PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ASP.NET ve AJAX

mkarabulut
07/09/2005, 16:38
Ajax ve ASP.NET kullanmaya karar verdiğimde, ASP.NET sayfalarından Response.Write ile bi şeyler gönderip Javascript ile kapmak ve işleme bana mimari açıdan hoş gelmemişti.

Başka diller içn uygun olabilir belki ama ASP.NET içinde hiç bir zaman Response.Write yapmıyorduk.

Biraz araştırmadan sonra aşağıdaki linki bulunan kütüphaneyi buldum, başlangıçta biraz karışık göründü ama dökümanı tam olarak okuyunca bundan kolay olamayacağını anladım.

Harika bir kütüphane sunuyor, sizlerle paylaşmak istedim

http://ajax.schwarz-interactive.de/download/ajax.zip

erronin
26/02/2006, 18:01
hmmm... teşekkürler.

SmaRT_AleCK
08/03/2006, 10:02
öncelikle bilgini paylaştığın için teşekkür ederim

bu ajax nedir ne iş yapar verdiğin adresten dosyayı indirdim fakat ne olduğunu anlayamdım

bu konuda bilgi verebilrsen sevinirim

teşekkürler

darkshadow
08/03/2006, 15:51
http://anthem-dot-net.sourceforge.net/

Şimdiye kadar gördüğüm kullanımı en kolay AJAX destekli kontroller.

mkarabulut
08/03/2006, 17:01
@Smart_Aleck : Forumda - özellikle javascript ve php kategorilerinde - arama yaparsan eminim Ajax ile ilgili istediğin kadar bilgi bulabilirsin.

@darkshadow : Benim önerdiğim bileşen tabanlı bir çözüm değildi, senin verdiğin linktekileri hemen deneyeceğim, güzel bir şeye benziyor.

kuen
23/03/2006, 10:58
Ajax iyidir :) fakat atlas ile daha iyi olacak.
şaka bir yana atlas projesi ajax ın nimetlerini çok daha kolay asp.net kontrolleriyle entegre şekilde yapmanızı sağlıyor. Kararlı sürümü ekim gibi çıkacakmış sanıyorum ama akıllara zarar işler yapıyor. Mütiş kontrolleri var ve gelecekte çok daha fazla kontrol olacakmış.

Tebrik ediyorum bu projeyi destekleyen ve yapan kişileri
http://atlas.asp.net

fatihhayri
07/04/2006, 20:05
kuen +1

Illuminati
19/05/2006, 13:58
ASP.NET geliştiricilerinin son günlerde sıkça karşılaştığı bir terim AJAX. AJAX yani Asynchronous JavaScript and XML, bir programlama dili ya da teknolojisi değil; yeni bir web tabanlı uygulama geliştirme stratejisi. Hemen hemen herkes yeni olan bu strateji hakkında araştırmalar yapıyor, projeler hazırlıyor. Cross Browser (değişik tarayıcılarda sorunsuz çalışma) çalışabilen, client (istemci) merkezli olan bu yeni yazılım yaklaşımında tabii ki Microsoft da sessiz kalmadı.

Ajax ve Asp.Net buluştu: "Atlas" (http://beta.yazilimuzmani.com/Articles/Details.aspx?aId=1000000549)

elian
22/07/2006, 11:15
Ne olursa olsun ATLAS ne olursa olsun ATLAS ASP.NET ATLAS ın entegrasyonu daha kolay olur..

cemaliozan
22/07/2006, 12:40
Ne olursa olsun ATLAS ne olursa olsun ATLAS ASP.NET ATLAS ın entegrasyonu daha kolay olur..

efendi böyle şu olsun bu olsun demek yerine az biraz anlat, yada ana sayfaya yazı yazda okuyalım, bilgilenip kıyaslayalım...

drlog
04/08/2006, 12:35
Asp.net uygulamalarını nasıl çalıştırıyorsunuz?
Asp gibi IIS de çalışmaz sanırım :)

selected
07/08/2006, 01:31
Evet IIS ile çalışır. Fakat sisteme birde .net framework kurmak gerek.

peacefire
26/10/2006, 01:11
atlas gerçekten çok iyi bir proje çok güzel bileşenler var tebrik ediyorum yapanları hiç java script bilmeden süper işler çıkarılabiliyor.

b-yaz
22/11/2006, 22:49
http://anthem-dot-net.sourceforge.net/

Şimdiye kadar gördüğüm kullanımı en kolay AJAX destekli kontroller.

tavsiyen üzerine yükledim. gerçekten çok hoşuma gitti projelerimde kullanıyorum. kullanımı çok kolay ve çok kullanışlı. teşekkürler...

darkshadow
22/11/2006, 23:41
tavsiyen üzerine yükledim. gerçekten çok hoşuma gitti projelerimde kullanıyorum. kullanımı çok kolay ve çok kullanışlı. teşekkürler...

Rica ederim. Anthem.NET hakikaten çok zekice ve iyi düşünülmüş bir proje. açıkçası Atlas ile de biraz ilgilenen biri olarak Anthem.NET'i daha iyi düşünülmüş bir proje olarak görüyorum. Kullanması, öğrenmesi, mevcut projelere entegre etmesi çok kolay. Ayrıca sürekli güncelleniyor. Sürekli olarak kontrollere yeni özellikler ekleniyor. Hatalar düzeltiliyor. Geliştiricileri çok aktifler ve çok özen gösteriyorlar. Atlasda kullanıcıya 250kb'a yakın javascript dosyası yükleniyor. Anthemde ise sadece 15kb.

Yeni web sitesi http://www.anthemdotnet.com . Tereddütte olan arkadaşlar varsa demos & tutorials sayfalarını gezsinler ikna olacaklardır.

rhnkyr
18/02/2007, 20:44
Bu arada biliyorsunuz artık atlas kod adı kalktı ve asp.net ajax olarak piyasada http://ajax.asp.net/default.aspx?tabid=47 sayfasına bir bakarsanız iyi olur bence ayrıca asp.net ajax ve anthem.net birbirlerini iyi tamamlıyorlar. Birlikte kullanmak bence güzel sonuçlar doğurur.

alpercelk
06/03/2007, 17:38
arkadaslar yeni ajax kontrollerinden listsearch ve slideshow var denemenizi tavsiye ederim. Fakat calendar kontrolunu update panel icerisinde kullanınca sanirim hata veriyor, daha once deneyen oldu mu ?

caytuna
02/04/2007, 23:11
asp.net ile henüz ilgilenmeye başlayan biri olarak yazdıklarınızı okuyunca daha çok heyecan duydum:) Linklerdeki atlas ve anthemnet yardımcı bileşenlerini (yazdıklarınızdan böyle olduklarını düşündüm) şu anda indiriyorum. Kitap aldım asp.net ile ilgili, Zafer Demirkol'un Umarım istediğimi bulurum. Asp'den daha fazlasını isytiyorum, klasik veritabanı işlemlerinden ötesini hayal ediyorum. Kendini geliştiren sistemler tasarlamak istiyorum. Bu konudaki deneyimli üyelerin yazılarını heyecanla takip edeceğim. Sevgiler.

Priapos
03/04/2007, 03:21
Kitap aldım asp.net ile ilgili, Zafer Demirkol'un Umarım istediğimi bulurum

İstediğini Bulamayacağına Emin Ol.

caytuna
03/04/2007, 12:43
başlangıç olarak da mı bulamam:( bu kitabı bitirsem sonra ne tavsiye edersiniz.

caytuna
03/04/2007, 12:44
İstediğini Bulamayacağına Emin Ol.

başlangıç olarak bu kitabı kullansam... sonra ne tavsiye edersiniz?

serk@n
16/10/2007, 23:14
microsoft press'in kitaplarını alman mantıklı olabilir, genelde guzel oluyorlar.

renegade1905
21/10/2007, 19:59
eline saglık ınceliyelim bir :=)

maniac_lord
31/01/2008, 21:35
Slms bu ajax nedir?Yenir mi? :)
Ajax sanırım asp.net ile kullanılıyor ama ne işe yarar bu meret açıklayablcek biri varmı?

anov
16/02/2008, 16:33
Normalde yenmez ama tabii kişinin tercihine bağlı. Eğer yemeyi tercih ederse bu tercihe saygı duymalıyız.

Ajax sadece asp.net ile kullanılmaz. Genel olarak kullanılan bir teknik ismidir, sayfanın araya konulan bir nesne ile (XmlHttpRequest veya Microsoft.XMLHTTP) sunucu ile iletişim kurabilen bir sayfa ile iletişim kurması, sayfa yeniden yüklenmeden sadece ihtiyaç duyduğumuz verinin arka plandan araya konulan bu nesne yardımıyla alınması ve arayüze yapılan işlemin tamamen dom (document object model) denilen html elementlerine js ile erişmemizi sağlayan bir arayüzle aktarılması işlemidir.

Diğer dillerde girdiyi bu ara nesneye yollamak, dönen cevabı almak için hazır kütüphaneler var, ancak dönen yanıtı arayüze aktarma işlemi programcıya bırakılmaktadır.

asp.net kontrollerle çalıştığı için, ajax-destekli kontrollerde yapılan değişiklikler de sonuçta bir kontrol (örneğin textbox, veya gridview) üreteceğinden ajax desteği kütüphanelerle tamamen otomatikleştirilmiştir. Programcının normal işlemler için, ayrıca bir istekte bulunmadığı müddetçe javascript kodu yazması gerekmez. Ancak tabii ki kullanıcının ufak istekleri her zaman olur, eklenir 2-3 satır js.

krizantems
16/02/2008, 17:49
başlangıç olarak bu kitabı kullansam... sonra ne tavsiye edersiniz?

sefer algan'ın bir kitabı var, size de tavsiye ediyorum. hey yonuyle csharp diye. son günlerde o kitapla csharp, baglantili olarak .net ogrenmeye çalışıyorum. Console.Writeline larla beynim sulansada, benim bayagi hosuma gitti, eglenceli ve kolay gidiyor bakalım, umarım yakında. aspx li sayfalar yaparım.

anov
11/03/2008, 15:32
Arkadaşlar Deki wiki ekibinden birinin yazdığı Magic Ajax kütüphanesi.

Henüz inceleme fırsatım olmadı;
http://www.magicajax.net/Default.aspx/tabid/29

UuuR
11/03/2008, 15:41
Performans olarak anthem daha iyi magic'e göre..
Asp.net AJAX ile Anthem neredeyse aynı performanstalar
( ajax kütüphanelerinin, farklı kriterlere göre karşılaştırmalarının olduğu yabancı bi sitede okumuştm )

Volkan Uzun
12/03/2008, 00:52
bu arada olay microsoftun buldugu bir teknoloji ustune kurulu tamamen.
sonra firefox, opera falanda off bu super bizde implemente edelim demis, bir uyanikta yahu bu teknolojiyi kullanip neler yapilabilir demis adinada ajax koymus

UuuR
13/03/2008, 17:59
anthem kullanılan sayfanın kaynağını görüntüle yaptığımda, çok uzun bir javascript kodları görüyorum, bunu external bir js hale getirmek mümkün değilmidir? (veya performansı ne ölçüde etkiler bu? )

byvonali
28/04/2008, 20:33
elinde asp .net e booke veyaz başka bir kaynağı olan var mı acaba

hakanizm
06/05/2008, 01:53
Asp.net Unleashed 3.5 eBook u google.com dan bulabilirsin.

dogandalva
25/07/2008, 11:12
Merhaba Arkadaşlar

ASP.NET tabanlı bir web sitesi yapıyoruz, buna online-destek eklemek için bir chat programına ihtiyacımız var. Bana hangi programları önerirsiniz? Neleri araştırmam gerekiyor?
Yardımlarınız için teşekkürler.