PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yetersiz bellek problemi

alper
22/08/2005, 18:07
Bir tanıdığımın kullandığı bir muhasebe programı var. Bu programda 30dk-45dk çalıştıktan sonra "Biteşlemi oluşturmak için yetersiz bellek. Kullanılabilir belleği arttırmak için bir veya daha fazla uygulamadan çıkın." biçiminde bir hata mesajı veriyor ve program simge durumunda küçülüyor. Görev yöneticisine baktığımda kullanılan bellek miktarı 280-290mb arasında gözüküyor. Ancak bellek kullanımı altındaki rakamları topladığımda 80-90mb geçmiyor 280mb gözüktüğü halde. Makina daha sonra hiçbir işlem yapamıyor ve yeniden başlatmak gerekiyor. Sistem ilk açıldığında 108-109mb kullanılan bellek miktarı. Makinada spy yada virüs yok. Sistem winxp sp2.

Edit: Bu arada program dos altında çalışıyor diye gözüküyor. Uyumluluk olarak win98/win me seçili. Kırk kere söylediğim halde programın servisi olan kişi makinada illa ki spy olduğunu söylüyor ve beni deli ediyor. Bu sorun sadece bu programda çalışırken oluyor.
Biraz uzun oldu ama okuyupta cevaplayanlara şimdiden çok teşekkür ederim.
:hey:

Monarch
22/08/2005, 20:54
spy veya virüs ihtimaline karşı yapılacak en iyi yöntem önemli dosyaları yedekleyip format atmak, çünkü bazen virüs programları da yetersiz kalabiliyor ne yazıkki..

bir de bazı virüs programları var, bilgisayarın açılmasıyla otomatik çalışan ve bilgisayar kapanıncaya kadar dosyaları kendinden tarıyan (benim kullandığım:Trand Micro -office scan) programlar ram i çok kullanıyor; böyle bir program yüklü mü??

işletim sisteminiz xp ise 98/me uyumlularla bazen sorun çıkartabiliyor..

umarım sıraladığım ihtimallerden birindedir çözüm...

kolay gelsin

alper
22/08/2005, 21:07
Monarch öncelikle cevap için teşekkürler ancak makinada senin dediğin türden bir virüs programı yok zaten. Uyumluluğa gelince pek çok program da uyumluluk ya seçili değil yada otomatikman 98/me seçili durumda. Zaten uyumluluk sekmesinde xp diye bir seçeneğe rastladım şuana kadar kaldı ki uyumlulukla da hiç oynamadık. Dediğim gibi istersen 5-6 saat internete gir 3-4 saat başka programlarla uğraş hiç böyle bir durum olmuyor. Sadece bu programda böyle bir durum sözkonusu. Sanırım xp ile uyumlu olarak çalışmıyor. Zaten servisi de daha önceden demişti xp ile problem çıkartabilir diye. Neyse son çare olarak formatı düşüneceğiz artık.

Monarch
22/08/2005, 21:30
formata gerek yok öyleyse
sorun programın xp ile uyumsuzluğu...

Euclides
22/08/2005, 22:20
sanırım programda bir memory leak var.. o zaman yapacak birşey yok...

alper
23/08/2005, 12:20
Edit: Son mesajı okumadan yazdım. Silinebilir.
Edit2: Cevap verenlere teşekkürler.

webomer
23/08/2005, 12:29
Programın adını verebilirmisin?
Bu tarz problemler makinen 1gb rame sahip olsa bile çıkar.
dostan bufferları ayarlaman falan gerekebilir adını verirsen net bir şekilde yardımcı olmaya çalışırım.

Teşekkürler,
İyi Çalışmalar

alper
23/08/2005, 12:51
Eta 7.0

webomer
23/08/2005, 14:03
Şunu bir denermisin.

Başlat çubuğundan çalıştıra gelin ve SYSEDIT yazıp tamam a tıklayın. çıkan pencereler içerinde SYSTEM.INI dosyasını bulun ve [386enh] satırının altına LOCALLOADHIGH=1 satırını ekleyin. makinenizi restart edin.

Not:Arkadaşlar bu buffer ve bir tane daha vardı bir türlü hatırlamıyorum zamandı çok kullanıyorduk autoexec.bat ta nasıldı o iş bulamıyorum, bilen varsa yazarsa iyi olur

Teşekkürler,
İyi çalışmalar

teddmcload
23/08/2005, 16:28
aynı problemi ben fireworks ile yaşıyorum

Sabahi
23/08/2005, 18:11
Control Panel\System\Advanced\Performance settings\Advanced\Virtual Memory\Change e gidip Paging File Size a bir bakin. Eger bu rakam gerekenin altinda ise cok hafiza gerektiren programlarda bahsettiginiz turde problemler yasanmasi normal. Problemin boyle bir sorundan kaynaklanmis olup olmadigini denemek icin Paging File Size i sahip oldugunuz hafizanin iki katina ayarlayabilirsiniz. Ornegin 512 MB RAM icin Initial size = 1024 Maximum size = 1024.