Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows XP nin eksiklikleri
selam lütfen bu topic altina microsoftun banel basarisizliklarini girmeyin
yok güvenlik hede höde ..
genel olarak win xpde olmayan ve olsa ne hos olurdu degidiniz bisey varmi
bence artik microsoft yeni isletim sistemi satarken gercekten zorlanicak sünki
aktuel olan isletim sistemleri genel ihtiyaclari karsiliyor
kimse yeni cikan longhorna aa yasasin geliyor gözüyle bakliyorum
win 95 98 hepsini 4 gözle bekledik winxpde ayni sekilde
ama longhorn ve ilerideki isletim sistemleri bu kadar rabet görecek mi?
ben uzun yillar winxp kalicam bu kesin
sizce winxp fonksiyon olarak daha neler olmali ney eksik ???
Win 98 veya Win XP'yi (pazarlama taktiklerinin etkisini goz ardi edersek) pek de "4 gozle" beklemedik ama ciktiginda cogu kisi bunlari kullanmaya basladi.
Ayni sey, yeni cikacak Windows'lar icin de gecerli olacaktir. Microsoft, bunlari da kapis kapis satmanin yollarini bulacaktir.
Ozetle, Windows'lari sattiran asil sey "ozellikleri" degil. Yeni ozelliklere pek ihtiyacimizin olmayacak olmasi, satisini etkilemeyecektir.
+ Daha fazla animasyon
+ Daha fazla çiçek böcek
+ Daha sevimli smileyler
+ Daha değişik multimedia uygulamaları
+ Microsoft sunucularına daha fazla bağlılık
gibi şeyler XP'de eksik olan şeyler. Bunlar yeni sürümde kesinlikle düzeltilecek.
Tabii olayın esası talep arz meselesi değil. Olay genel olarak birkaç kişinin bazı koşullar oluşturması ve bizleri o koşulları sokması şeklinde gerçekleşiyor.
Bu bakımdan Microsoft gene çeşitli oyuncaklar bulacaktır. Bu oyuncaklar gene rabet görecektir. Siz istemeyeceksiniz ama bir zaman sonra ondan ayrılmakta istemeyeceksiniz. Bir zaman sonra o sizin için olmazsa olmaz olacak.
Tabii Microsoft akıllı bir şirket olarak alt edecek yeni rakipler, dalacak yeni sektörler bulacaktır. Birkaç sene içinde ICQ diye birşey kalmadı örneğin. Belki birkaç sene sonra googling diye birşey de kalmaz, emesing diye birşey çıkar. Microsoft kesinlikle rağbet gören birşey bulacaktır ve bunu sistemine entegre edip bizlere bir olmazsa olmaz olarak sokacaktır.
Hatta bu tür çalışmalar olduğu rivayet ediliyor.
Yani sözün özü, bizim gördüğümüz eksiklikler değil adamların getireceği şeyler önemli.
D.N : Ben şimdiye kadar XP'de şu olsa ne güzel olurdu dediğimi hatırlamıyorum.
karavanabatu
24/08/2005, 18:09
Walla ben bilgisayar daha performanslı olsun die tüm animasyonları kapattım bilgisayar performanısını çok etkiliyor ve bi çok kişi benim gibi yapıyor. Longhorn, nam-ı diğer Vista'nın istediği sistem özellikleri bi çok kullanıcı tarafından karşılanamayacak bana göre.Yani karşılasa bile Xp kadar performanslı çalışmıyacak.Bence bu Xp yeterli.Bence XP, Nt 4 gibi uzun yıllar kullanılacak...
beli bir süre sonra win 2000de oldugu gibi update destegini microsoft sonlandirinca
ve gözümüz winvistaya uzakdanda alisinca
sanirim istemeyerekde olsa vistaya gecicez
ama bu gecis ne winxp deki gibi
nede eski sistemlerdeki gibi hizli olamayacagi kesin
Benim kişisel bilgisayarımda XP'ye geçmem bir seneden fazla sürmüştü.
Gene 2K'ye geçmem iki sene kadar sürmüştü.
Ben henuz XP'ye gecmedim.
98 den XP'ye gectıgımde kullandıgım bı cok aractan ve guncellemeden kurtuldum.. Ornegın XP'de ACDSee 'ye ıhtıyacım olmadı bı daha.. Yada IE ve WMP guncellemelerını yapmadım.. Hatta WınZIP'ı bıle kurmuyorum artık..
Ama hala XP'nın uzerıne kurdugum bazı araclar var.. En basta IE ıcın tab destegı saglayan Maxthon, ındırme yonetıcısı olarak FlashGET ve WMP yetersız kaldıgı ıcın kurdugum WınAMP gıbı..
Ben emınım yenı wındows bunlarada ıhtıyacım kalmayacak..
98 den XP'ye gectıgımde kullandıgım bı cok aractan ve guncellemeden kurtuldum.. Ornegın XP'de ACDSee 'ye ıhtıyacım olmadı bı daha.. Yada IE ve WMP guncellemelerını yapmadım.. Hatta WınZIP'ı bıle kurmuyorum artık..
Ama hala XP'nın uzerıne kurdugum bazı araclar var.. En basta IE ıcın tab destegı saglayan Maxthon, ındırme yonetıcısı olarak FlashGET ve WMP yetersız kaldıgı ıcın kurdugum WınAMP gıbı..
Ben emınım yenı wındows bunlarada ıhtıyacım kalmayacak..
ben halen winamp 2.7yi kullaniyorum
winamp kendini yirtsa isletim sistemimde calistigi sürece 2.7 kurarim
IE nin tab foksiyonu olmadigi icin firefoxu kullaniyorum memlunum
bunlar aliskanliklar
2 3 oyuncak fuksiyon icin pcmin hizini düsürecek bir sistem kurmazdim
ancak 2 yil sonra aldigim yada alacagim pcnin islemcisi vistayi sorunsuz kaldiriyorsa o zaman düsünebilirim
aslinda benimde söylemeye calistigim buydu
bahsetigimiz seyler winxpnin getirdigi gibi daha iyi bir tcp/ip agi degil
vistayla gelenler daha iyi oyuncaklar (ilk updatede hizli bir arama fuksiyonu gelicek mac ürünlerinde daha önceden olan win ortamina yeni giren bu sistemide elzem bir ihtiyac olarak görmuyorum delikanli kullanici datalari nerdedir bilir hic yoktan asagi yukari bilir ;) )
2 3 oyuncak fuksiyon icin pcmin hizini düsürecek bir sistem kurmazdim
ancak 2 yil sonra aldigim yada alacagim pcnin islemcisi vistayi sorunsuz kaldiriyorsa o zaman düsünebilirim
Evde 64bıt bır AMD ve ustunde 1GB ram var.. Yenı wındows'un bu makınayı zorlaması ıyı olur.. Zıra ınsan bu kadar parayı bosunamı verdıgını dusunebılıyor.. Hem umarım yenı wındows ATI9800 Pro'ma da eskısınden fazla ıs cıkarır..
Not: Yanı demek ıstıyorum kı bılgısayar teknolojısı hızla gelısıyor.. Bı cok evde canavar makınalar var artık.. Onlar ıcın XP'yı calıstırmak cocuk oyuncagı.. Kaldıkı boyle bı makına alıp sadece oyunlarda tatmın etmek kendını yeterlı degıl.. Aynı makınanın dıgerlerıne oranla masaustunde de fark yaratması kullanıcıları memnun edecektır..
Sonucta 3000 dolarlık bı azmanla, 500 dolarlık bı dokuntunun arasında hıssedılır bı fark olmalı.. Kı paramızın hakkını aldıgımızı gorelım.. Daha dogrusu el aleme gosterelım..
Konuştuklarımı anlamıyor henüz bazen klavyeye uzanamayacak kadar yorgun oluyorum...
Ben emınım yenı wındows bunlarada ıhtıyacım kalmayacak..Sanırım Microsoft'un WMP ve IE'nin işletim sistemine gömülü olarak gelmesi dolayısıyla mahkemelik olduğunu unutarak yazdın bunları. :)
"Gomulu olmasi" ve "birlikte gelmesi" farkli...
windowsun temel eksıklıgı sistem gereksınımlerının yuksek olması bence...
bu winvista ıle dahada yukarıya cekılmıs....
64bitlik sistem gereksınımı azımsanıcak bisey degıl
eger microsoft bu zıhnıyetıyle devam ettıgı surece rekabet gucunu kaybedıcek cunku cunku linux gıbı sistem gereclerini minumum seviyede kullanan bir program varken neden ınsanlar para harcamak ıcın caba sarfetsin(winvista icin min 2.0 ghz islemci gerekiyor üstelik bu islemcı cift cekirdekli olmak zorunda...)
eger dedigim gibi microsoft bu tavrını devam ettirırse intel ve amd gibi firmalar büyük zarar ediceklerdir..
IcenGuard
25/08/2005, 18:38
2.0ghz? hemde cift cekirdek nerede yazıyor bu?
ayrıca intel ve amd niye zarar etsin?
vista'nın betası benim emektar amd 1800+ de fişek gibiydi.
Windows Wistanın ilk sürümünü kurdum tam bir felaketti Sistem lunaparka dönmüştü Donanımı o kadar eziyorduki AMD 3000, MSI K7N DELTA LSD 1 GB RAM 160 STA Olan Sistem resmen PENTIUM 233 MHZ Lİ DÖNEMLERE GERİ DÖNMÜŞTÜ.
Bir sistem düşünün' kü piyasadaki son donanımlar olmasına rağmen size ne istediği belli olmayan performansta donanım istesin bir sistemki gereksiz animasyonlar klasör başına içindeki veriye göre ne olduğunu bulması ve onunla ilgili ikonun animasyonlu olarak göstermesi gibi gereksiz bir işlem için sizi her tıklatmanızda bekletmesinden sistemin tek başına 3 GB yer kaplamasına kadar kötü bir durum.
Net tabanlı olacak diye Bilindik olarak kafalara yerleşmiş olan sistem standartlarının aynı haltı yapıp köklü olarak bir değişiklik olmamasına rağmen donanım yükleme bölümlerine kadar herşeyi internet sayfası şeklinde yayınlamsı ve her türlü konuyu farklı dağıtması ayrıca kusturucu bir özellik...
Beta sürümünü elime geçtiği gibi çöpe sallaman bir oldu, Vistaya gelince eksik kalsın... advanced server 2003 şaşma...
Beta'larin yavas/sorunlu olmasi normal bir durum. Bu tip seyler, asil surumde buyuk oranda giderilir.
"Bugun kullandigim donanimda calismiyor/yavas calisiyor" demek de cok manali degil. Su ana kadar tekrarlanmis olan sey, yine tekrarlanacak ve cogunluk, su an kullandigi donanimi 2 sene icinde cope atip yenilerini alacak. Yeni donanimlar da Vista'yi rahat calistiracagi icin yavasligindan dolayi da hic sikayet etmeyecek.
3 GB sistemin artik lafi bile olmaz. Seneye, istesek de 150 GB'tin altinda sabitdisk bulamayacagiz. Bu sabit disklerde de 3 GB onemli bir miktar degil.
Teknoji dosya boyutlarını büyültmeye değil Ufaltmaya ilerleyecektir.Nitekim Dosyalama mantıkları tamamen değişecek ve NTFS de kalkacak ilerde Şu Anda A108 Sıkıştırma yönetiminde 1 leri 0 ları sıkıştıran teknolojide hazırlanmaktadır SEVEN7ZİP örnek var 700 MB bir sistem olan windows wista 1,5 MB sıkıştırılabilecektir.
700 MB bir sistem olan windows wista 1,5 MB sıkıştırılabilecektir.
Bunu yapabilmek icin islem gucune epey bir para vermek lazim. Sonucta elimizdeki donanim yine yetersiz kalacak.
sistemci
05/09/2005, 00:50
valla sizi bilemem ama benim eskiden bir pingisayarım vardı ( celeron 300 işlemcisi 20 gb hddsi ve 192 mb rami olan ) üzerinde 3 tane işletim sistemi çalıştırıyordum valla şimdiki pingisayarımda ( 2.7 P4 HT işlemci 120 gb hdd ve 512 ram ) bulunuyor yine 3 tane sistem çalıştırabiliyorum tek farkı açık olan windows üzerinde 3 ayrı sanal işletim sistemi çalıştırarak vmware sağolsun... Bizler bazen abartıyoruz gibime geliyor bazı şeyleri... Eskiden bilgisayarlar kaç dakikada açılıyor idi şimdi kaç saniyede açılıyor... Varsın olsun biraz geç açılsın ama açıldığına değsin... Microsoft onada bir çözüm geliştirir... Server 2003 ten şaşmam... D.C. olarak kullanmayacaksınız da baya hızlı açıldığını söyleyebilirim...
----------------------------------------------------------------------------------
Bir işletim sisteminden beklentilerim.
ben öle cicili bicili şeyler istemiyorum hatta sistemi ağırlaştırdığına inandığım temalarınıda istemiyorum... Bu konuda linux u örnek alabilirler ör: linux un kabuk yönetim mekanizması sistemi kasmıyor :D
İşlevselleği kolaylaştıracak olan özelliklerin devreye sokulması bence wmp nin özelliklerini arttırmaktan daha faydalı olur... Zaten kullanmıyorum... Winamp Rulezz bana göre...
Teknoji dosya boyutlarını büyültmeye değil Ufaltmaya ilerleyecektir.Nitekim Dosyalama mantıkları tamamen değişecek ve NTFS de kalkacak ilerde Şu Anda A108 Sıkıştırma yönetiminde 1 leri 0 ları sıkıştıran teknolojide hazırlanmaktadır SEVEN7ZİP örnek var 700 MB bir sistem olan windows wista 1,5 MB sıkıştırılabilecektir.
700 MB bir binary dosya 1.5 MB mi oluyor?
phjunior
16/09/2005, 12:49
Valla ben ilk zamanları Win95 e geçmemiştim direk 98 e geçmiştim XP halen kullanmıyorum. Şu anda Win2000 kullanıyorum ve şu ana kadar gördüğüm en iyi işletim sistemi. Tek bir sorunu var çok yavaş açılıp çok yavaş kapanıyor malesef. Onun haricinde hiç bir sorunum yok. Benim bir işletim sisteminden beklediğim:
*Sağlam,düzgün ve kararlı çalışması
*Durmadan yok "hata oluştu" yok "Az daha çöküyoduk" yada "çok kötü hata" gibi abuk subuk hatalar vermemesi
*Incık boncuk süs böcek tilki süs bilmemne lunapark gibi işletim sistemi istemiyorum. Sade,Şık ve Temiz bir arayüz istiyorum.
*Birde Hızlı açılıp kapansın istiyorum (XP de bu böle ama ben sevemedim XP yi çok hata verip duruyo)
*Açılıştada bir milyon tane service çalışsın istemiyorum ( ki zaten 2000 in yavaş açılmasının sebebi bu gerçi kendim kapıyorum ama elle neyse )
Bu arada vistayı gördüm ve şimdilik beta sürümü için tek diyebileceğim Bööögh
Mesela bir cd'yi harddiske kopyalarken bozuk dosyayla karşılaşınca zonk diye uyarı çıkıyo ve cd nin diğer kısımlarında bozuk olmayan dosyalar varsa bile işlem iptal oluyo. bu bence çok aptalca. cd kopyalama bölümünü yeniden yazsalar fena olmaz
sadist_sniper
06/10/2005, 15:41
şu anda uharc diye bir sıkıştırma tekniği var, adamlar 600mb'lık dosyayı 25 mb'a indiriyor.
Başarılı bir şekilde de kullanılmakta.
bence win xp içinde c compiler, jre falan da olsa iyi olurdu. isteyen add/remove windows components sayesinde ekleyip kaldırabilirdi bunları.
burhanmt
06/10/2005, 20:02
Xp'de ne olsa iyi olurdu ? Aslında istediğim her şey XP'de var. XP'nin en güzel yanı kullanım kolaylığı, geniş donanım desteği, PLUG and PLAY yapısı. Bu özellikleri şu an için beni tatmin ediyor.
Vista çıktığında ona terfi eder miyim ? Hemen geçmem; ama çok yakın zamanda da terfi ederim. Buna gerekçe olarak .NET Framework 2.0'ın Vista ile tümleşik gelmesi, her bilgisayarı bir sunucuya dönüştürmesi, 64 bit işlemci desteği özelliklerini sayabilirim. Tek başına 64 bit dahi yeter benim için. Çünkü 64 bit programların performansı gözle görülür şekilde artmış olacaktır. (Tabi 64 bit ile derlenmiş programların olması gerek)
Cicili-bicili renkler,grafikler ise benim için ikinci plandadır.
Saygılar...
Kesinlikle kaliteli bir yazdırma yöneticisi lazim.
Kesinlikle kaliteli bir yazdırma yöneticisi lazim.
Bunu nasıl unutmuşuz. Pek fena katılıyorum.
Bunu nasıl unutmuşuz. Pek fena katılıyorum.
yazdirma yöneticisimi
nasil yani winxpde bir dokumanti yazdir dersin yazar ??
eksik olan ney sizce
Mesela kimi zaman listeye attığın şeyi silmek istersin. Sil dersin silemezsin. Yeniden başlat dersin başlatamazsın. Kimi zaman printer hata verir kuyruktaki dosyaları tekrar yollamak zorunda kalırsın.
Bunun gibi birkaç sorun var.
windows xp de su eksik diyebilirmisiniz?
Tabii ki diyebiliriz. Benim bildiğim su sadece Unix/Linux sistemlerde var.
( win2000 ama XP de farklı olduğunu sanmıyorum )
bilgisayarım ikonuna çift tıklayınca ,
cd okuyucudaki CD yi okumak için uğraşıyor.
oysa benim amacım CD ye bakmak değil..
belki şu mount olayını ekleseler iyi olur.
Mesela kimi zaman listeye attığın şeyi silmek istersin. Sil dersin silemezsin. Yeniden başlat dersin başlatamazsın. Kimi zaman printer hata verir kuyruktaki dosyaları tekrar yollamak zorunda kalırsın.
Bunun gibi birkaç sorun var.
dogru bu oldum olasiya verdir
Gözümüz alismis yadirgamiyoruz
karamemed
10/11/2005, 07:56
( win2000 ama XP de farklı olduğunu sanmıyorum )
bilgisayarım ikonuna çift tıklayınca ,
cd okuyucudaki CD yi okumak için uğraşıyor.
oysa benim amacım CD ye bakmak değil..
belki şu mount olayını ekleseler iyi olur.
Sakın haa. Nefret ederim mount olayından. Bir keresinde Fedora CD'mi unmount etmemişti yetkili değilsin diye. CD'yi takarken yetkilimisin diye sormamıştı ama. Sonuç: restart atmıştım.
-Komut satırındayken tab tuşu ile komutları tamamlama özelliği eklenebilir.
-Çalıştırılabilir dosyaların biz yetki vermeden çalışması engellenebilir.
-Çalışan bir program kitlendiğinden ayrı bir konsola geçip komut vererek kitlenen programın öldürülmesi sağlanabilir.
-Ekran çözünürlülüğünün bi kaç tuş kombinasyonu ile küçültülüp büyütülmesi sağlanabilir..( ki bu durumda monitörün desteklenmediği bir çözünürlülük olduğunda "güvenli kipte açıp ekran kartını devredışı bırakıp daha sonra normal modda açıp oo oooo " gibi işlemlerden kurtulmuş oluruz )
-Kısaca biraz daha Linux sürümlerine benzetilebilir :)
karflake
10/11/2005, 15:51
Bu özellik zaten Xp'de var.
Benim bildiğim su sadece Unix/Linux sistemlerde var.
:)
Bu özellik zaten Xp'de var.
:)
var ama linux kadar gelimis degil
hatta eli linuxdakine alismis olan kisi icin can sikisi
mesela D basip tap yaptinimiz o dizindeki ilk dile basliyan nesneyi tak diye getiriyor d ile basliyan nesneye ulasmak icin 3 kere tablamanizlazim
eeeee o dizinde su kadar 99999999999 D ile basliyan nesne varise
artik kolaylik diye sunulan tab iskence olur
bence unix üzerindeki tab fonksiyonunu cok daha mantikli calisiyor
-Ekran çözünürlülüğünün bi kaç tuş kombinasyonu ile küçültülüp büyütülmesi sağlanabilir..( ki bu durumda monitörün desteklenmediği bir çözünürlülük olduğunda "güvenli kipte açıp ekran kartını devredışı bırakıp daha sonra normal modda açıp oo oooo " gibi işlemlerden kurtulmuş oluruz )
bunu unut !!!
bu yapilacak en son win yeniligidir
yanlislikla o tuslara basan (cahil)kullanici: aaa pcem bozuldu diye
saga sola saldirir
bu genel win felsefesine aykiri
Hep komut satırına kopyala-yapıştır yapmak istemişimdir. "Bu da var" diyen ölümlerden ölüm beğensin :)
Hep komut satırına kopyala-yapıştır yapmak istemişimdir. "Bu da var" diyen ölümlerden ölüm beğensin :)
var söyle yapiliyor
cmd ac
yukaridaki mavi bara sag klick yap
edi> sec>
secme islemini yap
sonra ayni yere yeniden gidip (edit>kopyala ya) tikla
kopyalandi bilene
bura alisilmis linuxdan gicik olmasina ragmen is görüyoru
komut satırından kopyalama var. ama komut satırına yapıştır yok maalesef, yada ben bilmiyorum.
komut satırından kopyalama var. ama komut satırına yapıştır yok maalesef, yada ben bilmiyorum.
dosyasi'nin ve pathini kast ediyorsaniz dosyayi acik cmd ekranina atin
paste de var onuda yukarida anlatigim gibi
edit> menusunde var
karflake
10/11/2005, 20:22
Burada (http://img97.imageshack.us/img97/198/yapistir7il.gif) görüldüğü gibi hem komut satırından kopyalama, hem de yapıştırma yapılabiliyor. Kopyalayabilmek için önce işaretle demek gerekiyor. Ancak kullanılışlı olup olmadığı tartışılır.
@Ansugo, ölümüm acısız olsun lütfen.
Hep komut satırına kopyala-yapıştır yapmak istemişimdir.
en basit yöntem :
başlat > çalıştır > cmd
daha sonra görev çubuğuna gelen komut satırı simgesine sağ tıklayıp
Properties > Quick Edit Mode seçeneğini işaretledikten sonra
komut satırında üzerini çizdiği şeyi otomotik olarak kopyalıyor ve o kara ekrana sağ tıklayıncada yapiştırıyor?
"Bu da var" diyen ölümlerden ölüm beğensin
edit: hehehh bi kaç sn ile kurtuldum saol karflake
700 MB bir binary dosya 1.5 MB mi oluyor?
O kadarını becerebileceklerinden bende şüpheleyim ancak Formatlar dosya sıkıştırmalar hepsi değişecek bu gün 4- 5 MB lık bir mp3 dosyasında 3-4 dak lık kayıt dinlerken SONY 'nin ürettitği Attrack3 formatın 30 40 dk lık kaydı KB boyutlarında mp3 kalitesinde dinliyoruz !
CTRL + V'nin yolunu da söyleyin ölümden kurtulup cennetlik olun :)
O kadarını becerebileceklerinden bende şüpheleyim
O bir hoax'tı.
karflake
12/11/2005, 09:43
Xp'de Başlat'tan Bilgisayarı Kapat'a tıkladığımda hep "Beklemede" seçili oluyor. Bilgisayarı kapatmak için sağ ok'a basmak zorunda kalıyorum. Oysa Win98'de en son yapılan işlem seçili olarak geliyordu. Bence bu Xp için eksiklik...
stronger_ht
14/11/2005, 12:43
bence yeni işletim sistemi ikiye ve hatta üçe ayrılmalı.
1. sistem tamamen ev kullanıcılarına tamamen multimedia destekli yani kullanıcının hiçbir şekilde profesyonel olmadan çoğu şeyi başarabileceği bi işletim sistemi
2. devlet işleri veya özel sektörler yada ticari amaçla kullanılan işletim sistemler
3. ve en önemlisi bilgi insanları için. yane program geliştirme, web dizayn ne bilem her türlü bilişim dalı ile ilgili çalışmaların yapılabileceği sistem
3. ve en önemlisi bilgi insanları için. yane program geliştirme, web dizayn ne bilem her türlü bilişim dalı ile ilgili çalışmaların yapılabileceği sistem
bunun için bir kaç yüz bin dolar para ister galiba
windows fiziksel bellek kullanımını iyileştirsin istiyorum.
768MB bellek var, şu anda 220MB kullanımda.
buna rağmen swap dosyası önerilen boyutu saçmalıyor.
( fiziksel bellek arttıkça, swap dosyasının tavsiye edilen boyutu artıyor.)
oysa tam tersinin olması lazımdı.
windows fiziksel bellek kullanımını iyileştirsin istiyorum.
768MB bellek var, şu anda 220MB kullanımda.
buna rağmen swap dosyası önerilen boyutu saçmalıyor.
( fiziksel bellek arttıkça, swap dosyasının tavsiye edilen boyutu artıyor.)
oysa tam tersinin olması lazımdı.
kullandigimiz programmlarin talep etigi fiziksel bellekde artigi icin
bu normal. swapin büyük olmasi illede hepsinin kullanilacagi anlamina gelmez
belkide cogumuz swap belligin tümünü suana kadar hic kullanmadik.
swap programmin her halukarda saglikli sonlana bilmesi icin vardir.
sabit diskin bir kismini kullandigi icin maliyetide düsüktür.
dolayisiyla büyük olmasinin getirisi vardir götürüsü azdir
swap , en hızlı disk üzerinde , diskin en hızlı kısmını kullanıyor. ( en dış tabaka )
eğer boyutu sabitlenmezse dosyaların parçalanmasına neden oluyor, sabitlenirse diskin en kıymetli kısmı gidiyor.
swapsız işletim sistemi kullananlar var ama microsoft tavsiye etmiyor. bunun üzerinde durmaları lazım bence.
fiziksel bellek eskisi kadar pahalı değil.
Ciddi misiniz ? 2 Ghz işlemci tamam da çift çekirdek nereden çıktı ?? Benim bilgisayar kalıdrmaz öyleyse bu işletim sitemini.
Atrıca amd ya da intel neden zarar etsin ki ? Asıl voliyi o zaman vururlar, bilgisayarı olan, olmayan bu Vista yı çalıştırmak için yeni işlemci almak zorunda kalır ve onlar da daha çokişlemci satarlar. Daha fazla kar ederler... Bana böyle geliyor, yoksa kaçırdığım bişey mi var ?
İşletim sistemi dediğinçöl gibi olmalı herşeyi ayağımıza getirmemeli yani windowsun kurulum ekranında kullandığı kernel yeterde artar bile sadece pencere açıp kapasın yeter diğerlerini kullanıcı isteğine göre istediği yerden tedarik etmeli bu sayeda ne tekel sorunu nede dayatma sorunu ulur yeni çıkan işletim sistemi diğe bişi olmaz herkezin kullandığı sistem kişiselleştirlmiş bir versiyon olur (linux'a benzedi ama değil daha çok unix) :P
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.