Tam Sürümünü Görmek İçin : Domain ve Google'da çıkma hakkında Lütfen Yardım!!!
webmaster_dadas
18/08/2005, 23:58
Arkadaşlar diyelimki ben bir asp destekli bedava hosttan yer aldım. Ama bu host google da çıkmıo... Ücretsiz yönlendirme yapıom yine çıkmıo..
Eğer ücretli bi domain yani .com alsam google da çıkar mı?? İi bilen birisi yanıtlarsa çok sevinirim... Şimdiden teşekkürler...
Sitenin listelenmesi biraz uzun surebilir.bu (http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl) adrese girip google'a yardimci olabilirsin.
webmaster_dadas
19/08/2005, 00:19
Yaptım onu ama çıkmadı bi aydır. Ya güzel bi site yaptım ama google da çıkmıo hevesim kaçtı site yapmaktan artık...
google da çıkmayı düşünecek kadar kararın varsa neden ücretsiz host kullanıyorsun.
kendine ait bir domain ve hostla işe devam et. 1 ay sonra ya bıkar yada daha da hırslanırsın
KaravanaBatu
19/08/2005, 00:49
bende ücretsiz site var ve google da Batuhan Bayrakçı die aratırsanız sonuçlar arasında sitemide görebilirsiniz.
webmaster_dadas
19/08/2005, 01:26
Kardeş bak ben asp destekli demişim html site 50 tane var bnde çıkıo ama asp destekliler çıkmıo google'da.. Saygılar...
batuhan bayrakçı yazınca sizin sitenizin çıkması gayet normal çünkü bu iki kelimenin aynı sayfada bulunduğu sayfa olabilir ki?
"batuhan bayrakçı" diye aratırsan 7 sitede
batuhan+bayrakçı diye aratısan 19 site de bulunuyor. yani ilk sırada çıkman gayet normal
sitenizin google'de listelenmediğini mi yoksa ön sıralarda çıkmadığını mı söylüyorsunuz burası muallak. sitenizin listelenmesi için birkaç siteye linkinizi ekleyin, google onların referansıyla sitenizi indeksler, ön sıralarda çıkma konusu ise basit bir konu değil, bir sürü bileşkenin sonucunda sıralama belirlendiğinden biraz arama motorunun dilinden konuşmak gerekiyor. bunun dışında ücretsiz alan olması ya da asp destekli vb. olması listelenmesine engel değildir.
bende google ile ilgili problem yaşıyorum.
web istatistiklerine baktığımda googlebot un gelip siteyi indexlediğini görüyorum.
ama google sonuçlar arasında göstermiyor.
link veren birkaç site var. bir de buraya (http://www.inegolisdunyasi.com) ekleyeyim. sorun ne olabilir?
KaravanaBatu
19/08/2005, 10:00
Ben yanlış anladım.Kusra bakmayın.Ama asp lillerin çıkmaması biraz saçma geliyor.Arkadaşın bi sitesi vardı.Asp destekli beleş.Onu denedim.Listesine bile eklemio.Bulunamadı dior.sanırım sende 1asphost tan alıyosun.Arkadaşta ordan aldı hatta yonlendirdi.Yine olmadı.
Dreamgirl
19/08/2005, 17:56
Asp lerin çıkmaması diye birşey yok aspli bir dolu sayfa çıkıyor fakat google hemen sonuçlarda göstermiyor ancak 2 ay gibi veya daha fazla yeni alan adlarını tarama yaptıgında buluyor.
Madem yardim ediyorsunuz, tam edin!
Ucretsiz host kullanman birseyi degistirmez onemli olan domain adin, domain adinla buradan (http://www.google.com/addurl/?continue=/addurl) google'e kendini kaydettir, Daha sonra yapman gereken tek sey, websitenin icerigi, eger sitenin googlede on planda bulunmasini istiyorsan oncelikle, bir kac toplist sitelerine ekle daha sonra, icerigini genislet, title ve metalara onem ver, ondan sonra farkedeceksin tabii bu soylenildigi gibi 1,5 - 2 ayı bulacaktir.
bence yahoo, google ı geçti bulma konusunda..
isterseniz arama yaparken bir de yahoo ve msn i deneyin
sadece google a bağlı kalmayın derim :)
bulma konusunda doğru fakat kullanılma konusunda yanına bile yaklaşamıyor. + olarak yahoo'nun keyword vb. yönden manipüle edilebilmesi çok daha kolay, spam sayfalar için filtresi google kadar iyi değil ama yine de 15 milyar sayfalık hacmiyle google'yi ikiye katlamış durumda. Bir de kullanılsa :)
Bence biraz sabır geçte olsa eklerler ama sen haftada bir ekle bence yani tekrarını yap biraz ısrarcı davran ben öyle yapmıştım :)
Site linkini buraya yazarsan 1 hafta icinde cikar
Site linkini buraya yazarsan 1 hafta icinde cikar
ücret mi alsak?:D
Bence biraz sabır geçte olsa eklerler ama sen haftada bir ekle bence yani tekrarını yap biraz ısrarcı davran ben öyle yapmıştım :)
banlanma ihtimalin de var dikkat et derim :super:
Ben ilk eklediğimde bir ay bulmuştu sayfaların kaşelenmesi.
Ondan sonra ne eklediysem ertesi günü geldiler.
Hatta linkini kimseye vermediğim yerlere bile girip ne gördülerse aldılar.
GoogleBot'tan bahsediyorum tabii ki.
kubilayk
01/09/2005, 17:38
sunucunun ücretsiz olması ya da asp olması birşeyi değiştirmez.
ama bazen google'ın algılaması 2-2.5 ayı bulduğu oluyor tabi biraz şans ama yinede başka sitelerde kendi sitenin adresinin yayınlanması ve bunların google'ın hoşuna gidecek şeyler olması da süreci kısaltabilir :))
zafer emek ister ;)
Siteyi açalı 10 gün oldu. google = ses yok ; yahoo=sonuç bulundu.
--cache = kaşe olayı beni açtı. Kim bulduysa helal--
Panteray
14/09/2005, 18:52
arkadaşlar olay şu aynı siteyi iki defa google a gönderirseniz sizin sitenizi siliyor.Yani 1 defa göndermeniz gerekiyor. Aksi taktirde google a herkez 10 tane keyword ile sitesini gönderirse haksız yere herkezin sitesi üste çıkar ve arama motoru denen bişey kalmaz.Kimse aradığını bulamaz.Google da ilk sıralarda yer almak istiyorsanız ayrı bir şekilde ücret ödüyorsunuz.Detayını bilmiyorum ancak öyle.
arkadaşlar olay şu aynı siteyi iki defa google a gönderirseniz sizin sitenizi siliyor.Yani 1 defa göndermeniz gerekiyor. Aksi taktirde google a herkez 10 tane keyword ile sitesini gönderirse haksız yere herkezin sitesi üste çıkar ve arama motoru denen bişey kalmaz.Kimse aradığını bulamaz.Google da ilk sıralarda yer almak istiyorsanız ayrı bir şekilde ücret ödüyorsunuz.Detayını bilmiyorum ancak öyle.
böyle birşey yok
eger boyle bir şey olsa niyeti kötü olanlar sevmediği insanların sitelerini google onlarca kez kaydedip kara listeye atmasına sebep olurdu. bence de boyle birşey yok
Google da üst sıralrada yer almak için extra bir ücret ödemek gibi bir durum söz konusu değil. Zaten böyle olsaydı google ın güvenilirliği kalmazdı ve dünyanın 1 numaralı firması olmazlardı.
Ayrıca sitenin asp olması php olması veya sadece html olması google da çıkmaya engel olmaz. Google da çabuk indexlenmek için sitenizin hiçbirzaman kapanmaması ve oldukça çok meta içermesi ve google nin hoşuna gidecek yabancı kelimelerin kullanılması gerekir.
Arkadaşın bir tanesi yazmış herkez 10 tane keyword yazarsa herkesin sitesi üstte çıkar arama motoru mantıgı kalmaz die. Link sitelerinde kaç tane keyword kullanıldıgını ve ne gibi hilelerle üst sıralarda yer aldıklarını açıklamama gerek yok sanırım :D
Sözüm meclisten dışarı...
Panteray
22/09/2005, 18:05
evet arkadaşım söylediklerinin çoğuna katılıyorum.meta ile keyword eklemek zaten gerekli.Ancak ücret konusunu kafadan atmıyorum.Bunu bir yetkilisi ile yapılan bir reportajda duymuştum.Yalnız hatalı yazmışım özür diliyorum; Sitenin çabuk eklenmesi ve robotların sitenizi daha sık dolaşması için para ödüyorsunuz.
evet arkadaşım söylediklerinin çoğuna katılıyorum.meta ile keyword eklemek zaten gerekli.Ancak ücret konusunu kafadan atmıyorum.Bunu bir yetkilisi ile yapılan bir reportajda duymuştum.Yalnız hatalı yazmışım özür diliyorum; Sitenin çabuk eklenmesi ve robotların sitenizi daha sık dolaşması için para ödüyorsunuz.
böyle de birşey yok
Para verip yapabileceğin tek şey sponsor bağlantı bölümüne girebilmek. Fakat güzel bir yöntem değil bence. Şuana kadar h,ç Sponsor bağlantılardan birine tıkladığımı hatırlamıyorum
Panteray
22/09/2005, 19:40
eyvallah diyorum o zaman başkada birşey demiyorum... :bravo: :sus:
böyle de birşey yok
yau abicim 2 kere aynı cumleyi yazmısın acıklasana su isin gercegini bizde ogrenelim? :s008:
o olay Adwords olayi.. Yanlis anlasilma olmus.
Ayrıca bi linki spam olcak sekilde google'a gonderdiginizde sitenizi indekslemiyor. Olayin maduru bizzat benim. 1 hafta icinde 4 kere gondermisim. Bu sebeple 2-3 ay google bot sitemin yakınından bile gecmedi. Sanirim 3 Haftada bir dunya turu yapio googlebot. 3 Haftada bir eklemek mantıklı. Biraz sabir. Linki 1-2 siteye koymak iş görür...
Ayrıca belki sitenin bulunduğu server ip ban yemiştir.
yau abicim 2 kere aynı cumleyi yazmısın acıklasana su isin gercegini bizde ogrenelim? :s008:
olmayan birşeyin neyi izah edilebilir ki? Google arama sonuçlarına para ile müdahele yapılamaz, işin özü budur. Para ile ancak google'ye reklam verilir fakat bu da arama sonuçlarını hiçbir şekilde etkilemez.
Google "add url" sayfasından eklenen linkler sadece indeks için sıraya girer, birkaç başvuru birden yapmanın yararı yoktur, erken indeksleme için en önemli kriter değerli referanslardır(=aldığınız linkler)
olmayan birşeyin neyi izah edilebilir ki? Google arama sonuçlarına para ile müdahele yapılamaz, işin özü budur. Para ile ancak google'ye reklam verilir fakat bu da arama sonuçlarını hiçbir şekilde etkilemez.
Google "add url" sayfasından eklenen linkler sadece indeks için sıraya girer, birkaç başvuru birden yapmanın yararı yoktur, erken indeksleme için en önemli kriter değerli referanslardır(=aldığınız linkler)
:super: bu kadar yazı ne peki
Google arama sonuçlarına para ile müdahile yapılamaz yazılmış yukarda. Bu dogrudur...
Birde şu var mesela arama barına 'hoting' yazıyorsunuz. Arama sonuçlarının dışında birde sağ tarafta sponsor baglantılar çıkmakta. Hosting firmalarıyla ilgili. işte burası için bir ücret söz konusudur mesela.
Acaba arkadaşlar bunu mu anlatmaya çalışıyorlar?
Panteray
23/09/2005, 18:08
Arkadaşlar ben eyer sitenizin hızlı bir şekilde google a eklenmesi ve robotların sürekli sitenizi ziyaret etmesini için para ödeniyor dedim.Parayla indexlemeye müdahele de ayrı bir konu o da var.Bunu size kanıtlarım :2:
Panteray
23/09/2005, 18:22
Biraz reklam olsun belki anlarsınız o zaman;Google da birinci sırada mı yer almak istiyorsunuz?İşte fırsat bu fırsat;
Adres:http://google.turkwebsite.com/index.html
Ayrıca adresiniz 10 dakika içinde ekleniyor... :super:
Arkadaşlar ben eyer sitenizin hızlı bir şekilde google a eklenmesi ve robotların sürekli sitenizi ziyaret etmesini için para ödeniyor dedim.Parayla indexlemeye müdahele de ayrı bir konu o da var.Bunu size kanıtlarım :2:
Buyrun kanıtlayın, bizler de öğrenelim.
Burada bahsedilen konu google aramalarında ilk sıralarda yeralmak, google'nin sağına, üstüne reklam vermek değil. Yazdığınız site sadece google'ye sizin adınıza reklam vermek amaçıyla kurulmuş, Google adwords sistemine üye olursanız siz de google'ye reklam verebilirsiniz ama bu hiçbir şekilde sitenizin indekslenmesiyle ilişkili değildir, reklam için kullanılan bot ile google indeksi için kullanılan bot birbirinden farklıdır. Hızlı indeks ve robotların sık ziyareti için google hiçbir şekilde para istemez, eğer isteseydi bugün adaleti ve kalitesi sayesinde ulaştığı yerde olmazdı
Sadece şöyle düşünün eğer sitenizi ilk sayfaya taşımak için bir yol olsaydı bu yol zaten çok kısa sürede sömürülür ve biterdi. Tek akıllı siz değilsiniz. Siz ne yapıyorsanız diğer siteler de yapabilir. Ha ama şu var elbette üst sıralara çıkmak için olmazsa olmaz işlemler var.
ilk olarak meta tagler, sitenizin hangi kelimelerle arandığında üstte çıkmasını istiyorsanız buraya onları girmelisiniz.
ikinci olarak içerik. tek sayfalık sitenizin genel kelimelerle bulunmasını beklemeyin. ne kadar çok içeriğiniz varsa bulunma olasılığınız o kadar yüksek. tam algoritmasını bilmiyorum ancak php ile ilgili bir arama yaptığınızda ceviz.net ilk sayfada çıkar genelde neden? sizce "php" sözcüğü başka hangi türk sitesinde bu kadar çok geçiyor?
üçüncü olarak referans siteler. sizin linkiniz ne kadar çok verilmişse o kadar popülersiniz aranan adressiniz demektir. bu şekilde sayfasını 1. sıraya çıkaran ve şansımı denemek istiyorum tuşuyla koparan siteler vardı :) bunlara örnek "french military victories". Eğer web sitesi dizaynıyla uğraşıyorsanız invisible bir div le yaptığınız sayfanın herhangi bir yerine linkinizi koymanız sitenizin bulunabirliğini arttırır.
Son olarak sakın "kereste" yazınca niye benim fabrikamın sayfası en üstte çıkmıyor? diye sormayın gülerler adama, hayır biz çok gülüyoruz ordan biliyorum. çok genel aramalarda çıkabilmek için üstte sıraladıklarımın hepsini en iyi şekilde sağlamanız gerekli ve de uzun süre yayında olmanız da bir artı.
o zaman penteay arkadaşın verdiği site http://google.turkwebsite.com/index.html insanları mı kandırıyo ?
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.