Tam Sürümünü Görmek İçin : NVIDIA güncellemesi sorunlu mu?
grraphic
07/08/2005, 15:26
Merhaba,
GeForce Fx 5200 ekran kartım var ve en sık güncellenen sürücü olması nedeniyle, NVIDIA sitesine gidip 77.72_win2kxp_international_whql.exe dosyasını indirip yükledim. Ama mpg ve avi video dosyalarını izlediğimde renkler izlenemeyecek derecede soluk çıkıyor, sonra güncellemeyi silip eski güncellemelerden birini yeniden yükledim ve sorun çözüldü... sonra son güncellemeyi yeniden yüklediğimde aynı sorun tekrar ortaya çıktı.
Bu güncellemede aynı sorunu yaşayan var mi, belkide kayıt dosyalarıyla falan bir uyumsuzluğu vardır?
Aynı driveri ben de kurdum makinama. Hiçbir sorun yok. Senin rastladığın sorun donanımsal olmalı.
Bende fx 5200 kullanıyorum ve senin dedigin driver i kurdum ama sorunsuz bir sekilde kullanıyorum.
geçenlerde sevdiğim bi ablamızın bilgisayarına format atmıştım ama aynı driveri ona kurdugumda senin karşılaştıgın sorunla karşılaştım ve oda fx5200 kullanıyordu
sonra eski driver i kurdum duzeldi.
daha sonra arkadasım geldi sakin o driveri yukleme sorun cıkarabiliyor dedi yani sanırım bir cogunlugunda oluyor chipset ile alakalı olabilir bence..
seninkinde olmuyorsa bir onceki sürümü kullanmanı tavsiye ederim.
Benzer bir sorun da bu konuda tartışılmıştı. Belki yardımı olur...
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=17769&highlight=5200
ResTWeLL
29/08/2005, 08:11
önce search :)
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=21591
Arkadaşlar bu sorunu açıklayalım fx 5200 ve fx5500 kartlar ile gelen driverleri yüklediğinizde bu sorunu mpeg ve avi dosyalarını mplayer ile açarsanız karşılacaksınız fakat farklı bi program kullanırsanız Örn:(WINDVD) BU problem olmayacaktır.
sp2 li sistemlerde bu driveri yüklemediğinizde ekran kartı NVdia Fx5500 (Microsoft Coperation)şeklinde göreceksiniz Yani microsoftun driverinde sorun çıkarmıyor
Sonuç olrak bu sorunu şöyle diyebiliriz nvidia driverleri microsoftun programlarıyla problemli olarak çalışmakta olduğunu söyleyebiliriz
grraphic
29/08/2005, 13:53
Herkese teşekkürler,
Zaten ben de 77.72 versiyonunun bir sonrakini yüklediğimde sorun çözüldü...
Bu da şu demek oluyor; Nvidia'nın her güncellemesine güvenmeyin.
sistemci
05/09/2005, 01:28
şimdi bendede şöle bir sorun oluyor fx 5200 ile gelen en son güncellemeyi yüklediğim zaman renk ayarları iğrenç duruma dönüşüyor... Fakat yazılımı yeniden kurduğum zaman ( uninstall etmeden ) bu sorun düzeliyor... Ben böle bi çözüm buldum..
gokhanweb
25/06/2006, 00:36
Ben en son 84.21 i yükledim hiç bir sorun yok.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.