PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : alan adı tesil işleminde dikkat edilmesi gerekenler

bestprogramci
16/08/2005, 13:11
bir sitede

Hiçbir zaman hostinge domain tescil işleminizi yaptırmayın.

şeklinde bir yazıya rastladım.

Alan adı tescili yapılırken .tr uzantılıda
faaliyet belgesini
bir de alan adı yönetimine başlıklı adsoyad alnadı kaşe ... içeren bir belgeyi doldurup türkticaret.nete gönderiyorum

acaba bu ilerde bir sorun olur mu ben domain tescil işlemimi kendim yapabilirmiyim?- hostinge gerek duymadan nasıl?-

Bu konuda bilgisi olan arkadaşlardan açıklayıcı bilgi alabilir miyim?

Monarch
16/08/2005, 13:19
gezginler.net e bakmışsınız sanırım : ]

turkticaretten sadece domain alabiliyorsunuz, host olmaksızın

ama NS değişimine para alıyorlar sanırım, arkadaşlarım bayağı dertli...

www.nic.tr de tescil için gereken tüm belgeler yazıyor bakmanızı tavsiye ederim...

Dreamgirl
19/08/2005, 17:04
Aldıgınız alan adı ile ilgili firmanın işleyişine ve yaptığı işe göre değişiyor.Ama normal bir ticaret yapan firma ise ticaret sicil belgesi yeterli oluyor...

egeli
23/08/2005, 00:13
Hiçbir zaman hostinge domain tescil işleminizi yaptırmayın.

acaba bu ilerde bir sorun olur mu ben domain tescil işlemimi kendim yapabilirmiyim?
hostinge gerek duymadan nasıl

Sanırım hosting firmasına demek istedin. Evet yapabilirsin. nic.tr'den sorumlu kodu alman yeterli. Bu sorumlu koduyla istediğin alan adının tescil işlemlerini kendin yapabilirsin... Sorumlu kodunu ister bireysel istersen domain alacağın firmaya ait olarak alabilirsin.

kubilayk
01/09/2005, 17:28
vakti zamanında bir konuyu araştırırken turkticaret.net ile ilgili oldukça fazla şikeyete rastlamıştım. Bu firmayla hiç çalışmadım ama hakkındaki dedikodular uzak durmam için yetti..

Belki günahları yoktur ama ne bilim, ateş olmayan yerden duman çıkmaz !...