PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Sanal Bellek

slay3r
22/08/2005, 19:32
256 mb sdram'im var ve Windows'dan bazen yetersiz sanal bellek diye uyarılar alıyorum bu sırada bilgisayarım inanılmaz derecede yavaşlıyor. Sizce bu sanal bellek ayarını elle belirli bir rakam girerekmi ayarlamak iyidir yoksa Windows'un kendi yönetimine bırakarakmı daha iyi? Bilmem anlatabildimmi...

Ansugo
22/08/2005, 19:42
256-392 gibi atanmışsa bunu 512 olarak tek bir rakam girmek daha sağlıklı olabilir diye bir rivayet var.

mr1yh1
22/08/2005, 23:22
fiziksel belleğin az..
winXP kullanıyorsan, bu bellekle pek birşey çalıştıramazsın.
şu anda :
webbrowser 4 sayfa açmış,
msn çalışıyor ,
antivirus , spybot ve firewall çalışıyor.
win2000 ile 250MB ya zaten dayanmış durumdayım..

fiziksel belleği artırdıktan sonra windowsa bırakabilirsin tercihi. ama yeterli fiziksel belleğin varsa windowsun önerisi saçmalık oluyor , 100MB nin altına düşürmeden indirebilirsin.

alt limit ve üst limiti aynı yaparsan ( ikisinide max a eşitle ) daha performanslı olur. dosya parçalanmaları azalır.
ama harddiskinin en hızlı kısmına yerleşiyor sanal bellek ,
büyük bir miktarı bu şekilde ayarlarsan bu seferde harddiskin peformansı düşer.

webomer
23/08/2005, 12:36
Bende bazen fireworkste çalışırken peşpeşe 20-25 dosya açınca aynı hatayı alıyorum 256 ramim var ve yapacak pekde bir şey yok. Bence windows ayarların sabit kalsın rami yükseltmen gerekiyor tabi benimde ama istersen rambooster falan deneyebilirsin.

Teşekkürler,
İyi çalışmalar

slay3r
23/08/2005, 15:08
Ben Rambooster gibi programları çok denedim iyicene bilgisayarı yavaşlatıyorlar.

webomer
23/08/2005, 15:47
o zaman diyecek bir şeyim kalmıyor aynen devam

carslan
23/08/2005, 16:04
256 mb sdram'im var ve Windows'dan bazen yetersiz sanal bellek diye uyarılar alıyorum bu sırada bilgisayarım inanılmaz derecede yavaşlıyor. Sizce bu sanal bellek ayarını elle belirli bir rakam girerekmi ayarlamak iyidir yoksa Windows'un kendi yönetimine bırakarakmı daha iyi? Bilmem anlatabildimmi...

Windows a bırak