PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win XP Masaüstüm Win Klasik Görünümüne Geçiyor.

grraphic
28/08/2005, 22:41
Selam arkadaşlar,

Sorunum şu, Bilgisayarımı zaman zaman restart edip başlattığımda denetim masalarında-görütü-görünüm'de windows xp masaüstü seçili olmasına rağmen kendiliğinden klasik masaüstüne geçiyor ve denetim masasındaki sekmede xp seçeneği de çıkmıyordu. Ama bunu restartlarla çözüyordum.

Ancak şu an masaüstüm 3 gündür klasik görünümünde, aynı şekilde sekmede xp seçeneği de çıkmıyor. Restart ediyorum sonuç vermiyor... Bu sorunun .dll dosyalarıyla ilgili olduğunu düşünüyorum, sizce ne yapabilirim?

webomer
29/08/2005, 16:52
Eğer 3 gündür çok önemli işlemler yapmadıysan Sistem Geri Yükleme yi tavsiye ederim. Nickinden anladığım kadarıyla grafikle uğraşıyorsun dosyalarını cd çekersin.

Professional
04/09/2005, 23:55
Çok Emin değilim fakat, Service/Hizmet deki "Temalar" a start verilmişmi ?
Buraya bakıyor diye hatırlıyorum. Stop ise, Ona start veriniz. Ve tabi bunu otomatikleştiriniz.

Umarım soruyu yalnış anlamamışımdır : )

sistemci
05/09/2005, 01:02
şimdi arkadaşımızın dediği gibi sorunun buradan kaynaklanma ihtimali olabilir. Ama kesin budur demiyorum...
Başlat > çalıştır > services.msc yazıp servisler bölümüne geliyorum burada Themes adında bir servis bulunuyor bu servisin başlangıç seçeneğini Automatic ( otomatik )olarak çalışacak şekilde ayarlarsanız sorununuzun düzeleceğini düşünüyorum.

Eğer bunu yaptığınız halde hala bu sorunu yaşıyorsanız.. Mesela servisin başlamaması hata vermesi yada bazı .dll dosyalarının hatalı olması gibi.. Öncelikle Event viewer a bakmanızı öneririm.
Başlat > çalıştır > eventvwr.msc

Burada göreceğiniz hata mesajlarından yola çıkarak bir sonuca varabilirsiniz.

Eğer varamazsanız Registry recovery araçlarını kullanmanızı tavsiye ederim hani yanlış hatalı kayıtlar bazen sistemi bozabiliyor en azından bu tür şeyler olmuşsa bunu önlemiş olursunuz.. Registry Mechanic programını önerebilirim.. :)