Tam Sürümünü Görmek İçin : directory degistirmek
slm. Bazi dosyalari okuyup bazi hesaplar yaptiktan sonra, sonuclari cikti dosyalarina yazdiriyorum. Falkat, cikti dosyalarini baska bir directory altina actirmak istiyorum. Nasil yapabilirim?
BorlandC++ Builder de, veri dosyalarini "OpenDialog" ile aciyorum.
saygilar
karamemed
15/08/2005, 10:23
SaveDialog veya SaveAsDialog gibi bişi olması lazım. Bu şekilde kullanıcıya dosyayı nereye ve hangi isimle kaydedeceğini sorabilirsin. Sadece dizin seçtirmek istiyorsan FolderBrowserDialog var.
Bu isimler .Net için. Borland da büyük ihtimalle aynı isimleri kullanıyordur.
Kolay gelsin.
acehreli
15/08/2005, 18:08
Dosyanin tam adini kullanabilirsin. C ile basit olarak:
char const * const cikis_dosyasi = "c:\\cikis\\dizini\\benim.dosyam";
fopen(cikis_dosyasi, /* ... */);
Ali
acehreli
15/08/2005, 18:12
Simdi baktim; POSIX sistemlerinde 'chdir' diye bir islev de var. Once onunla dizini degistirebilirsin. O islemden sonra acilan dosyalarin o dizin icinde olusmasi gerek...
Ali
cevaplar icin tesekkurler,
acehreli hocam, siz californiadami yasiyorsunuz? eylulde pasedana ya gelecegim CalTech te bir konferans icin.
Volkan Uzun
16/08/2005, 08:18
ne konferansi bu neolion ?
Fluid flow Visualization (Akiskan akisi olcme yontemleri) uzerine bir konferans. (PIV'05) diye adlandiriliyor, Particle Imaging Velocimetry 2005.
acehreli
16/08/2005, 08:53
neolion, orasi bana cok uzak; ben San Francisco Bay Area'dayim. Eger yolun bu taraflara duserse tanismayi cok isterim. acehreli@yahoo.com adresine yazabilirsin.
Ali
Volkan Uzun
16/08/2005, 08:53
bana gelmeden mail atabilirsen belki biz tanisabilirz:) sonrada vaktin olursa acehreliyi ziyaret ederiz :)
Bende tanismayi isterim, su anda programim kesin degil ama sanirim Eylu 21 gelip eylul 24 te tokyo ya geri donmem gerekecek sanirim. zaman cok kisa ama firsat olursa gorusmeyi cok isterim.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.7.3, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.