Tam Sürümünü Görmek İçin : Reklam Tavsiyesi
Sayın internet grubu...
Türkiye çapında ürün satabilen bir firmanın internet sayfasını yaptık.
2 şey soracam
1- Google kayıt yaptırdım epey oldu ancak arattırıyorum 20 sayfa inceledim hala listelemedi. Nedendir,cikinca sondami basta mi cikar... Yahoo da birinci sayfa cikiyor?
2-Firma boyle arama motorları veya internette firma rehberi gibi yerlere ucretli reklam vermek istiyor. Ne tavsiye ediyorsunuz. iyi bir firma ne olabilir. Örneğin sattığı sanayi malzemelerini arandigi zaman cikabilecek buyuk bir firma tanıtım sitesi varmı? Ayrıca goole motorlarının yanında reklamlar cikiyor tavsiye edermisiniz... Ne kadar fiyatları...
Fiyat / performans açısından hangisi performanslı... ?
1.yahoo
2.msn
3.google
ama popülerlikte google birinci ;)
----------------------
google a reklam verip "sponsored links" bölümünde yer almasını sağlayabilirsiniz.. belirli keywordlerde(sizin belirleyeceğiniz/firma-site ile alakalı) siteniz listelenir ve tıklama başına (gelen ziyaretçi sayısına göre) para ödersiniz.. bence güzel bir sistem...
firma rehberi demişsiniz? firma hangi sektörde faaliyet gösteriyor?
belli sektörlerin (mesela inşaat) var diye biliyorum
kolay gelsin
1. site:siteniz.com şeklinde sorgulayın, eğer boş sonuç veriyorsa henüz indekslememiştir, çeşitli internet dizinlerine sitenizi ekleyerek indekslenmesini sağlayabilirsiniz.
2. Google adwords reklamlarını iyi kelimeler seçebilirseniz tavsiye ederim, başka sitelere vereceğiniz ücretlerden daha iyi sonuç verir, sektörüne göre değişebilir ama tıklama başı 80-100 ykr üzerinden reklam verebilirsiniz.
1 sektörüne göre değişebilir ama tıklama başı 80-100 ykr üzerinden reklam verebilirsiniz. Ödemeyi ne şekilde alıyor acaba?
site:siteniz.com şeklinde olumlu sonuç doğuruyor... Ancak kaçıncı sayfada Allah bilir... ilk sayfalara nasıl alabiliriz...
sunny_smiley
20/08/2005, 01:48
Ödemeyi ne şekilde alıyor acaba?
kredi kartı ile...
yalnız ayırmanız gereken para biraz yüksek olabilir... denemelik olarak günlük 5 YTL limiti koyduğumuzda sabah arattırdığımız zaman artık bulamıyorduk reklamlarda. Sanki bir kaç dakika veya saat içinde tüm tıklamalar yapılmış gibi.. Nitekim günün sonuna doğru istatistikler, baktığımız zaman, aşağı yukarı de bunu gösteriyordu.. Tıklama başına ne kadar yüksek miktar ayırırsanız o kadar kaliteli sitelerde de çıkarsınız...
Google a bende site ekledim 1 hafta icinde eklenir gibisinden yazılar yazıyor ama aldanma bir bakmıssın 2 ay sonra google da benim sitem yaklasık 1,5-2 ay sonra yerini aldı google da
ve google ın paralı olanını yani sitenin sağ tarafında yer alan reklamları tavsiye ederim
tavsiye edecegim arama motorları ise
google
yahoo
altavista
mynet
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.