Tam Sürümünü Görmek İçin : f-disk hakkında ??
Merhaba MEB'in verdiği Toshiba bilgisayarlarda HDD ikiye bölünmeden geliyor. Ben de 40GB lik HDD yi 20'şer GB olarak 2 ye ayırmak istiyorum. Bunu nasıl yapmalıyım. Daha önceden F-Disk falan yapmadım. Bilgisayara format atmayı düşünüyorum. Windows kurulumunda böyle bir seçenek var ama cesaret edemedim. Nasıl bir yol izlemeliyim? Sorumu yanıtlarsanız çok sevinirim.
format ile sadece disk üzerindeki veri silinir.
kesinlikle başka bir zararı olmaz.
bazı kişiler çok sık formatın hardiske zarar vereceğini söylüyor ama bu bir hurafe.
( bahsedilen low-level format ve f-disk ile alakası yok ).
yani denemekten çekinme .
ikinci bir yol patitionmagic programıdır.
windows içinden disk bölümleme yapabilirsin.
http://www.powerquest.com/partitionmagic/
WinXP ile boot edip diskleri biçimlendirirsin çok zor değil bencede çekinme.
ismail pala
26/08/2005, 09:57
http://www.terabyteunlimited.com/downloads/bootitng.zip
Bu dosyayı indirdikten sonra çalıştırdığınızda hemen size A: sürücünü mü CD sürücüsünü mü açılış için kullanacağınızı soruyor. CD ye yazabilir bir donanımınız ve boş bir cd niz varsa cd ye kurun derim satın almadan kullanmaya (hdd ye kurmassanız) devam edebilirsiniz.
Önemli verileriniz varsa harddiskinizdeki o önemli şeylerin yedeğini alınız (CD ye yada bir başka makinaya).
REsize yapıp varolan bölümü daraltacaksınız (eğer boş yeriniz varsa) boş işlenmemiş alan oluşacak o alana yeni bir bölüm oluştururken tipini seçeceksiniz FAT32 olabilir.
bu işlemler uzun sürer işlemlerin bitmesini sabırla bekleyin.
ismail pala
26/08/2005, 09:59
Ayrıca Fdisk ile varolan parçayı daraltıp yeni bir parça oluşturamıyorsunuz. ama varolanı iptal edip iki tane partion oluşturabilirsiniz. ama bu durumda size makina ile verilen işletim sistemi kurulum cd leri otomatik kurulum yapıyorsa kurumlumdan önce o yaptığınız bölümlendirmeyi iptal edip kafasına göre bölümlendirme yapabilir bu durumda yaptıklarınız boşuna gider
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.