PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : GPRS ile Internet baglantisi bedava mi?

acemi
31/01/2003, 14:38
Aycell'in tarifeler sayfasinda GPRS servisinin bedava oldugu yaziyor. Simdi ben bunu tam anlayamadim. GPRS ile Internet'e baglanirsak (tabii Aycell'den) hicbir telefon ucreti odemeyecek miyiz?

Aylik 250 saati bulan baglanti icin telefon ucreti vermeye son mu?

Aycell'in GPRS'ini kullanan var mi?

http://www.aycell.com.tr/trf_yurtici_servisler.htm

Turok
31/01/2003, 16:31
Forumda bundan biri daha bahsetmisti daha evvel ama ne olduğunu bende anlamadım!
Birileri bizi aydınlatsada su telefon faturalarını biraz düşürsek!
Aşagıda aklıma gelen soruları cevaplayabilecek biri varmı acep:

Gprs için ücret alınmıyor diyor ama aylık sabit ücreti falanmı var?
Belli bir saatin üzerinde kullanma için kısıtlama varmı?
Baglanti da transfer download hizi nasıl?

(Ve Laptop falan değil Masaustunde PC de kullanmak için; )
Baglanti için ne tür bir telefon kullanmalıyız?
Harici modem mi almamız lazim yada dahili modemi olan ucuz bir telefon önerirmisiniz.

Çokmu sordum? :)

Eylem
01/02/2003, 02:00
http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&threadid=2082&perpage=15&highlight=GPRS&pagenumber=2

Bak su linkte ee++ böyle yazmis

Selamlar,

Aycell'in GPRS servisi şimdilik ücretsiz. Telsim sanırım aylık 5 milyon TL alıyor ve performansı düşük. Aycell hat almak isterseniz 2 milyon TL. Bir de tabi ki GPRS destekli ve dahili modemli bir telefon almalısınız, ne kadar paranız varsa o kadara var, tabi belli bir miktarın uzerinde.. Bir de telefonla bilgisayar arasında iletişim için bir veri kablosu gerekli, USB, RS-232 (Seri) olabilir ya da Infrared iletişimi de olabilir. Kablo 40-50€ civarı. Aycell'de hız değişken, ama 3.5 Kb/s ile indirme yapabiliyorsunuz genelde, ya da 2.0 Kb/s de olabiliyor. Tabi ki cok yogun oldugu da olabilir ama en azından gezinmek icin iyi, ücretsiz olması büyük avantaj.. Devasa indirmeler icin devasa sistemlere başvursanız iyi olur, DivX filan biraz fantezi..

Turok
01/02/2003, 13:44
Teşekkürler! Şimdi sıra geli telefonu bulmaya.
Rs232 var ama bulacagım telefona uymayacak tabi :)
Kardesimde Siemens M35 var (wap internet falan var ama) onda Grps destegi varmı acaba?
Varsa El koysam el telefona :)

turker
01/02/2003, 15:04
siemens gprs'li telefonlarının yanında birde cd veriyor. bilgisayarınızda yeni modem tanıtır gibi işlemleri yapıyorsunuz ve telefonun kutusundan çıkan cdyi koyup sürücüleri yülüyorsunuz. böylece mobil telefon modem gibi davranıyor. yanlış hatırlamıyorsam kablo seti, hangi telefon markası için olursa olsun 50$ civarında. yani nokia için alırsanız 8110,5110,3310,8850 vs gibi tüm modeller için kablonuz oluyor. bu kabloları tek tek satan varmı bilmiyorum.

aycell grps'i bedeva veriyor. aria 5milyon, telsim ve turkcell'i bilmiyorum.

yanlış bilmiyosam gprs 14400 veya 9600 hızında çalışıyor.

acemi
01/02/2003, 15:36
aycell grps'i bedeva veriyor. aria 5milyon...

Aria bedavaya vermiyor. Transfer edilen her KB basina 1.200 TL. Yani gunde 10 MB civari veri transfer etsen, ayda asagi yukari 350-400 milyon odersin.

http://www.aria.com.tr/servisler/gprs/index.shtml

gardiyan
02/02/2003, 00:21
su anda bedava ama bu belli bir süre içindir diye düşünüyorum

Turok
02/02/2003, 17:45
Ya Arkadaslar Siemens M35i' de internet, wap var.Ama GPRS varmi ?
Ne siemensde ne türkcellde yada baska yerlerde acıklayıcı bir sey bulamadım.
Türkcellin GPRS ayarları sayfasında M35i nin ayarlarını yapmayi göstermis ama ilgili sayfa wap a çıkıyor.

GPRS ile wap arasındaki fark nedir?

Ben bu çihazla kabloyu alsam baglantı kurabilirmiyim?
kabloyu aldıktan sonra bir süprizle karşılaşmak istemiyorum.Konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar yardım please :)

hgumus
03/02/2003, 12:35
siemens m 35 de GPRS yok maalesef me 45 modelinde olması lazım gprs in. boşuna kasma yani gprs ile kullanıcam diye