PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Google Talk

bronze
24/08/2005, 12:39
Google yeni messenger programını yayınladı, talk isimli bu programla gmailinizi kontrol edebiliyor, arkadaşlarınızla yazılı olarak veya skype gibi sesli olarak görüşebiliyorsunuz. Ses kalitesi de gayet iyi

http://www.google.com/talk/

karavanabatu
24/08/2005, 12:41
Hemde boyutu herkesin rahatça kullanamasına olanak tanıyan boyutta (900K)

limonabi
24/08/2005, 12:47
valla benim çok hoşuma gitti. gayet sade...
titreşim smile ve aminasyonların olmasması bence en büyük özelliği

ephe
24/08/2005, 14:56
Her işe el atsınlar, diğerleri kalite neymiş görsün...

Sonuna kadar gogol.. :D

karavanabatu
24/08/2005, 18:18
Google neye el attıysa hep başarılı oldu. Bunda da olacak gibi görünüyor. Arayüz çok iyi. Alışması çok rahat. Boyutu çok ufak bi disketle bile taşınabilir. Ben daha biriyle test etmediğim için smile olup olmadığını göremedim. limonabi nin dediğine göre eğer yoksa smile, çok büyük bi eksi. Ama yakında çıkar smilelar.

OnR
24/08/2005, 20:05
Ya sadelik filan iyi güzelde ben açıkçası google'dan daha komplike bir program bekliyordum. Bu aşırı sade geldi bana. Birde birileri ekleyebilir mi beni. Bende daha mesajlaşacak birini bulamadım :) onrweb@gmail.com

MEHMET
24/08/2005, 20:52
ICQ yu sallayan msn'in acaba sonu mu geliyor?

karavanabatu
24/08/2005, 20:57
google ın üürünleri hep sade oluyor zati. Biz test ettik. Valla çok iyi bi program. Sesli Chat özelliği çok iyi. Çok sade. Smile konusu hoşumuza gitmedi yalnız. Konuşma pencereside öyle çok karışık deil. Zamanla daha iyi olacağını umuyoruz. Aşağıya bi resim koydum.

indream
24/08/2005, 22:03
avatar webcam gibi özellikleri yok sanırım ki webcam özelliği olmaması tutunamamasına süper bir sebep olabilir

Yns
24/08/2005, 22:38
avatar webcam gibi özellikleri yok sanırım ki webcam özelliği olmaması tutunamamasına süper bir sebep olabilir
türkler tarafından pek rağbet görmez o zaman , cinsiyeti bayan olan yabancıların çoğu bu durumda google talk'a akın eder :p

Bende denedim , kullanacağımı sanmıyorum :s008:

Icarus
24/08/2005, 23:07
sıkıldım artık ben bu büyük web firmalarının instan messaging olayına el atmasından. önceden bi icq vardı (daha önceden başka bişi varsa bilmiom, yaşım yetmedi :) demek). sonra msn, yahoo, aol derken dörde çıktı seçenekler. ne bu kardeşim. şimdi de google. buna bi çözüm lazım...

ben şahsen miranda kullanıyorum. ooh.. bu protokoller plugin ile yüklenebiliyor. istediğini yükleyip istediğini silebiliyorsun. tek arabirimde tek pencerede hepsi... onun da boyutu küçük. ayrıca en büyük özelliği yediği ram miktarı: msn ve icq varken (listenize bağlı olarak) bende 4mb. page file ise 7 mb.. daha ne olsun

reklam gibi oldu son paragraf. aslında ilk paragraf bu yazımın özeti. sinir oluyorum artık instant messaging olayına bu yüzden... bi gidin kardeşim, bi salın, bi rahat bırakın, el atmasın herkes de bu sektöre yaw....

teddmcload
24/08/2005, 23:09
daha beta hele bir tam sürümü gelsin

MEHMET
24/08/2005, 23:17
her konuda sağlam, sade, kullanışlı olan google in bu konuda da başarılı olacağından eminim.

Mingitau
25/08/2005, 02:19
bir zamanlar paltalk vardı, ve ben hep smalltalk ile karıştırırdım :D

Bu arada en eskisinin aol olması lazım geliyo sanırım. Netscape in de instant message sistemi vardı sonra aol ile birleşti.
Gaim gibi süper bir şey dururken diğerleirni kullanmak zacma geliyo :p

sıkıldım artık ben bu büyük web firmalarının instan messaging olayına el atmasından. önceden bi icq vardı (daha önceden başka bişi varsa bilmiom, yaşım yetmedi :) demek). sonra msn, yahoo, aol derken dörde çıktı seçenekler. ne bu kardeşim. şimdi de google. buna bi çözüm lazım...

ben şahsen miranda kullanıyorum. ooh.. bu protokoller plugin ile yüklenebiliyor. istediğini yükleyip istediğini silebiliyorsun. tek arabirimde tek pencerede hepsi... onun da boyutu küçük. ayrıca en büyük özelliği yediği ram miktarı: msn ve icq varken (listenize bağlı olarak) bende 4mb. page file ise 7 mb.. daha ne olsun

reklam gibi oldu son paragraf. aslında ilk paragraf bu yazımın özeti. sinir oluyorum artık instant messaging olayına bu yüzden... bi gidin kardeşim, bi salın, bi rahat bırakın, el atmasın herkes de bu sektöre yaw....

euler
25/08/2005, 07:37
daha beta hele bir tam sürümü gelsinbunun için epey bir süre bekleyeceğinizi sanıyorum. google'ın versiyon yayınlamadaki stratejisi biraz farklı çünkü MS ve türevlerinden. gmail uzun bir süredir beta olarak yayınlanıyor mesela.

Ansugo
25/08/2005, 07:58
İlk 60 saniye içinde sistemden kaldırdık.

o-z-a-n
25/08/2005, 09:25
Trillian Pro'ya jabber plugin'i ile ekleyebiliryorsunuz.

Kolay gelsin...

deptor
25/08/2005, 13:54
google nin yaptığı her programı kullanırım.
:)

karavanabatu
25/08/2005, 14:15
evet euler in dediği gibi ürün mükemmele gelene kadar test ediyorlar.Öle HOBA die sürmüyolar.bence icq nun msn yanında sönmesinin nedeni kimliklerdi.Çünkü numaralalı olan kimlikleri akılda tutmak zordur.Hele bi de üc grupsa yani XXX-XXX-XXX ise yandık:)ama msn, yahoo nun falan isim oldugu icin akılda tutmak daha kolay.Şahsen ben bazen icq yu zor hatırlıyorum:)Tabi bu nedenlerden bazıları.GT ilerde full sürümüyle daha iyi olcak.Zaten boyutu 900KB olan bi programdan da webcam özelliği yada oyun oynama özelliği gibi şeyler bekleyemeyiz.İlerde boyutuyla birlikte özellikleri de artacaktır.

naesse
25/08/2005, 18:21
hmmm...pek hoşuma gitmedi açıkçası,

Gaim gibi süper bir şey dururken diğerleirni kullanmak zacma geliyo :p

benim tercihimde Gaim'den yana...

Yns
25/08/2005, 18:36
yilmazyemre[suslu_a]gmail.com beklerüz..

ebolax
09/09/2005, 03:28
Google'in yaptigi yillarin JABBER protokolunu allayip pullayip yeniden gundeme getirmekten baska bir sey degil.

Bu zaten Gaim, Miranda... gibi programlari kullananlarin elinde varolan bir sey.
Ben sahsen Gaim kullaniyorum.
ayni anda bir kac icq, msn, jabber acik olabiliyor. ve makineyi fazla kasmiyor.

** neden 1den fazla hesabim var?
-- 1 icq musterilere 1 icq arkadaslara. duruma gore birini kapattigimda digeri ile iletisimim devam ediyor. :)

worm32
09/04/2008, 03:55
Ben icq ve irc kanallarından konuşmayı (chat değil) özlemiş biriyim. Ahh ah. Google talk hoşuma gitti bence işe yarar. Msn gibi düşüpte düşmedim ben tribi atmıyo : ) delikanlı gibi düştüm dio. Smile konusuna gelince biri yukarda tükrler sevmez demiş bence de . ama bende türküm ama kardeşim irc zamanında ifademi vardı. :X yazardın karşıdaki anlardı. msnde de benim ifadeler kapalı. bana itici geliyo o ifadeler. pidgin'in (eski adıyla gaim)'in kiler tatlıdır ama . Ben tercih ediyorum. Biraz önce indirdiğim ing. versiyonunda da dosya gonderme eklemişler. daha da bişi istemem.

micromalik
13/04/2008, 21:59
1 yıl önce kullandığımda şimdiki bir değil zamanla daha iyi oalcak tabi ki.