PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Klasör Paylaşımı

brace08
07/09/2005, 15:32
Çalıştığım şirkette şöyle bir sorun var:
Ağda yaklaşık 25 tane üzerinde win 2000 prof. işletim sistemi bulunan bilgisayar var..
Bazı bilgisayarlarda klasör paylaşımı yapılamamaktadır..
Ayrıca yine bu bilgisayarlar ağ üzerinde diğer bilgisayarları görebilmelerine rağmen,kendilerini görememektedir..Tabii diğer bilgisayarlar da bu bilgisayarı göremiyor...
Sorunlu bilgisayarın ethernet kartını değiştirdik, sürücüsünü yeniden kurmamıza rağmen banamısın demiyo,problem aynen devam ediyor..
Yardımcı olursanız sevinirim...
Kolay gelsin..

Mr_MOON
07/09/2005, 16:46
Ağ bağlntısını hublamı switch lmi kullanmaktasınız sorun bu cihazlarda yada kablolarda olabilir.

brace08
07/09/2005, 17:31
3 tane hub kullanıyoruz ancak bağlantıları defalarca kontrol ettik bi problem yok....

carslan
07/09/2005, 21:27
1-ipconfigurasyonları nedir?ipconfig/all ile alınan
2-System logunda her hangi bir mesaj varmı?

brace08
08/09/2005, 08:18
tcp ip konfigürasyonlarında bir problem gözükmüyo..Ama system logunda şöyle bir hata var..

"Yönlendirme ve Uzaktan Erişim hizmeti, hizmete özgü 3604 hatası ile sona erdi. "

sistemci
08/09/2005, 11:03
http://www.eventid.net bu siteden hata koduna ilişkin event id sini bir aratın belki sorununuza çözüm bulabilirsiniz.
ortada bariz görünen bir sorunsal yok gibi..
3604 hatasını aratmama rağmen hiç bir şey bulamadım bu hata koduna ilişkin.. :confused:

carslan
08/09/2005, 11:23
tcp ip konfigürasyonlarında bir problem gözükmüyo..Ama system logunda şöyle bir hata var..

"Yönlendirme ve Uzaktan Erişim hizmeti, hizmete özgü 3604 hatası ile sona erdi. "

Sanırım bu değişik bir problem ancak kaynak aynı olabilir.
Bir soru; ulaşılamayan bilgisayarlar hep aynı mı? Domain controller varmı? DC var ise bu bilgisayarlar register etmişlermi?

brace08
08/09/2005, 11:32
yok sistemde A.D yapısı
Esasında problemin nereden kaynaklandığını buldum gibi ve geçici bir çözümde buldum..
Denetim masasında yönetimsel araçlarda hizmetler kısmı var..
Bilindiği üzere burada çeşitli servisler var bazıları devre dışı bazıları da otomatik olarak ya da el ile başlatılabilme seçeneklerine sahip..
Bunları uzunca inceledim..
Ve konu hakkında ilgimi çeken 2 kısım var..İlki Bilgisayar tarayıcısı,diğeri ise sunucu hizmeti tabi bi de yönlendirme ve uzaktan erişim var..
Problemli bilgisayarlarda ilk ikisi baktımki devre dışı, ama durduk yerde niye devre dışı kalmışlar en ufak bir fikrim yokk.
Bunları otomatik başlat seçeneği ile aktif hale getirince ve restart edince sorun çözüldü... :)
Ama 3604 kodlu hatayı hala alıyorum..
Google da ya da microsoft un sitesinde arattım ama en ufak bişey yok..
Neyse yardımlarınız için sagolun..
Onerilerinizi yine beklerim :)

carslan
08/09/2005, 11:38
google da şöyle "remote service"+"3604"+"service spesific"

brace08
08/09/2005, 11:52
aynen yazdığın gibi arattırıyorum ama hiç bir sonuc yok..
tek tek te aratınca :( yine yok..

carslan
08/09/2005, 15:16
aynen yazdığın gibi arattırıyorum ama hiç bir sonuc yok..
tek tek te aratınca :( yine yok..
service spesific kaldırıp arat