PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Vista

DeliPenguen
12/09/2005, 11:25
Indirdim kurdum.
XPyi renkli w2000 olarak tanimliyordum, bunu da renkli xp olarak tanimlayabilirim.

Temelde fazla bir farklilik yok, goze carpan tek farklilik Windows Explorer olmus. Guzel ozellikler de eklemisler.

Cok tantanasi yapilan IE7 de hala CSS :hover destegi yok.

RSS Feed ozelligi var, ama Firefoxdaki gibi degil, bir garip olmus. RSS okuyucu diyemeyiz buna, yalnizca bir menu eklenmis. Mesela tugrul.org rss okumak icin tugrul.org/rss.php yi aciyor, ki bunu da ie6 da adres satirina yazarak xml olarak okuyabilirdim, biraz daha hos bir goruntu var o kadar.

Windows Explorerda uzerine geldiginiz ogeyi ayrintili olarak gosteriyor, sanirim arama fonksiyonu icin eklenmis rating author keyword gibi seyler var.

Genel gorusum: Yigidi oldur hakkini yeme demek olur. Ama tantana yapilacak kadar da ek ozelligi yok. Stabilitesini gormek icin kullanmak lazim. Ama cok da kararli oldugunu sanmiyorum. :)

Ansugo
12/09/2005, 15:27
Stabilitesini gormek icin kullanmak lazim. Ama cok da kararli oldugunu sanmiyorum. :)

En az XP kadar kararlı ise bu oldukça stabil olduğunu gösterebilir.

kursad
12/09/2005, 19:19
Asıl 3 boyutlu arayüzü (avalon) RC1 sürümüyle çıkacakmış... ve çok farklı olacakmış. Bu arayüzle de kararlılık konusu tartışılır.

DeliPenguen
12/09/2005, 19:35
Ekim 2006'da satilabilir tam surum cikacakmis, 2007'nin basinda da SP1. :))

Yns
12/09/2005, 19:46
kararlilik arayuze bakiyorsa isimiz zor :)

kursad
12/09/2005, 20:05
3b kullanan bir arayüz peşinden de bir kararsızlık getirebilir.

sistemci
20/09/2005, 23:39
evet düşünün biz epey bir zamandır görmeye aşina olduğumuz bir arayüzü kullanıyoruz... Birden yeni bir sistem ile yepyeni bir arayüz karşımıza çıkacak belki yadırgayacaz. Kullanmasını öğrenecezz vs... uzun hikaye

muratdemir
27/09/2005, 10:00
Bu vista ile birlikte şuan kullandığımız makinaların bir çoğu hurdaya çıkacak vistanın sistem gereksinimleri arasında çift çekirdekli bir işlemci söz konusu ki bunun Microsoft ve İntel'in bizlere bir dayatması olduğunu düşünüyorum.İntel'de uzun zamandan beri P4 işlemci satıyor. Buda Vista ile birlikte yeni jenerasyon işlemciler ve donanımlar kullanmamız gerekecek. Yoksa Vista kararlılığı tartışılır konu olmaya devam edekecetir.

mehmet atmaca
09/11/2005, 14:10
arkadaşlar vistanın betasını windows vermiyor artık nerden bulabilirz ;)