PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : baskidaki renk farklari

ebolax
10/09/2005, 13:41
merhaba,

bir katalog hazirliyorum.

elimde siyah zeminde cekilmis pek cok resim var.
siyahlarin CMYK degerleri 75-68-67-89, 74-68-67-88 gibi cok ufak farkliliklar gosteriyor.

Urunler cok ayrintili oldugu icin hepsini tek tek dekupe edip siyah degerlerini eslemeye vaktim yok. (is acil)

bu resimleri Corel Draw'a cekiyorum. en son corelde sayfanin zeminine genel bir kutu acip onada CYMK(75-68-67-89) degerini veriyorum.
ardindan kataloga ait diger urun bilgilerini yaziyorum.

Korkum
a- zemindeki renk degeri corelin kutuya verdigi renk, digerleri TIFF resmin icinden uygulanmis hal. bunlarin arasinda ton farki olmasi
b- cektigim resimlerin zeminlerindeki yukarda verdigim deger farklarinin hissedilir olmasi.

Bu konuda deneyimi olanlarin fikirlerini, uyarilarini almak isterim.

not: is 115gr kuseye 4 renk makine ile basilacak.

kursad
10/09/2005, 18:58
değerler birbirine çok yakın, kutuya verdiğinrenk ile bitmapların zeminrengi farklı çıkmaması gerek. Eğer print preview'den bakarsan tonlar farklı görünür bu da aslında sadece görüntüdedir. Bitmaplardeki renk ile vektörlerdeki renklerin tonları preview de farklı gözüküyor. Önemli olan senin verdiğin gerçek kanal yüzde değerleri. %1 lik bir değer değişikliğinde de sorun olmaz. Zaten zemin 4 renk iyice koyu çıkacak, farklılıklar hissedilmez.

Ayrıca eğer yazıları beyaz renkte ve ince yazıyorsan ve kağıdın da kaliteli değilse baskıda yazıların kenarlarında diğer renkleri görebilirsin. İstersen en son model alkol bazlı bir makineyle baskı yap, 115 gr kalitesiz bir kağıt her zaman açma (genişleme) yapar.

Bir de şu durum var, işi film ya da CtP alacak ve bunları kontrol etme şansın olacaksa bir takımını filme ya da kalıba bastır ve baskıya girmeden önce kontrol et. Zaten sorun varsa hemen belli olur...

ebolax
11/09/2005, 07:55
Ok dediklerine dikkat ederim.

YaGaMi
27/09/2005, 18:59
siyah değerinde %1 lik bir değişme ekranda gözüküyo. ama 4 renk basıldığını düşündüğümüzde %1, %0, %0, %0 şeklinde hesaplıyalım 100.000.000 da 1 değişme olduğu ortaya çıkar. normal şartlar altında bir insanın baskıda bu farkı algılayabilmesi imkansızdır.

oza
08/10/2005, 20:24
renk olarak sorun olmayabilir ama filmle ilgili küçük bir riski var yaptığın işlemin; bitmapla vektörün kesişme yerinde ince cizgi şeklinde bir farklılaşma. bence mümkünse resimle vektörü convert to bitmap'la birleştir. daha garanti olur... özellikle transparan resimler için bunu mutlaka yapın...
bu arada filmcinize corel 12 dosyalarını pdf'ye çevirmeden doğrudan basmasını mutlaka söyleyin... PDF'ye çevrilerek basılan filmlerin kalitelerinde ciddi düşüşler oluyor...

kolay gelsin

kursad
10/10/2005, 10:25
bu arada filmcinize corel 12 dosyalarını pdf'ye çevirmeden doğrudan basmasını mutlaka söyleyin... PDF'ye çevrilerek basılan filmlerin kalitelerinde ciddi düşüşler oluyor... Sürüm 12'deki PDF motoru 11 ile aynı. Ne gibi ciddi kalite düşüşleri yaşadın?

oza
10/10/2005, 23:21
benim yaşadığım sorun degradelerdi. filmi ancak üçüncüde iyi bir şekilde alabildik. pdf'ye çevrildiğinde degradelerin stepleri olduğundan daha düşük değerlerle alındı. örneğin en üst değer olan 256 değilde 128. bu nedenle kusursuz bir geçiş görüntüsü kayboldu. neyseki film kontrolü sırasında hatayı yakaladık. doğrudan corelden basıldığında step değeri 256'da filmleri alabildik.

kursad
11/10/2005, 09:50
PDF ayarlarında Advanvced sekmesinde fountain steps değeri elle girilebiliyor. Buradaki "optimize for web" seçeneğini pasif yapman da gerekiyor.. Ben bütün işlerimi PDF basıyorum sorun yaşamıyorum.