PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : kapkaca vur emri

fgenc
07/09/2005, 11:03
amerikadakı malum dogal efetde yaglamayanlara dair vur emri cıkarıldı
ingilteredeki polis tipini bengemedigi icin sucsuz sivili olası canlı bomba diye vurdu.

gerek insanımızın canını gerek malını tehdit eden
gününlük yasamın bir parcası olmus olan kapkac icin neden vur emri cıkmıyor
bu insan hakları bize gelincemi insan hakkş oluyor.
oda olmadı sivil kıyafetlı vurucu tim vursun 2 tanesini
kap kacıyı yakalayamayan polıs bu sefer kapkacıyı vuranı yakalamasın..
(ne kopmle teorileri yazarmısım ya :))

HunTER
07/09/2005, 11:12
Kapkacın oldugu esnada etrafta bı polıs bulabılırsen elbette vurdurabılırsın cocukları..

Ansugo
07/09/2005, 11:32
Çok büyük önem arzetmeyen konularda tutupta yargılamadan işin evveline bakmadan çekip adam vuramazsın.

Icarus
07/09/2005, 11:33
ingiltere'deki olaydan sonra tartışmalar çıkmadı mıydı? vay efendim sen nası kafana göre ona buna ateş edersin, suçsuz sivili öldürürsün diye?

amerika da şu an şok içinde. o yüzden yersiz kararlar alınabilir. hoş amerika ülkesinin takdir edilecek tarafları artık teker teker azaldığından kriter almak da yanlış bence.

demek istediğim, vurmak dışında caydırıcı yöntemler izlenmeli.

Zerzevat Adam
07/09/2005, 12:18
Bankayı soyan adam kaçarkan dur ihtarına uymadı diye ateş açıp hırsızı başından vurarak öldüren güvenlik görevlisini "görevini yaptığı için" ödüllendirmek yerine hapise attılar 1-2 sene önce bu ülkede. Tabi dava bilmem kaç ay sonra düştü/geri kazanıldı.

Ansugo
07/09/2005, 17:37
O ödül şeyleri amerikan filmlerinde olur. Genelde vahşi batıda.

Bir güvenlik görevlisi görevini yaparken bir adamı öldürürse dahi hakkında dava açılmak zorunda. Tabii adamı direkt hapse atıp sonra yargılamak bence gereksiz bir durum.

Ödülde çok saçma. Ben program yazıyorum diye kimse bana ödül veriyor mu?

yildizib
07/09/2005, 18:17
Ben program yazıyorum diye kimse bana ödül veriyor mu?

puhahaa..:)

+1

Mingitau
07/09/2005, 23:47
Yeni ceza kanunu bu hakkı tanıyor ama kim dinliyor...

EmreK
08/09/2005, 01:28
güvenlik görevlisinin onu başından vurmaması gerektiği için hapse atmışlardır , çünkü gerçekten hapse atmaması gerekir , bacağından veya başka öldürmüycek ama durdurcak bi yerinden vurması yeterlidir sonuçta ...

Yns
08/09/2005, 11:38
güvenlik görevlisinin onu başından vurmaması gerektiği için hapse atmışlardır , çünkü gerçekten hapse atmaması gerekir , bacağından veya başka öldürmüycek ama durdurcak bi yerinden vurması yeterlidir sonuçta ...

güvenlik görevlimiz "robocop" gibi nişan alamıyor işte.

webomer
08/09/2005, 12:00
güvenlik görevlimiz "robocop" gibi nişan alamıyor işte.
+1
Bunu tuttum.

fgenc
09/09/2005, 11:19
arkadaslar ben adıl bir cözüm pesinde değilim..
kap kacılar duydugum kararıyla sizi soyarlarken ne oluyor ulan dedıgınızede
kap kacı gibi birde hakaret nevı bir terım kullandığnğızda
-sen nedızorsun lan biz rıskımızı helal yola kazanan insanlarız (bu esnada bicak bogazınızda ve bir minibüsün icinde olabilirsiniz ve minibüs şöförü dikizden dahı suratınıza bakmıyor olabilir. velakın siz arabadan inince o mekandakı davanız bitmis ama minibüs şöförü aynı hatta rıskını aramaya devam edıyor olucak ???)
gibi sizden daha haklı bir tavırda olabiliyor

maksat göz korkutmak olmalı ilegal yola olsadahi

almanyada berlinde gece uyurken evlerinde yakılan türklerın hikayesını herkez bilir
( alman derın devletın yaptıgı rıvayet edilir) gaye türklerı yarakarak bitirmek miydi
hayır!! göz korkutup türkiyeye dönmeye razı etmek...
sonuc alamayınca ve kohl hükümetı hakkındakı dedı kodular cogalınca bu gizli politikadan vaz cayıldı..

gibi gibi
ben kapkacılık pkknın sehre inmis versiyonu olarak görüyorum
bu vatanda huzur idinde yasamak istiyene daima yer var. ve olmuştur

fgenc
09/09/2005, 11:36
Ben program yazıyorum diye kimse bana ödül veriyor mu?

puhahaa..

+1

program yazarken ölümle burun buruna gelmeyiz
elinde silahı olan güvenlık görevlisi kendı güvenligi tehlikeye girmedigi sürece pasıf kalabilir!

dimi!!

Ansugo
09/09/2005, 13:08
Bu tür mantık idam cezasını, işkenceyi, "ibret-i alem olsun diye sallandıracaksın taksim meydanında" türü düşünceyi falan da getiriyor beraberinde.

Kısasa kısas ya da herkesin kendi kendini korumaya çalışması eski devirlerde kalmış cezalandırma biçimleri.

Bu düşünce yerleşirse herkes silah almaya ve kendi kendini korumaya çalışır. Bu da zaten mevcut maganda sayısında artışa yol açar.

Bir amerikan filmi var. Bir savcının karısı ve çocuğu öldükten sonra şehirde herkesin silah taşıyabilmesine imkan tanıyan bir yasa çıkartıyor. Filmi izlemek durumun ne kadar vahim olabileceğini göstermek açısından yeterli (ki binlerce örnek fazlasıyla çoğaltmak mümkün)

Senin bahsettiğin mantıkla zaten polis veya bankadaki güvenliğin var olması bile caydırıcı etken. Daha fazla caydırmak namına kişileri yargılamadan, medeni usullerle ceza vermeden öldürmek çok teksasvari olacaktır.

Sonra bir bakarız ki bankadan acele ile çıkarken; bir kişinin çantasını koyduğu yeri unutup sizin çantanızı kendi çantası sanması sonucunda kafanıza kurşunu yersiniz.

xXx
09/09/2005, 14:08
dun haberlerde seyredıyorum galıba adamlar oto hırsızı uzunn ve tantanalı bır kovalamaca ardından yakalandılar ama 1 polısıde bacagından yaralamıslar sılahla, polısı ambulansdan sedeye ıle ındırırlerken sahne aynen su,

sedyedekı polıs dıgerlerıne bırazda kızarak,

-Sıkın dedıgımde sıkmadınız ıyımı oldu
sıksaydınız ya....

polısın halı iste bu
yorum sızın....

alico
09/09/2005, 14:25
Kapkacın oldugu esnada etrafta bı polıs bulabılırsen elbette vurdurabılırsın cocukları..

Alırsın üçün birini vuracakmış ben adamı gösterdim yakalattım onu dövenler hapse girdi kendisini ise serbest vıraktılar...

Tayyip bey hırsıza kapkaşıya resmi mesleklerini kazandırdığı günden bu yana gitgide bu olaylar artıyor artmasıda normal yakında bende başlıyacam temiz iş gir soy çık yakalanırsan da ertesi gün savcıya benim ihtiyacım var açtım de ve dışarı çık üstelik dokunulmazlığın var sana dokunan devletin hırsızına nasıl döversin gir içeri bir temiz sopa ye içeri tıkıl , verdiğim örnek bir değil sadece 100 tane örnek verebilirim istersen isimde vereyim...

Bu gün için evinize bir hırsız girdiğinde sakın ilişmeyin Beyefendi yaptığınız işe saygı duyuyorum ancak şöyle istirat buyrun memur beyleri çağrayım aranızdaki müşgülü siz halledersiniz deyip arayı nazikce bulmanız gerekmektedir.

// Densiz kısım silindi. -- Ans

HunTER
09/09/2005, 15:35
Bu konuda yaramız var anlasılan :) Gecmıs olsun demekle ıse baslıyalım.. Ancak ben genede kapkac yapan adamın vurulmasından yana degılım.. Zıra bu fazla abartılı olur.. Hem kısasa kısas ılkesıne bıle sıgmaz..

Soylekı, kapkac yapan adamın senın canına kastı yoktur.. Bu durumda senın onun canına kastetmen yanlıs olur.. Dınende dogru olacagını pek sanmıyorum :)

Ancak, kapkactan anladıgımız gasp yanı sılahlı soygunsa ıs degısır.. Kı zaten bu sucun yaptırımı da daha agır benım bıldıgım?

yildizib
09/09/2005, 15:39
Suç işlenmiştir ama böyle adalet mekanizması olur mu?Anında yakaladığın yerde döveceksin??

Bu, bu sadece afrikada olur, bu arapların geleneğidir.linç.

Yakaladın,etkisiz hale geldi, işin bitti kardeşim.
Yoksa kendi nefsini köreltmenin bir yolu olmaması lazım dövmek yada linç.

Yakalandı, fakat direniyor yada zarar mı veriyor?O zaman şiddet kullanılır.
Ama şiddet göstermiyor, direnç göstermiyorsa, o zaman alın götürün yargılayın...

Öyle şey olmaz.Linç adalet mekanizmasının bir parçası değildir..

yildizib
09/09/2005, 15:40
Enteresan bir milletiz biz yahu...

alico
09/09/2005, 20:23
@yildizb

canım sende :) "heyoooo hırsız yakaldık gelin hepberaber dövelim mi dedik:)

yildizib
09/09/2005, 20:36
Ben vatandaştan bahsetmiyorum.Polisten bahsediyorum.Ama vatandaşı da katabilirsin.Kendi mülküne ve hakkına tecavüz edeni kendi şahsi inisiyatifini kullanması da düşünülebilir.

Ama her ne olursa olsun onun da hakkı var, o da bir insan.Yakalandı,artık zarar veremeyecek haldeyse ama ona hala vuruluyorsa o zaman bu o insanların o kişinin üzerinden kendi egolarını tatmindir.Masturbatif faaliyettir.
Başka bişey değildir.

alico
09/09/2005, 20:55
Ahada konu üzerine bastı 5 dk önce flahs tv yi izliyordum kaçan hırsızı bir polis yaralıyor ancak yaralanan polis diğer arkadaşlarına sıkın diye ısrar la yalvarıyor e sonun da hırsız yalvaran polise sıkıyor ve kendisini yaralıyor... Adam ambulansdan çıkarken dahi abi olmuyor böyle sıkmalayız biz sıkımayınca o sıkıyor o kadar sıkın dedim diyordu. Ciddi ciddi hırsıza dokunulmazlık kazandırıldı...

yildizib
09/09/2005, 23:19
Eğer ki etkisiz halde değilse ve hala saldırganlığına devam ediyorsa üstelikte başkalarının canına kast edecek şekilde, o zaman öldürülür de.

Direnç ve saldırganlığı mahkemede aleyhinde kullanılabilir...
Ona cesasını vermek metodik bir yol değil.

Öyle eğer mümkün ve olağan olsaydı anarşi olurdu, Vahşi batının Teksas kasabalarına dönerdi.

Cekici
09/09/2005, 23:32
bi arkadaşın evine hırsız giriyor bizimki adamı yakalayıp polise teslim ediyor ama aynı hırsız ertesi akşam aynı eve tekrar giriyor bizimki tekrar yakalayıp polise veriyor ama hırsız kararlı, soyacam diye 3. gece tekrar giriyor bizimki bir daha yakalıyor, kapının önüne çıkartıp vuruyor adamı, sonra polisi arayıp hırsızı almasını istiyor :)))

alico
09/09/2005, 23:37
@cekici

Budur ! Emin ol yaralasaydı etrtesi gün gelmez idi.

Cekici
09/09/2005, 23:42
burda 2 mesaj var 1. bize 2. polise
Anlayana tabi

Yns
09/09/2005, 23:51
Bu, bu sadece afrikada olur, bu arapların geleneğidir.linç.

Buda bizim geleneğimiz , coğrafyamız pek iyi değildir.

yildizib
10/09/2005, 09:46
burda 2 mesaj var 1. bize 2. polise
Anlayana tabi

Biri bize.Anlayana ama değil mi?İki taraflı anlamı var...
Güldürürken, düşündüren mizah stili gibi bişey olsa gerek bu.

Ben sanmıyorum öyle,serbest bırakılacağını.Nasıl oluyormuş bu anlamadım doğrusu.

Eğer öylece serbest bırakılmışsa ,

Sistemde boşluklar varsa ne yapalım ne konusalım ki?Boş.

Cekici
10/09/2005, 11:20
yildizib;
Anlattığım Mizah değildi ama :))

offff offff

yildizib
10/09/2005, 15:17
nickim yanlış yazılıyor şikayetim var...

yildiz i b

lütfen...

fgenc
10/09/2005, 15:56
Tayyip bey hırsıza kapkaşıya resmi mesleklerini kazandırdığı günden bu yana gitgide bu olaylar artıyor artmasıda normal yakında bende başlıyacam
// Densiz kısım silindi. -- Ans

avrupadan yamama kanunlarda bu gibi sorunlarin cikmasi
dogal umuzorum ve inanizorumki en kisa zamanda bizim devlet aile ve ahlaki kuralarimiza uygun uyarlamalari en yakin zamanda cikacakir

lakin bu gibi seyler zaman ister ve bu tek cözüm degildir.
karsindaki 3 5 parasiz kes tip degil onlari polisten devleten yasayla korkutabilirsin karsindaki organize suc örgütü

ansugo sanirim oldukca huzurlu bir otdamya yasiyor
(sanmiyorum) bu topigin basinda beri bahsetigim yargisiz infasiz kast edigim.
kurbanlarinin sorumsuzca motorsiklet arkalarinda sürükleyerek yüzlerini barcalayan kapkacilara "AA bakin ölüm yaralanmak bizim icinde bakiymis!!!" korkusunu veremek ...

bu yaptiklarinin sebebi simariklik ifadesidir. herifin hic biseyden korkusu yok ...
millet yilmis suclu suclulugundan utanmiyor. nasterin hoca misali hirsizin sucu yok mu dedirttiriyor ...

Ansugo
11/09/2005, 08:22
ansugo sanirim oldukca huzurlu bir otdamya yasiyor

Evinde, cebinde ve işinde birer tane magnumun olursa ortam güvenli olmasa da sen kendini huzurlu hissedebiliyorsun.

Cekici
11/09/2005, 12:15
Evinde, cebinde ve işinde birer tane magnumun olursa

Cebindeki erimesin Ansugo :D

alico
11/09/2005, 21:02
avrupadan yamama kanunlarda bu gibi sorunlarin cikmasi
dogal umuzorum ve inanizorumki en kisa zamanda bizim devlet aile ve ahlaki kuralarimiza uygun uyarlamalari en yakin zamanda cikacakir

Bana'da tayyip amcayı savunmayın sakın, yıllardan bu güne kendisini oldukça iyi tanırım... :)

D.N. Yorumlarda abartıya kaçmamalıyız --Ans.

Mingitau
11/09/2005, 23:38
Evinde, cebinde ve işinde birer tane magnumun olursa ortam güvenli olmasa da sen kendini huzurlu hissedebiliyorsun.
Sanmayın bu magnumları kapkaç vs ye karşı tutuyo, biri fermuarın açık desin diye onlar :))

xXx
13/09/2005, 10:58
1.Evim yani mekanım bana özeldir
2.Mekanıma yapılacak her türlü girişim tarafımca haneme tecavüz sayılır.
3.Haneme yapılacak her türlü tecavüzün sonucuna sorumlu şahıs veya şahıslar katlanır.
3-a : Sonuç: Her türlü etkisiz hale getirme metodları.
3-a/1: Ateşli ateşsiz her nevi silah ve mühimmat ile her türlü müdehale hakkı tarafımca saklıdır.
3-a/2: Bu müdehalenin yaralama yada ölümle sonuçlanabilecek şiddette olması (güç kulanma seviyesi) tamamen tarafımca belirlenir, doğacak her türlü sonuçtan karşı taraf sorumludur. (ölüm,sakat kalma,hafif/ağır yaralanma)
4. 1-2-3. maddelerdeki tüm hususlar kapkaç, gasp, tehdit ve her türlü saldırı içinde geçerlidir.
5. Konunun hassasiyeti gereği T.C. ceza yasaları vuku bulan olay sırasında tarafımca göz önüne alınmaz.
5-a: Muhtemel yakalama durumunda T.C. kolluk kuvvetlerinin çağırılması, kanuni işlem için ulaşılması ve herhangi bir şekilde kolluk kuvvetlerinin gelmesinin beklenmesi garanti edilemez. Şahsın bu bekleme durumu olsa dahi fiziken / ruhen sağlam olarak (yakalanma anındaki fiziki/ruhi sağlamlık derecesinin muhafaza edilmesi veya daha iyi durumda olması da dahil olmak üzere) kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi asla garanti edilemez.
6. Madde 5 deki tüm tahadütler 5-a durumundada aynen geçerlidir.

7. İş bu Hane, şahsım veya herhangi bir vatandaşa Madde 2 ve Madde 4 de belirtilen fiillerden herhangi birini veya bir kaçını yapmak veya yapmaya çalışmakla tüm belirtilen hususları ve sorumlulukları kabul etmiş sayılırsın.

Ansugo
13/09/2005, 14:50
Rasyonel olan ise eve hırsız girdiğini farkettiğinizde uyumanıza devam etmektir. Hırsız katil değildir. Fakat herkes zor anında bir katile dönüşebilir. Siz dönüşünce o da dönüşecektir.

Ölülerin hanesini korumaya ihtiyacı olmaz. Değerli birşeyi kalmamıştır.

Adalet örgüsüne inanmayan kendisine adaletli davranılmasını bekleyemez.

Herkesin kral olduğu yerde herkes köledir. Herkesin polis olduğu yerde herkes katildir. Herkesin hakim olduğu yerde herkes suçludur.

Birisini öldürdüğünüzde sonradan o kişinin masum olduğunu ya da öldürmeden de o kişiyi avlayabileceğinizi, kısacası içinizde en ufak bir şüphe olduğunu farkettiğinizde dünya daha kötü bir yer halini alabilir.

Tavuk kesemeyecek kişilerin insan öldürmekte bu kadar sorumsuzca laflar etmesi çok garip. Aranızda kaç kişi bir koyunu yere serip boğazını kesebiliyor?

Haklıyken haksız duruma düşmeye hukuk dilinde "cehalet", tıp dilinde "aptallık sendromu" deniyor.

xXx
13/09/2005, 16:00
Reel olan ise bugun kafanızı yorganın altına sokup sakındıgınız kısının malınızın yanında yarın namusunuza ve canınıza kastededecek cesaretı kendınde bulacagıdır.
-
Değerlerini kaybetmemek için insanın onları savunması gerekir yorganın altına kafasını sokup namussuzca talan edilmesini bekleyan zaten ölü biridir.
-
Adalet dogru zamanda dogru yerde uygulanırsa adalettır. Yoksa suyu cıkarılmıs adaletin dogurdugu bosluk bırılerınce doldurulmaya mahkumdur.
-
Herkes kendi sınırları ıcınde KRAL dır ve nefsi müdafa hakkı vardır.
-
Aklı basında kımse durduk yere birisini öldürmez yada yaralamaz. Bugunku gibi,
karakol bombalayıp 26 askerı yarala, polıs merkezıne lav ıle saldır senı yakalamak ıcın onca asker ve polıs canını tehlıkeye atsın, yakalandıktan sonra aclık grevı yap ve devletın bası Cumhurbaskanı saglık nedenlerınden dolayı senı "AF" etsin.
Ev soy, ırza geç, yakmadık can bırakma, sonra ınfaz yasasından yararlan yetmedı aftan yararlan devlet senı ıcerde benım paramla beslesın bırde "AF" etsın sen gene gel benım evıme gır ve ben yorganı basıma cekeyım ve vicdan muhasebesı yapayım.
Güzel mantık...
-
İnsanın canı cananı söz konusu oldugunda betonu bıle keser.
-
Dediğin gibi ölüler için alınacak hak yoktur o yüzden ben ölüp o da ölüme sebebiyet vermek yada hırsızlık yada ırza gecmeden dogan infaz yasasından veyaa AF tan yaralanıp cıkıp %99 unun yaptıgı gıbı aynı ....ku yıyecegıne ve hayatını yasamasına gerıde kalanların hergun olmesıne hayat boyu ızdırap cekmesıne "hukuk" yada tıp dılınde "akıl" dıyorsan kusura bakma ben cahılım ve aptalım. Dediğin şekilde bir "okumuşluk" ve "akıllılık" ile zaten adam gıbı fazla yaşamam...
-
REALİTE, polıs gelınceye kadar kendı annesıne kufredecek kadar aşşağılık bır duruma dusen ama polıslerı gorunce biti kanlanıp tum mahalleye tehdıtler savuran ve polıs arabasından gulerek tum sakınlere kufurler sallayan hırsız sonucudur.

Sonuç, ekıp arabasının arka koltugundan sılle tokat mahallelılerce alınan hırsızın karakol yerıne yedıgı dayaktan hastanelık olması ve semte nedense bır daha hırsız ugramaması...

Ansugo
13/09/2005, 20:46
REALİTE, polıs gelınceye kadar kendı annesıne kufredecek kadar aşşağılık bır duruma dusen ama polıslerı gorunce biti kanlanıp tum mahalleye tehdıtler savuran ve polıs arabasından gulerek tum sakınlere kufurler sallayan hırsız sonucudur.

Sonuç, ekıp arabasının arka koltugundan sılle tokat mahallelılerce alınan hırsızın karakol yerıne yedıgı dayaktan hastanelık olması ve semte nedense bır daha hırsız ugramaması...

İki yanlış bir doğru etmez. Orada bir hırsız varsa bir sürüde saldırgan var demektir.

Hatta hırsızlık daha iyi. Zira hırsız o işi meslek olarak yapıyor. Ama oradaki koyun kitlesi sadece içlerindeki hayvani güdüyü tatmin için yapıyor.

yildizib
13/09/2005, 21:12
1.Evim yani mekanım bana özeldir
2.Mekanıma yapılacak her türlü girişim tarafımca haneme tecavüz sayılır.
3.Haneme yapılacak her türlü tecavüzün sonucuna sorumlu şahıs veya şahıslar katlanır.
3-a : Sonuç: Her türlü etkisiz hale getirme metodları.
3-a/1: Ateşli ateşsiz her nevi silah ve mühimmat ile her türlü müdehale hakkı tarafımca saklıdır.
3-a/2: Bu müdehalenin yaralama yada ölümle sonuçlanabilecek şiddette olması (güç kulanma seviyesi) tamamen tarafımca belirlenir, doğacak her türlü sonuçtan karşı taraf sorumludur. (ölüm,sakat kalma,hafif/ağır yaralanma)
4. 1-2-3. maddelerdeki tüm hususlar kapkaç, gasp, tehdit ve her türlü saldırı içinde geçerlidir.
5. Konunun hassasiyeti gereği T.C. ceza yasaları vuku bulan olay sırasında tarafımca göz önüne alınmaz.
5-a: Muhtemel yakalama durumunda T.C. kolluk kuvvetlerinin çağırılması, kanuni işlem için ulaşılması ve herhangi bir şekilde kolluk kuvvetlerinin gelmesinin beklenmesi garanti edilemez. Şahsın bu bekleme durumu olsa dahi fiziken / ruhen sağlam olarak (yakalanma anındaki fiziki/ruhi sağlamlık derecesinin muhafaza edilmesi veya daha iyi durumda olması da dahil olmak üzere) kolluk kuvvetlerine teslim edilmesi asla garanti edilemez.
6. Madde 5 deki tüm tahadütler 5-a durumundada aynen geçerlidir.

7. İş bu Hane, şahsım veya herhangi bir vatandaşa Madde 2 ve Madde 4 de belirtilen fiillerden herhangi birini veya bir kaçını yapmak veya yapmaya çalışmakla tüm belirtilen hususları ve sorumlulukları kabul etmiş sayılırsın.

yürrü be. Ceddin deden-neslin baban...

Neyse şaka bir yana...Hayal etmesi güzel de herkes her istediği gibi davransaydı devlete,kanunlara gerek kalmazdı değil mi? herkes kendi kendinin kanunu olurdu...

Else
14/09/2005, 08:04
devlet adam gibi olsaydıda vatandaşa bunları düşünme fırsatı vermeseydi. Devlet görevlerini adam gibi yerine getirebilse, 3 kuruşa satmasa ağırlığını, herhangi bir sorun olacağını zannetmiyorum. Kapkaç yapan birini gördüğünüzde, onu yakalamanın polisin görevi olduğunu bilirsiniz ve karışmazsınız. Fakat aradaki bazı arkadaşlarında belirttiği gibi suçluya çay içirip gönderirlerse, bu toplumsal problemleri vatandaş kendi kendine çözmeye çalışır ki bu da onu hukuki açıdan haksız duruma düşürür.

Hırsızlık kapkaç gibi son zamanlarda yaygınlaşan suçlar artık ihtiyaçtan değil lüxtendir. Param yok, devlet bana bakmıyor, evde çocuklarım aç diyerek kapkaç soygun yapan kaç kişi var? Belkide hiç. Devlet bakmasada, kimse yardımcı olmasında, çocuklarım helal para yesin direk günlük 5 YTL'den kazma kürek sallayanlar..

Adamlar kapkaçın, hırsızlığın mafyası olmuşken şu ülkede, kebabını yiyip keyfine bak polise / devlete ne demeli?

(Elbette tüm devlet sorumluları polisler böyle demiyoruz. Aynı aç olduğu için hırsızlık kapkaç yapanların oranı gibi bu da.)

yildizib
14/09/2005, 08:10
İş bu Hane ...

Bi çok devletle alakam olan evrakta rastlamışımdır.Bunun anlamını bilen var mı? :)

xXx
14/09/2005, 09:12
Hayvani dürtü?????

Adamın evine saat 22 de çoluğu çocuğu evde oturuyorken girip ortalığı talan eden şere...siz birde polis arabasından tehdit savuruyorsa ve bu haltı yiyeninde aynı suçtan bir ton sabıkası olup hala dışarıda geziyorsa hangi dürtü bu adamları durdurur??? Seni bilmem ansugo ama yerim ben öyle doğruyu, verelim adresini o zaman da adamcağız mesleğini senin orada icra etsin garibimi biz iyi besleyemiyoruz.
-
Daha öncede dediğim gibi Adalet yerinde ve zamanında uygulanırsa adalet olur yoksa boşluk bir şekilde doldurulur.
Eskilerinde dediği gibi,

Ya Devlet Başa, Ya Kuzgun Leşe....

----
İş bu evrak: Bu evrak aşağıda okuduğun niteliği taşır/ifade eder.

HunTER
14/09/2005, 12:20
Ben Ansugo'ya katılıyorum.. Su tartısmaya katılanlardan hıc bırı emınım evıne gıren hırsızı vuracak cesarete sahıp degıl.. Olsa zaten bunları tartısmıyor olurduk.. Bence bu tıp adamlar, bızlerın pısırıklıgından cesaret alıyorlar..

Ornegın gecenlerde trende gordugum esrar ıcen adamları gorevlıye sıkayet etmek bı yana, kalkıp ıkı cıft laf edecek cesaretı kımsenın kendınde bulamayısı gıbı..

Yanı, adalete kolluk kuvvetlerıne camur atmadan once bızlerın bu mekanızmaları ne denlı ıslettıgımızı sorgulamak gerek.. Bıcak kemıge dayandıgında bır olup ıkı uc zavallıyı lınc etmek kolay yada evımıze gıren hırsızın "kafasına sıkmak"..

Onemlı olan gun ıcınde gordugumuz bu tur adamlara karsı tek tek ve her seferınde tepkımızı ortaya koyabılmek.. Benım canımı yakmadıgı surece onemlı degıl dıyorsak zaten bastan kaybetmısız demektır..

xXx
14/09/2005, 12:53
Hunter ortada bir boşluk var adamı yakalıyorsun teslım edıyorsun herıf gene dısarda, hadı mahkemeye verdın ki calısma arkadaslarımdan bırının basına aynen geldıgı sekılde aktarayım, herıf evıne gırıyor tv sını altınlarını calıyor es kaza yakalanıyor ve mahkemeye verıyor bızım arkadas ve bu olay 1999 da oluyor(daha yenı evli), hala mahkemesı surmekte adam asker kacagı o var, yasa degıstı dıye yedıgı ceza azaldı, o terıhte -18 yas oldugu (gun farkıyla) ondanda ındırdı, ve caldıgı seylerın degerı o zamanın parası 2-3 mılyarlık seyler. En son hakım barı caldıklarının ederını verın dedı ama adam+++ailesi piskin cevapları "taksıte baglıyalım o da durumları olursaaaa ve o zamankı paradan" herıf bırde hakıme sırıta sırıta "ne yapayım evın camında jaluzı fılan gormedım gel benı soy dıyordu" dıyor. sımdı olurmusun oldururmusun 6 sene olmus ve bu adam askerlık durumu olmasa yattıgı sure dıyerek serbest kalacak, ısını gucunu bırakıp zırt pırt mahkemede kosuyor ulan adam utanmıyor bırde senı suclu cıkaracak.
Ne acıyacam haaa basınıza geldı gelmedı cesaret dıyorsanız 2.katta olan balkonuma tam atlıyacakken kafasına yedıgı meşe sopasıyla düştükten sonra herhalde en azından bana bırdaha ugramaz şere....siz. Bazı şeylerı anlamak için illada canınızın yanmasını beklemeyın bence...

HunTER
14/09/2005, 13:30
Herkes sılahlanırsa, sılahlanmanında bı anlamı kalmaz.. Sadece daha cok kan dokulur, daha fazla ınsan olur.. Durumda degısen bısey olmaz..

Bu yuzden, cozum bu degıl bence.. Cozum yıne kolluk kuvvetlerınde yada adaletın kendısınde..

Aslında bundan da ote, bu adamları suca tesvık eden nedenlerı ortadan kaldırmalı.. Az cok tahmın edersınız ıssızlık, egıtımsızlık vs..

Bılıyorum bu soyledıklerım bana bıle gercekcı gelmıyor ama oyle.. Baska caremız yok.. Ben ıkı uc hırsızı oldurmekle yada kapkaccıya ates etmekle meselenın cozulecegıne ınanmıyorum..

xXx
14/09/2005, 13:45
Ben artık fazla ınanmıyorum egıtımsızlık fılan, mısır carsısında 90 yasında nene bıle bır karton kolı uzerınde bone satarak para kazanıyorsa ve yardım olur dıye almak ıstemedıgım para ustunu "oglum ben dılencımıyım" dıye gerı cevırıyorsa varın bu ısın hesabını vıcdanınızda sız yapın...
Bunca zorluk ıcınde hırsızlık soysuzluk yapmayıp ..t gıbı calısıp ekmek parası kazananlar enayımı??? Ulan adam hıcbırsey yapamıyorsa alır lımon satar.

Vursunlar abicim hatta ihtarsız vur emri cıkarsınlar.

HunTER
14/09/2005, 14:25
Vursunlar abicim hatta ihtarsız vur emri cıkarsınlar.

Senı bıde vurulanlardan bırı yakının olunca dınlemek gerek..

xXx
14/09/2005, 16:56
"Bugün çalıp çırpabilirsin ve çok güzel günler yaşayabilirsin ama yarın çoluğundan çocuğundan o yediğin haram lokmalar bir bir çıkar o yüzden haram lokma ile yaşama, acından ölsende hakkın olmayan şeye dokunma" nasihatleri ile büyüdüm ve karşımada bu eli ayağı tutan ş...sizlerden (eğer fakirlik garibanlık cehalet ise mesele) çok daha zor durumda çok daha zor bir bünye yaşayıp elini harama sürmeyen kişilerle karşılaştım yukarıdaki nene de bunlardan biri idi. Şükürki benimde hepimiz gibi başkasının malında ırzında gözüm yok ama sanırım en azından benim farkım malımda yada mahremimde gözü olanın gözünü önce benim oymam. Oda neden? çünkü KANUN benden değil onlardan yana suçu olmayan vatandaş öldükten sonra varmı dönüşü????
Yok.
Şu durumda Ölen öldüğü ile kalmakta kalan sağlara sabır....

Vurulanlardan biri yakının olunca demişsin, öyle ş...siz biri hiç yakınım olmasın daha iyi evladım olsa en iyi ihtimalle evlatlıktan reddederim.
Aynı soruyu ben sorayım,
Çantasını almak için yolda sürüklenen ve girdiği komadan çıkamayıp vefat eden hamile kadının eşi sen olsaydın ve eşine ve sana bunu yapanlar ile 1-2 sene sonra dışarıda karşılaşsaydın
veya
geçenlerde cep telefonunu almak için trenden attıkları çocuk (bildiğim kadarıyla o da vefat etti) senin çocuğun olsaydı

bende senin söyliyeceklerini dinlemek isterdim HunTer.

____
bir laf vardır, Ateş Düştüğü Yeri Yakar...

Ansugo
14/09/2005, 17:24
Nüsans algılanamıyor sanırım.

Sorun olan bu tip adamların olması değil. Bahsedilen sorun verilen cezanın kamu vicdanını rahatlatamamasından dolayı kişilerin adalete olan güvensizliğine dayalı adalet sağlama girimlerinin ilkelliği.

Kimse cezaların yeterli olduğundan bahsetmiyor. Bahsedilen cezalar yetersiz olsa dahi polisligi, hakimliği, kendisinde toplayan kişilerin bir hırsız, bir kapkaçcı kadar topluma zararının olduğu.

Birileri adalet mekanizmasını -ama öyle ama böyle- takmıyor ve kendi işini kendi görüyorsa o zaman yarın öbürgün hırsız olmazda daha büyük bir mafya ile karşılaşılıp zorla tüm ailesini yakıldığında isyan etmeye hakkı olmaz.

Çünkü o da kolluğu, adaleti kendinde birleştirmiş ve orman kanunlarını uygulamıştır.

Ama gerçek olan orman kanunları ile yönetilmediğimiz. Bu bağlamda duygu sömürüne gerek yok. Örnekler çoğaltılabilir.

Bana burada cezaların hafifliğinden bahsedilirse ben bunu anlar ve hak veririm. Ama bana kendim bir devletim derseniz buna karşı çıkmam doğaldır, hatta karşı çıkmamak hatadır.

Yani aslında bu mafyalarla mafyavari uğraşmakta mafyalıktır. Bir zaman sonra at izi it izine karışırda kim at kim it belli olmaz.

Sorun bu kadar net görünüyor.

HunTER
14/09/2005, 17:26
Bugün çalıp çırpabilirsin ve çok güzel günler yaşayabilirsin ama yarın çoluğundan çocuğundan o yediğin haram lokmalar bir bir çıkar o yüzden haram lokma ile yaşama, acından ölsende hakkın olmayan şeye dokunma" nasihatleri ile büyüdüm

Hem bunu soyleyıp, hemde meselenın egıtımle ılgısı olduguna ınanmaman garıp.. Sonucta bugun sen o "s...sizler" gıbı hareket etmıyorsan eger, bunu aldıgın su egıtıme borclusun..

Çantasını almak için yolda sürüklenen ve girdiği komadan çıkamayıp vefat eden hamile kadının eşi sen olsaydın ve eşine ve sana bunu yapanlar ile 1-2 sene sonra dışarıda karşılaşsaydın
veya
geçenlerde cep telefonunu almak için trenden attıkları çocuk (bildiğim kadarıyla o da vefat etti) senin çocuğun olsaydı

Bunlar cok uc ornekler.. Ayrıca hamıle bı kadını gasp ederek oldurecek bı adamın ıkı senede cezaevınden cıkmasıda pek ınandırıcı gelmıyor bana..

Ama madem sordun, bu soyledıklerın benım basıma gelseydı eger yınede cok bısey degızmezdı bende..

Cunku sorun benım hamıle karımı olduren adamın sorunu degıl.. Tek basına bu adama verılen ceza aynı sucun baskalarınca ıslenmesını engelleyemez..

Yanı eger kendımı tatmın etmekten zıyade bu felaketın baskalarının basına gelmemesı konusunda samımıysem eger ınsanları bu suca ıten nedenlerle de mucadele etmem gerek..

HunTER
14/09/2005, 17:39
Ayrıca Ansugo'ya katılıyorum.. Cezaların yeterlılıgı tartısılır.. Ama berberınde ınsanları bu suca ıten nedenlerıde ortadan kaldırmak lazım.. Tabı eger amacımız uzum yemek yanı sucun olusumunu engellemekse..

Yoksa sırf kısısel ıntıkamınız ıcın sucluya ates acarsanız, soylendıgı gıbı sıze sılah cekene de sesınızı cıkaramazsınız..

Sonucta adalet hepımıze lazım..

karflake
14/09/2005, 18:30
... Az cok tahmın edersınız ıssızlık, egıtımsızlık vs...
Biri eğitim mi dedi?

Eğitim sistemimizde kurallara uymamak ödüllendiriliyor. Geçen sene lisede sınıfta kalmış öğrenciler -bütün derslerden de zayıf alsalar bile, bir dersin sınavına girip bir daha okula uğramadılarsa bile- bakanlığın kararıyla bir üst sınıfa geçtiler. Ve eminim ki ders çalışan öğrencilere bir yerleriyle gülüyorlardır şimdi.

Bu yöntemle gençlere kurallara uymak öğretilebilir mi?

NOT: 2007'deki üniversite sınavında "0" çekenlerin sayısı rekor kıracak, şimdiden belirteyim.

yildizib
14/09/2005, 18:35
Su tartısmaya katılanlardan hıc bırı emınım evıne gıren hırsızı vuracak cesarete sahıp degıl..

Genel konuşmamak lazım...:)

Üstüne vazife olmayan işlere bulaşarak kimse hayatını tehlikeye atmak istemez.
Psikolojide 2 çeşit tepki olur:

kaç yada savaş

Senin durumunda esrar içen adamlara bişeyler söylemek pek akıl karı iş değil sanırım...
Söylesen nolcak ki adamlar senin aleminde değil.Seni dinleyip de ar mı duyacak?

Yani bu durumda uzak durmak daha akıl karıdır.
Fakat eğer evinde bir tecavüz varsa (haneye tecavüz) o zaman savaşmak zorunda kalabilirsin.Bu durum da dahi kaçman belkide daha akıl karı iştir...

Kaçanın anası ağlamaz.

Else
15/09/2005, 08:46
karısını çoluğunu çocuğunu koruyup kollamayan adama adam demem ben. Evimde çoluğum çocuğum varken karşılaşsam öyle bi durumla alacağım ceza düşüneceğim en şey olurdu.

xXx
15/09/2005, 11:27
+1 else
-
hunter bende durduk yere adam vuralım demıyorum heralde kanun var nizam var bunlara ıtırazım yok ama bu kanun sucluyu caydırması/ceza vermesı gerekırken odullendırıyorsa ve bu durumun farkında olan s...sizler de bunu sonuna kadar kullanıyorsa eee kusura bakmayın dıyorum ben evıme gıren hırsıza karsı ansugo gıbı kafamı yorganın altına sokarak yada yildizid gibi kendi evimden kacarak karsılık vermem onun yerıne ALLAH ne verdıyse derım, dıyorum benim nüansımda bu. verdiğim örneklere uç örnekler demişsin uç dediğin örnekler artık yanı başında biraz etrafına iyi bak diyorum etkilenme konusundada eminim ya kendinde o yazdığın cümleye inanmıyorsun yok cidden tepkim böyle olurdu diyorsan otur bir daha düşün bence :garip:

+Kanun nizam dan laf acılıyor kanuna göre devletin polisinin bile izinsiz giremediği evine ş...sizin biri dalıyor birde böyle kıyaslayın bakalım.

Ansugo
15/09/2005, 13:29
Devlet suçluyu asla ödüllendirmez. Böyle konuşmak bile büyük bir hakarettir.

xXx
15/09/2005, 14:03
http://www.haber7.com/haber.php?haber_id=111224

Devlete hakaret yorumu kişiyi bağlar,

HunTER
15/09/2005, 14:10
eee kusura bakmayın dıyorum ben evıme gıren hırsıza karsı ansugo gıbı kafamı yorganın altına sokarak yada yildizid gibi kendi evimden kacarak karsılık vermem onun yerıne ALLAH ne verdıyse derım, dıyorum benim nüansımda bu.

Iyı oyleyse.. Ama bıldıgım kadarıyla boyle davranarak suc ıslemıs oluyosun.. Buda basta soyledıgın "kanun var nızam var, bunlara ıtırazım yok" lafına ters dusuyor..

Ama sen bılırsın, eylem senın suc senın..

xXx
15/09/2005, 14:45
sonucta herkesin kendine gore fikri vardır buda benım fıkrım.
Bu konuda kanunlar haklıyı haksız olana karşı malesef korumakta yetersiz...

yildizib
15/09/2005, 21:21
ansugo gıbı kafamı yorganın altına sokarak yada yildizid gibi kendi evimden kacarak karsılık vermem onun yerıne ALLAH ne verdıyse derım,

Herkes herşeyi yapmakta serbesttir aslında,tek bir şartla;Sonuçlarına katlanmak şartıyla.

Madem öyle size bir olay anlatayım;
@acemi : müsade var mıdır?

Kirada oturduğum için eski apartmanımda olan bir olayı anlatayım.
Olaydaki amcamız hırsızlardan illallah demiş biri.İlk katta oturduğu için herdefasında bu amcanın evine girmiş-çıkmışlar.Bir gün yine bu amca evdeyken hırsız yine girmiş tabi amca içierde olduğundan haberi yok.

Tabi amcam hıncını alacakya, erkeklikten dir deyip hemen atılmış hırsızın üstüne.Lakin hırsız boş mu gelir?Amcamın karanlıkta nerelerine gelirse ekmek bıçağıyla...
Sonra komşulardan yardım istemek için yüzü gözü kan içinde üst kattakilerin zillerini çalıyor.

"Beni hastaneye götürün".

Kapıyı açan kadın fenalık geçiriyor.İkisi birden hastaneye kaldırılıyorlar...

Herkes herşeyi yapmakta özgür tabiki.
Mesela ,ben çalıştığım için bilirim şu amerikan fast food ve market zincirlerinden vardırya Türkiyede de onlarda işe başlamadan önce verilen eğitimde şöyle söylüyorlardı:

"Eğer bir soygunla karşı karşıyaysanız hiç direnmeden onun dediğini yapın.Amacınız onu en kısada o kişiyi mağaza/dükkandan göndermek olmalı."

Herşey serbest tabi...
Savaşmak zorunda kaldığınızda tabiki savaşacaksınız.

fgenc
09/10/2005, 13:52
arkadaslar yaklaşik yarım saat önce gebze harem minibüslerinde
ekmegini cepcilikten kazanmayı kendine meslek edinmiş olan mubarak vatadaşlarımızla tanışma şerefine nail oldum. ve hedef kişi bendim

önümde yarma benim muameleyi görmemi engeliyen bir tip vardı..
elemanın eli cep hızama dokununca kılandım ve elimi cebime atınca geri cekildi

ben 2 kisi tahmin etmistin lakin aractan indikten sonra guruplaştılar ve 3 (ila 4 kisi uzaklastılar ) kesinlikle benden cok daha soguk kanlıydılar
arac cıkısı arkadan inenlere e ne oldu gibisinden bişeyler çalıp çalamadıgını sordu

sankı üzerime yılan deymiş gibi bir tiskintılık var içimde
24 yaslarinda siyah sutarına oturmamıs bir biyigi vardır
yarma olanın suratını göremedim ...

allah bu vatanda sürekli yaşıyanlara sabır versin ne dıyım!!!!
(not: durumla alay etmeye kalkanların agzına yılan girsin :P)