PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Photosopta resmi sanki elle çizilmis gibi...

hknant
13/08/2005, 23:01
Photosopta resmi sanki elle çizilmis gibi nasıl yaparız nasıl diyim örnekte bulamadım. Ya sanki bir adam resmibini tabloymus gibi yada vectorel bir cizimmis gibi gösteren bir plug in varmıdır acaba.
Tesekkürler.

slay3r
13/08/2005, 23:13
Photoshop'da Cutout plugini dene istersen. Veya daha kapsamlı bir şey Sketch altındaki filtrelere göz at.

o-z-a-n
13/08/2005, 23:36
Filtrelerden Sketch filtreleri altında Charcoal veya Graphic Pen'i deneyebilirsiniz.

Kolay gelsin...

mavikush
14/08/2005, 00:16
resme göre değişir diiiyorum..
bazen birden fazla efekt kullanmak gerekir..

hknant
14/08/2005, 13:53
Teşekkürler hemen deneyim bakalım nasıl olacak

hknant
14/08/2005, 14:07
Şimdi ben söylenenleri yaptım olmadı belki bu benim beceriksizligimden kaynaklanabilir.Ben şöle göstersem belki dahada ii anlaşılacak burdaki gibi (http://www.influencez.net/flyers/im_newscolumn_top2.gif) olmasını istiyorum ama belgide bu resim gercekten elle cizilmistir.

slay3r
14/08/2005, 16:57
Photoshop'da Cutout filtresi ile yaparsın bunu ama siyah beyaz olarak oluyor sanırım o ayrı. Ama sana daha iyi bir fikrim var bu gösterdiğin resimde sanırım Adobe Illustrator ile yapılmış. Onda da var böyle birşey. Live Trace özelliği ile yapılmış gibime geliyor. Bilmem doğrumu.

Grafik
14/08/2005, 17:42
sorunun cevabı değil ama öneri olarak kabul et..

Ulead firmasının Photo Impact adli yazilimi resim islemede photoshop'dan daha kolay kullanım sağlıyor.

çalışmadan tek tıklama ile aşağıdaki görüntüyü alırsın. 10 dk çalışırsan. %100 kara kalem çıktısı alabilirsin..

saygılar..

hknant
14/08/2005, 19:27
Cutout filtresi ile oluyoda o biraz daha yağlı boya havası veri bide illus le deneyim bakalım. bence bunu yapan extra bi plug kullandı onu bulmak lazım ama cok güzel yapmıslar , yada hakkaten elle çizilmis :)

mavikush
14/08/2005, 20:08
Şimdi ben söylenenleri yaptım olmadı belki bu benim beceriksizligimden kaynaklanabilir.Ben şöle göstersem belki dahada ii anlaşılacak burdaki gibi (http://www.influencez.net/flyers/im_newscolumn_top2.gif) olmasını istiyorum ama belgide bu resim gercekten elle cizilmistir.
sen vektor yapmak istiyosun yani... oradaki gibi olması için birçok şey yapman gerekir önce resmi aç posterize et sonra boya..
artı bunu psde yapması çok zor uzun sürüyor, bazı programlarda daha kolay vektor haline getirebilirsin.. diğer konularda okursan ben denedim :) kimse beğenmedi:P

Sahin
14/08/2005, 23:34
Bana da illistrator gibi göründü çalışma Mavikush'un dediği gibi psde de yapılır ama daha karmaşık işlemler gerekir resmin renklarini istediğin renklere göre selective colordan ayarlayıp cutout sonra sharpen ile benzer sonuçlar elde edilebilir.

slay3r
15/08/2005, 16:07
Kasmana gerek yok Illustrator biliyorsan oradan yapılıyordu bu tür bir çalışma.

busy
16/08/2005, 09:54
Corel Draw ile birlikte gelen Corel Trace programı ile yapabilirsin. Pikseli vektörel hale getirdikten sonra parçalar üzerinde oynamalar yaparak istediğin sonucu elde edersin.

pur
16/08/2005, 11:32
busy doğru söylüyor ama işin kesin çözümü arkadaşlar sıkı durun

FLASH programında gizli nasılmı?
1- önce resmi ana sayfaya inport edin.
2- resim seçili iken modify + bitmap + trace bitmap

kolay gelsin değerlerle oynayın manyak sonuclar verir
bunun bir avantajıda resim vektörel olduğundan ne kadar büyütürsen büyüt bozulmaz pixselleşmme olmaz.

slay3r
16/08/2005, 13:02
Bizde onu söylüyoruz 2 saattir burada ya, Illustrator veya Corel'in trace özelliği ile yapılıyor. .)

hknant
20/08/2005, 16:43
bakın simdi en ii sonucu Corel Trace le alıyorsunuz ama yinede olmuyo ben kesin kanaat getirdim bunu adamlar elle cizmisler yani kısacası beni aştı :) herkese tesekkürler

oturup corelde cizmek lasım

Panteray
18/09/2005, 18:02
photoshop ta artistic effectlerden biriyle yapılır bu.Size örnek gösterebilirim.

YaGaMi
18/09/2005, 19:21
valla doğrusunu söylemek gerekirse photoshop vektörel çizimlerde biraz vasat kalıyo. bakın uğraşa uğraşa şu resmi yaptım.
duplicate layer - stamp - poster edges - cut out - layer mode "softlight" - select all - reset swatches - copy merged - new layer - paste - poster edges - cut out.
şeklinde bi sıralama yaptım ama sırasını şaşırmış da olabilirim yazarken.

hakansor
18/09/2005, 19:27
çok nefis olmuş

merak
18/09/2005, 23:57
müthiş :)
Cidden müthiş

slay3r
19/09/2005, 10:03
Bunuda ben yaptım Adobe Illustrator programı ile. Biraz koyu oldu ama renklerine hiç dokunmadım öyle 2 dakikada yaptım işte. ^^

Panteray
20/09/2005, 18:31
Ben size demiştim bu iş photoshopla olur diye :D :D

slay3r
20/09/2005, 20:49
Hangisi daha iyi oldu? ^^

Sahin
20/09/2005, 21:15
İkiside iyi renk sorun değil nasıl olsa değiştirilebilir.

merak
22/09/2005, 22:02
Illistrator ile tam olarak nasil yapiliyor?
One gore onu kuracagim :)

slay3r
22/09/2005, 22:06
Çok basit resimi açıyorsunuz ardından LiveTrace özelliği ile resmi istediğiniz renkde vektör parçalara ayırıyorsunuz.

slay3r
26/09/2005, 21:57
Burada da bir örnek var Photoshop için. http://www.web9design.com/Journal/Vector-Cutouts

YaGaMi
27/09/2005, 11:49
konunun başına dönersek, vektörel bir çalışmanın örneği verilmiş ve nasıl yapıldığı sorulmuş.
cevap veren arkadaşlar da illustrator ile livetrace kullanarak yapılabileceğini ileri sürmüş.
ben photoshopta yapımının zor olduğunu ama ileri birkaç adım ile ne elde edebileceğimi gösterdim.istenilen resmi photoshopta bu kadar yaklaşabiliyorum.
sonradan aynı resmin livetrace yapılmış halini gönderdi slayer. ama bakıyorum ki o kadar methedilen livetracer kesinlikle tam bir hayal kırıklığı.
konunun başında irdelenen resmin, livetrace ile yapılan resimle karşılaştırıldığında hiç alakası olmadığını görüyoruz.ki hiçbir zaman tek bir filte ile sonuca ulaşılamayacağını bilmeniz lazım.
bu yüzden illustrator bilen arkadaşların biraz zahmet edip birkaç fazla adımda bu işi yapmayı keşfetmelerini ve buraya yazmalarını bekliyorum.örnek olarak renk çizgilerini yuvarlatmayı keşfetmekten başlayabilirler.

zaferdogan
26/07/2006, 11:37
http://www.melissaclifton.com/tutorial-comicbook.html
Burada ayrıntılı olarak anlatılmış...
Everything is possible in Photoshop...