcınden cıkamadım..

Sonra o zamanlar oyun aldıgımız bı yer, computronic'e gıdıyorum.. Sahıbı tanıdık.. En azından bız oyle sanıyoruz.. Ne de olsa senelerdır oyun alıp durdugumuz bı yer.. Bı hukukumuz olmalı.. Adama durumu ızah edıyorum henuz sozumu bıtırmeden getır makınayı 30$'a hallederız dıyor.. Yahu dıyorum, anlat kolay bırseyse bende yaparım sende ugrasmassın bende.. Yok dıyor.. Gormeden bırsey soylemem mumkun degıl.. E onun gormesı bıle 30$ zaten!

Sınır oluyorum tabı.. Eve donuyorum.. Makına bozuk.. Canım sıkkın.. Oturup dergılerı karıstırıyorum.. Bırınde FAT16 / FAT32 gıbı bırseylere rastlıyorum.. Ilgımı cekıyor.. Okumaya baslıyorum.. Sonra anlıyorum kı meger 97 ıle bırlıkte yenı sısteme gecılmıs.. Daha dogrusu secımlıkmıs bu.. Ben kurulumda alayına yes dedıgım ıcın farketmemısım.. E halıyle sıstem FAT32 olarak kuruluyor.. Ancak o zamanlar henuz DOS'tan tam olarak kurtulmadıgımız ıcın FAT16'ya gore tasarlanmıs programlar calıstıklarında dıskı hallac pamugu gıbı atıyor.. Gordugum bad sektorler de burdan kaynaklanıyor.. Bunu da daha sonra anlıyorum..

Hemen gecıyorum makınanın basına.. Bu kes fdisk'ın basta sordugu soruya no dıyorum.. Dıskı bı guzel formatlayıp tekrar baslıyorum kuruluma.. ve sorun cozuluyor..

Yanı sadece altı kelıme.. "fidsk'ın basta sordugu soruya no de" Bunun yerıne benden 30$ ısteyen o adam yuzunden belkıde bıraz burdayım..

Yanı bu tur ınsanlar kazanmasın.. O altı kelıme neyse edelım bız.. Bunun ıcın ınsanlar para odemek zorunda kalmasın..

abdagli
18/05/2006, 21:05
4 yıl aradan sonra yeni bir bilgisayar almıştık.4 yıldan beri hiç bilgisayarım olmamıştı.Dolayısıyla bilgisayardan çok uzaktım...Piyasada bulunan bir kaç bilgisayar dergisi aldım ve başladım incelemeye.Dergilerden biri nasıl montaj yapılacağı hakkında bir eğitim CD'si vermişti.Onu en az 10 defa izledikten sonra (büyük bir aşk ve şevkle) karar verdim yeni aldığım bilgisayarımı deşecektim :)

CD'de kasa içerisindeki donanımları tanıtıyor, nasıl montajı yapılacağı hakkında bilgi veriyordu.Artık o kadar çok izledimki filmi bilgisayar bir elime geçse param parça edecektim.Hemen kasayı söktim.Bir yandan da kasa arkasındaki bağlantıların haritasını çıkartıyorum ki geri takabileyim :)

Kasayı masanın üstüne koydum.Ama ben bir yeri atlamıştım..Ben o güne kadar bilgisayarla oyun haricinde hiç tanışmamıştım.CD'de de kasayı nasıl açacağım hakkında bilgi yoktu.!!!

Kasanın arkasındaki vidaları söktüm.Ve kasa kapağını kendime doğru çektim.Ama gelmedi :) Tırnaklarım acıyana kadar asıldım.Ama olmadı...

Kafayı yemek üzereydim.Kimseye de hiçbirşey soramıyordum...Malum gurur :) 3 gün sonra kasayı dik konuma getirdiğimde kapağın aşağıya doğru hareket ettiğini gördüm...O günden sonra kapağı birdaha kapatmadım.. Hala açık :)

karavanabatu
18/05/2006, 21:42
Ben de bilgisayarı ilk alışımız ve sonrası hakkında yaşadığımız mini olayı anlatmak istiyorum.

Yıl 1999. İlk bilgisayarı Temmuz'un 3'ünde aldık. Hayatımda ilk defa bir bilgisayarın başına geçmiştim. O zamanlar internet cafeler vardı ama yaşımız biraz ufak olduğundan pek takılamıyorduk. Bilgisayarın başına geçtim ve incelemeye başladım. Abim de arkadan direktifler veriyordu "Bak gel oraya, heh! şimdi şu sol tuşa çift tık tık yap" gibi... Önce Bilgisayarım'ı falan açıp kapattım. Sonra Cd-Rom'u açmak için düğmeye basınca açılması bizim "Vay be nasıl yapmışlar ya" gibisinden bir tepki vermemize sebep oldu. Sonra abim başlat menüsünden çalıştır ı açtı. O zamanlarda televizyonlarda "www.akbank.com.tr" reklamları popülerdi ve abim bize dedi ki "Şimdi ben çalıştıra www.akbank.com.tr yazarsam siteye girer para yazar." Halbuki bilgisayar yeni gelmiş ve daha internet kablosu bile takılı değildi :). Sonra bilgisayarcının yarım saat önce gösterdiği wordpadi bulmaya koyulduk. Arıyoruz arıyoruz yok. Sonra abim painti açtı onda yazı yazmaya çalışıyordu:). Baktık olmadı vazgeçtik. Abime dedim ki "Abi Belgelerim nola ki? Bak bakalım" ve abim "Olm dur lan şimdi bozulur mozulur" dedi.

Bunları hatırladıkça "vaybe nerden nereye" diyorum ama hala yetersiz olduğumu da düşünmeden edemiyorum. Bu da minik bir anı işte :)

acemi
18/05/2006, 22:23
MEHMET,

Sorun sende gözüküyor, zira gördüğün gibi millet, yazmaya oldukça hevesli.

abdagli
18/05/2006, 22:55
açıkçası söyliyeyim; ne kadar yazabilirim bilmiyorum ama böyle bir proje için (ki proje çok hoşuma gitti) seve seve elimden geleni yaparım...

karavanabatu
18/05/2006, 23:09
açıkçası söyliyeyim; ne kadar yazabilirim bilmiyorum ama böyle bir proje için (ki proje çok hoşuma gitti) seve seve elimden geleni yaparım...

+1.

Sahin
18/05/2006, 23:41
Yazdan hemen sonraydı, bir akşam rutin olarak bilgisayarımın başına oturdum tarayıcıya tıkladım www.ceviz.net ardından foruma tıkladım bir prompt, yok alert, yok yok yeni mesajınız var pop-up penceresi. Buraya kadar herşey normal ama mesajı gönderen Sahin, alan Sahin başımdan aşağı kaynar sular döküldü. Mesaja baktım sadece "Aleykum Selam" yazıyor. Mesajlara baktım bir konuya yine Aleykum Selam yazmış hacker ama konuyla hiç alakası yok. Panik had safhada. Hacklendikkkk! Bir an kendimi paparazilere çıplak yakalanmış ünlü modunda buluyorum, kolay mı vbb'nin şifresini kıran ftp şifrelerinide kırmıştır ne kadar dosya varsa yarın warez sitelerinde dağıtılmaya başlanır, sonra hemen toparlanıp düşünmeye çalışıyorum.

Sakin olmalıyım siteye girebildiğime göre şifreyi değişmemiş, niye acaba neyse ben değişeyim hemen bir daha kırsın. Hemen hostu arıyorum bir saldırı var mı, yok, normal görünüyor herşey, olsun yine de değişelim şifreleri. Mailleri kontrol ediyorum fidye isteyen var mı diye, yok.

Allah allah ne biçim hacker bu. Ceviz gibi siteyi hackle sonra da sadece aleykum selam yaz. Hemde ters biri, selamun aleykum yazacağına aleykum selam yazıyor. Siteden kimseye çaktırmıyorum durumu hele bir hacker harekete geçsin ondan sonra açacağım konuyu.

Aradan 3 gün geçti sabah akşam düşünüyorum bu garip hack olayını. 3 günden sonra bir şey olmayınca biraz rahatlıyorum belki başka bir şeydi bug falan diyorum ama vbb nasıl kendi kendine aleykum selam yazar ki?!

Neyse Türkiye'den geleli 1 ay olmuştu ve kardeşlerimi aramamıştım sırayla aradım o akşam. Kardeşlerimden biri Denizli'de, diğeri de Nevşehir de doktor. Denizli'yi aradım havalar sular muhabbetinden sonra kardeşim "abi sana geçen gün mesaj yazmıştım aldın mı" dedi. "MSN'den mi" dedim. Yok görmedim. "Yok yok" dedi. Senin siteye yazdım Ceviz'e. Şimdi burda hangi efekti vereceğimi şaşırdım. Haaa, hııı, hööö suratta aptal bir ifade "nasıl yani canım, sen nasıl mesaj yazabildin ki Ceviz'e üye bile değilsin". Bilgisayarla arasıda benim kadar iyi değil doktorlar için olan dökümanlar edinmek dışında pek girmez de internete.

Uzun lafın kısası 4. gün Ceviz'in nasıl hacklendiğini öğrendim. 1 ay önce ben Denizli'de onun bilgisayarından Ceviz'e bağlanmış çıkarken bağlantıyı kesmemişim. Adres çubuğunda Ceviz'i gören kardeşim de "ya belki abimi bulurum" diye giriyor Ceviz'e. E niye aleykum selam yazıyor. Tam o sırada birinden bana mesaj geliyor mesajın başlığı selamun aleykum. Kardeşimde forum kullanmayı bilmiyor nasıl bulduysa giriyor özel mesaj bölümüne alıcı kısmına Sahin yazıyor, aleykum selam yazıp gönderiyor.

Niye okunup üflenmiş bir site, kardeşim oldukça mutaasıp bir insandır tesaduf o ki mesaj yazan üye arkadaşımız da öyle. Kardeşim siteye girip selamun aleykum diye karşılanınca çok seviniyor, ya ayıp olmasın deyip gözüne ilk çarpan webtasarım bölümünden bir konunun linkine tıklayıp oraya da aleykum selam yazıyor. Verilmiş sadakamız varmış iyi hackera düşmüşüz bu seferlik ucuz atlattık ama bu sayede bütün şifrelerimi de yenilemiş oldum.

Hamiş: Nerde olursak olalım Ceviz'den çıkarken bağlantımızı kesmeyi unutmayalım.

Lnxtr
18/05/2006, 23:57
Sahin baya güldüm :D

idem
11/06/2006, 19:23
sene 1999 powerpointte proje hazırlamamamız gerekiyor. 4 kişiyiz benim bilgisayarın başına toplandık.
Daha üni de ikinci yılımız akşam 8 2 arkadaş kullanacağımız resimleri taratmaya gidiyoruz diğer bir kişi ve kardeşim bilg başında biz gelene kadar eğleniyorlar. neyse 9:30 gibi geliyoruz sabaha 3 kişinin sunusu yetişecek konular farklı eve geldik arkadaşlar süt dökmüş kedi gibi kardeşimde öyle
çıt çıkmıyor evde
soruyoruz ne oldu diye ses yok
hadi başlayalım geç kalıyoruz diyoruz
bir bakarız programlarda powerpoint yok
hadiii
ne oldu diyoruz
arkadaş diyor "bilgisayarda uğraşırken kaybolmuş biz bişey yapmadık." nasıl yani
Durup dururkenmi kayboldu.
şimdi bir program tek başına kaybolmazya
dedik program ekle kaldırdan office mi kaldırdın . yok onu yapmamaış
peki bişey sildinmi bilgisayardan ona da hayır cevabı
düşünüyoruz ne oldu diye yok hiçbişey yok
birden aklıma geliyor
programlarda word,excel,access duruyor ozman office silinmemiş
hadi bir bakalım bilg varsa arattıralım oluyoruz
ve
powerpoint var
şükür
saat 10 biz ödeve yeni başlıyoruz

o akşam bitmişti ödev.

ama yaşananlar çokkomikti.

acemiberber
26/06/2006, 00:22
Bilgisayarı bilmediğim ilk günlerdi.. yıl 97 falan. Makinenin başına oturuyorum, makine çalışıyor.. okuyor, okuyor.. yazıyor ekrana.. sonra caaartt bir ses.. a:> kim, neden, noldu acaba diyorum.. dokunamıyorum da korkumdan. akrabamda kalıyorum o zamanlar.. akrabamın oğlunun makinesi bereket o da bayram diye halasına gitmiş.. 4 gün geçyor durum aynı. Sonunda esas oğlan geliyor ve oturuyor makine başına. ben ne diyeceğimi düşünürken caarrttt aynı ses.. Hapı yuttuğumun resmidir diyorum o sırada. sonra kasadan bastırıp disketi çıkarıyor bir iki tuşa basıyor yeniden açılıyor makine.. Bilememiştim o zamanlar içindeki başlangıç disketiymiş ve bastığı tuşlarda ctrl + alt + delete imiş...

Bu arada ceviz 'le ilgili anımı olacaktı.. biz bilgisayarla ilgili yazıyoruz ama.. ceviz netle ilk tanışma yada cevizdeki en ilginç anınız ve bu anıya sebep olan konunuz falan gibi bişey mi düşünülüyor kavrayamadım...

turker
26/06/2006, 00:31
en iyi anıya hala hediye var mı?