Tam Sürümünü Görmek İçin : SAGUAR'ı desteklemeye bekliyoruz...
Merhaba Arkadaşlar,
Ben Sakarya Üniversitesi Güneş Arabası Ekibinde görevliyim. Aynı zamanda Formula G'de Saguar'ın Pilotluğunu yapacağım.
Şubat 2004 tarihinde başladığımız Güneş Arabası macerası 30 Ağustos 2005 tarihinde sona erecek.
SAGUAR'ı siz de İstanbulPark F1 pistinde destekleyebilirsiniz. Ceviz.net'teki tüm dostları piste bizi desteklemeye bekliyorum.
IETT, 30 Agustos 2005 Sali gunu asagida belirtilen hareket noktalari ve belirtilen saatlerde piste ulasimi saglamak uzere otobus seferleri koydu.
1. Hareket noktasi: Taksim Meydani Ataturk Kultur Merkezi onu. (Hareket saati 08:00-08:30)
2. Hareket Noktasi: Kadikoy (Eminonu-Karakoy Vapur Iskelesi onu). Hareket Saati: 08:00-08:30.
Donus: (Tum Otobusler, Saat 16:00)
SAGUAR hakkında ayrıntılı bilgileri http://www.solarcar.sakarya.edu.tr adresinden alabilirsiniz.
Fotoğraflar için de şu adres;
http://www.sakarya.edu.tr/?pid=haber&hbr=422
Pistte buluşmak üzere.
Sevgiler,
İstanbul'da olsam kesin gelirdim.
aynı sekılde ıstanbulda olsaydım orda olurdum. istanbula gelme planlarım var ama 30agustos uymuyor :/
Zerzevat Adam
26/08/2005, 12:38
Hayırlı olsun, çok sevindim. Keşke gelebilsem.
O gun hava bulutlu olursa yaris iptal mi edilecek?
Mingitau
26/08/2005, 16:15
Havanın bulutlu olup olmaması yarışların iptal olmasını gerektirmez çünkü hepsinn aküleri dolu olacak, Zaten anlık olarak üretilecek olan enerji kullanılamamakta bildiğim kadarıyla.
SAGUAR ı Kanal D nin goruntulerinden az bucuk gorebildim. ( Ayrıntılı olarak hiç bir şey göremedim. )
Sorulan sorularda dalga geciyor gibiydiler, ya da ben yanlis mi dusunuyorum.
"- Bu arabalar 100 Milyar kadar, bu koltuk neden bu kadar kotu..." ( SAGUAR'ın maliyeti 17 milyar )
"- Kliması var mi ?"
"- Ses sitemi var mi" gibi...
Elinde yaristan duzgun goruntuleri olan var mi ?
Mingitau
30/08/2005, 22:33
Son anda cikan bazi seyler nedeniyle yarislari izlemeye gidemedim.
Sallandiracaksin bu dalga gecenleri taksimde...
http://www.internethaber.com/mays/article_view.php?aid=311562
Turkıye kazandı :)
Not: Tebrıkler EAN.
HunTER, dostum çok teşekkürler.
Yarış bitti ve 4. olduk.
Yarışa gelip bizi destekleyen tüm arkadaşlara çok teşekkür ediyorum. Evet olaya bir yarış olarak baktığımızda onları biraz hayal kırıklığına uğrattık sanırım dereceye giremedik ama elimizden gelen çabayı sarfettiğimizi ifade etmeliyim. PsyX'in de belirttiği gibi aracımızın maliyeti 17 milyar TL. 3. olan Yeditepe üniversitesinin NGM marka motorunun masraflar hariç 17 bin dolar olduğunu söylediğimde eminim bizi anlayacaksınız. Bu işi en az destekle başarmaya çalıştık. Bu kadarını yapabildik..
Ama olaya objektif baktığımda HunTER'in saptamasının altına yazılacak pek birşey yok;
http://news.com.com/Photo+Gentlemen,+start+your+solar+cells/2300-7337_3-5844581.html
Predator
01/09/2005, 22:21
@EAN,
Dün gece şans eseri Techtv'de senin SAGUAR'ın içindeyken röportajını izledim.
bir dahaki yarışta kazanmanız dileği ile tebrik ederim.
tebrikler EAN
öyle bir aracin icinde olmak bile eglenceli olsa gerek
bu arada haberlerde dinledigim kadariyla
1. olan araba 8 turu bitiren tek arac
sorun ne günes mi yetmedi digerleri neden durdu
Mingitau
02/09/2005, 04:00
Bu yarış seneye tekrarlanacak mı yeni takımların katılımıyla?
@Predator; Teşekkürler.
@kara_lahana; 2 saatlik zaman sınırı vardı. Dolduğunda alınan menzile bakılarak derecelendirme yapıldı.
@Ali; Seneye uluslararası olarak yapılacağı söyleniyor ayrıntılarla ilgili bilgim yok.
Çok teşekkürler tekrar.
Sevgiler,
@Ali; Seneye uluslararası olarak yapılacağı söyleniyor ayrıntılarla ilgili bilgim yok.
almanca hocam bıcak sert tasa sürtülerek bilenir
peynire sürtülerek değil derdi
süpesiz bu durum ufkumuzu genisletir
ancak bu konuda uzun yıllar tecrübelerı olan
hatta günes enerjisi projeleri olan alteratif enerji cözüleri sunan fırmalar var.
kesin bunların sponserize ettikler dehsetul vahset araclarda vardır (bilmiyorum)
ama alternatıf enerjiden ciddi paralar kazanan firmalar var (almanyada son yillarda benzin 1.30 avroyu buludugu su dönemlerde populerlesmis firmalar)
simdiden gözünüzü korkutmayım ama durum bu :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.