Tam Sürümünü Görmek İçin : neden ikisi yanyana
kelalaka
12/08/2005, 01:01
merhaba arkadaşlar iş ilanlarında internette her yerde bakıyorum photoshop ile corel i yanyana istiyorlar neden grafikerlikte sadece photoshop olsa yeterli olmazmı corel le photoshop yoksa birbirlerinin eksiklerinimi tamamlıyorlar bana bunu aktarırsanız sevinirim şimdiden tşk ederim herkese iyi çalışmalar
pixel PS vektörel Corel =Grafiker
Illustrator cs2 de en az Corel Draw kadar güzel.
@ptah'ın da yazdığı gibi; Photoshop raster (pixel) tabanlı, Corel ya da illustrator, freehand ise vektörel (çözünürlükten bağımsız çizim) tabanlı programlardır ve grafik işlerinde iki sistem de kullanılmak zorunda. Bu nedenle en az bir vektörel bir de raster tabanlı program bilmek gerekiyor.
kubilay aka
14/08/2005, 00:03
kürşat seni takdir ediyorum nasıl oluyarda böyle sorulara bıkmadan usanmadan cevap veriyorsun. ben görünce direk offffff diyorum şahsen. ya bu tarz sorularla uğraşmaktansa şurayı biraz daha elit hale getirsek
...ya bu tarz sorularla uğraşmaktansa şurayı biraz daha elit hale getirsek
Yapmayın efendiler, bu işlere nasıl başladığınızı hatırlayın biraz da. Bildiklerinizi öğretenler de sizin gibi düşünseydi bir yere varamazdınız bugün. Ha ben kitaptan öğrendim ya da kendim kurcaladım öğrendim diyebilirsiniz belki ama hiç mi bir forumda veya sitede herhangi birşeyin nasıl yapıldığına bakmadınız, uygulamadınız? İleri düzeyde anlatmak istediklerinizi yine anlatın ya da sorun, bilenler ya da ilgilenenler zaten takip edeceklerdir. Sadece işin profosyonellerine birşeyler anlatmaya çalışıyorsanız birilerinin sizi takdir etmesini bekliyorsunuz demektir. Burada amaç paylaşmanın yanı sıra öğretmek de olmalı diye düşünüyorum.
//Kimsenin alınmasına gerek yok, çünkü herhangi birini hedef almıyorum.
Kolay gelsin...
kubilay aka
14/08/2005, 00:38
haklısında bu soru bu sitede bilmem kaç defa soruldu önce biraz araştırma falan yapsan. ayrıca benim ne demek istediğimii sektörde 4-5 yılını harcayınca daha iyi anlayacaksın
Forumlara yeni katılan insanlar genelde forumlarda araştırma yapmadan, forum adabını edinene kadar ilk aklına geleni ilk mesaj kaygısıyla yazarlar, herhangi bir araştırma yapmazlar. Bunu bilmek için benim forumda araştırma yapmama gerek yok. Sektörde ne kadar tecrübem olduğunu nereden biliyorsunuz, bu konularda acemiliği atlatacak kadar çok kafa yordum...
Kolay gelsin...
Tartışma uzamış ama ben bunlara girmeden şunu sorayım, <kelalaka arkadaş olayı anlayabilmiş mi?
apprentice
15/08/2005, 17:07
Başka insanları eleştirecimize önce öz eleştri yapalım tasarım işi bir bütündür grafiker olmak istiyosak bunları bilmemiz şart. Bu mesleği sadece corelle frehandle sınırlandımak yanlış olur kanısındayım çünkü ve son bir söz
hayal kurmak bilgiden daha önemlidir
hayal kurmak bilgiden daha önemlidir[/QUOTE]
bilgiden önemli bir şeyin olduğuna inanmıyorum
grfikerlik=ps+corel yaklasimina kesinlikle karsiyim.
@ptah, bunu seni elestirmek icin soylemiyorum. Belkide bunu ironi amacla kullanmissindir
Son 4-5 sene icerisinde ortaya cikan, mac yada pc operatorlugu yapan, baski oncesi hazirligi yaparak gecinen herkese grafik tasarimcisi gozuyle bakiliyor olmasi isi bu noktalara tasidi.
Bu bir sorun mu degil mi karar veremedim. Ama yaptigim isin toplumun bir cok kesimi tarafindan bilgisayar operatorlugu gibi algilaniyor olmasi da icimi sizlatiyor.
Evet makinalarin basinda cok fazla vakit geciriyor olabiliriz. Ama onlar sadece bizim hayatimizi kolaylastiran araclar. Sonucta ps yokkende corel yokkende bu sektor vardi. Ingiltere de egitim almis, Tr'de ve dunyadaki bir cok universitede grafik tasarimcilik bolumleri ile ilgili akademik sistemleri takip eden birisi olarak sunu rahatlikla soyleyebilirim. Universitelerin Grafik tasarim bolumlerinde verilen bilgisayar ve/veya bilgisayar programlari egitimi verilen genel egitim icerisinde %20'yi gecmez. (ders saati olarak.)
Ben apprentice nin de ptah in da soylediklerinde dogruluk payi buluyorum. Tasarim bir hayal kurma isidir dogru.
Fakat kuracagimiz hayallerin sinirini belirleyen de ogrendiklerimiz yani bilgimizdir.
Ancak bu bilgi kesinlikle grafik tasarim programlari ile sinirli kalmamalidir.
@kelalaka
microsoft word ile bile bir dergi hazirlayabilirsin.
bir polis dusun. uzerinde sadece bir uniformasi var ve bir hirsizin pesinden kosuyor ve hikayenin sonunda da nefes nefese kalmis, kendi elleri ile hirsizi yakalayip ellerini kivirmis tutar vaziyette hirsizi yakaliyor. Ve aksam evine isini cok iyi sekilde yapmis bir insan olarak gidebilir.
Eger bir telsizi olsaydi arkadaslarindan yardim isteyebilirdi.
Eger tabancasi olsaydi havaya ates ederek kacan hirsizi teslim olmasi icin caydirici olabilirdi.
Eger bir kelepcesi olsaydi, yakaladiginde kelepceyi takip rahat edebilirdi.
Ve yine evine huzur icinde gidebilirdi.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.