PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C:\ Erişim engellendi

JJ
16/08/2005, 17:16
bilgisayarım bir gün aniden ntldr eksik hatası vermeye ve açılmamaya başladı. xp cdsi ile başlatıp kurtarma konsolundan ntldr ve ntdetect.com'u c'ye kopyalamayı denedim ama erişim engellendi dedi (admin şifresiyle girdiğim halde). daha sonra ntldr, ntdetect.com ve boot.ini'yi başka bir bilgisayardan diskete çektim ve o disket yardımıyla sistemi boot edip D:'deki windowsu açabiliyorum. fakat C:'yi açmaya çalıştığımda erişim engellendi diyor, sağ tıklayıp özelliklerine girdiğimde 0 bytes raw disk diyor. ama bilgisayarıma sağ tıklayıp yönet, disk yönetimi bölümünde diskin kaç gb ve ne kadarının dolu olduğunu doğru gösteriyor. demek ki o diskte hala veri var. hatta xp cdsiyle kurtarma konsoluna girdiğimde de c:'nin içeriğini görebiliyorum ama erişemiyorum ve kopyalayamıyorum. şu sorundan kaynaklanabileceğini düşünüyorum. http://support.microsoft.com/?kbid=320397 buna göre mft tablosu bozulmuş diyor ve bcupdate2 diye bir dosyayı tavsiye ediyor. ama kurtarma konsolunda program çalıştırmaya izin yok. msdos başlangıç disketiyle başlattığımda bu programı çalıştırmıyor, cannot be run in dos mode diyor. d:'deki windowstan çalıştırıp "bcupdate2 c: /f" dediğimde "Eri" diyor. Sanırım erişim engellendi demeye çalışıyor. C:'deki bilgilere nasıl erişebilirim? :aglama:

DeliPenguen
16/08/2005, 17:28
1. Format at sonra veri kurtarma programlarıyla verilerini kurtar.
2. Knoppix tarzı birşey ile dene.
3. Sistem yüklü ikinci bir hdd ile verilere ulaşmayı dene.

JJ
16/08/2005, 18:30
Sistem yüklü ikinci bir hdd ile verilere ulaşmayı dene.D: sürücüsünde de windows yüklü, onunla ulaşmayı deniyorum ulaşamıyorum.

Knoppix tarzı birşey ile dene.Windowsun ulaşamadığı sürücüye knoppixin ulaşabileceğini sanmıyorum ama knoppix cdsi bulursam deneyeceğim.

Format at sonra veri kurtarma programlarıyla verilerini kurtar.Birkaç program denedim ama kurtaramadım. Tavsiye ettiğiniz bir program var mı?

Gurhan
16/08/2005, 19:26
Final Data'yı denedin mi?

teddmcload
18/08/2005, 15:31
windows'un ulaşamadığı sürücülere knoppix ulaşamaz şeklinde bir genelleme yapılamaz. ben knoppix ile network'teki başka bir makinaya veri aktarmıştım. knoppix i deneyin.

selami_32
18/08/2005, 15:35
easy recovery pro dene, knoppix de olabilir

saygılar.

JJ
19/08/2005, 17:47
iznim olmadığı için göstermiyormuş windows. take ownership yaptım ve sorun çözüldü. yardım edenlere teşekkürler.

Raider
27/08/2006, 15:53
iznim olmadığı için göstermiyormuş windows. take ownership yaptım ve sorun çözüldü. yardım edenlere teşekkürler.

ustad bende pc me d sürücüsün deki bir klasörün özelliklerden verileri şifreleri içeriği koru seçeneğini işaretlemiştim. daha sonra pc ye format atmak zorunda kaldım şimdi o klasörün içindeki text word exel formatındaki dosyaları açamak istediğim de "erişim engellendi" sonucu ile karşılaşıyorum.
acaba çözüm olarak banada yardımcı olurmusunuz...

teşekkürler

Bthn
15/05/2007, 12:20
1-Araçlar-Klasör seçenekleri-Görünüm-Basit dosya paylaşımı kullan (onayı kaldır)
2-Erişemediğin dosyaya sağ tıkla-özellikler- Guvenlik sekmesi - Gelismis - Sahibi sekmesi - Listede, kullanici adini tiklayin. Sahibi degistir onay kutusunu isaretleyin. Tamam'i tikla. Evet tikla. Klasor icin istediginiz izinleri bastan uygulayin.
Artik o klasore erisim hakkiniz var.