Tam Sürümünü Görmek İçin : evlilik
Arkadaşlar ben şuan vatani görevini tatvan-bitlis te yapmakta olan biriyim yaklaşık 3 hafta önce izinde evlendim.
Bence evlilik çok güzel bir olay, yoksa daha cicim aylarında olduğum için mi bana bu kadar güzel geliyo..
Bu konuda tecrübeli arkadaşların tavsiyesini bekliyorum...
Herkese işlerinde kolay gelsin..
theskull
07/08/2005, 13:07
ben tecrübeli olmasamda daha önce teşebbüs etmesemde birşey söylemek isterim. sizin birbirinize yaklaşımınız (iyi yönde) o cicim ayını yukardaki tamam diyene kadar sürdürmenizi sağlar.
tecrübeli arkadaşların da yorumlarını görmek isterim. :)
umarim mutlulugunuza gölge düsmez ki
turk aile düzeninde kaynana diye bir faktör varki (gelinlerde yaslanip kaynana olunca aynisini yine kendi gelinine yapiyor) anliyamadigim bisey aslinda anladigim ama anlamamazlikdan geldigim bisey. Kadin ve Kadinlarin duygusal karar verme mekanizmalari. bazen Yarabbai sana sükürler olsun dünyaya beni erkek olarak getirdin diyesim geliyor.Bazen öyle aptalca seyleri dünyayi kendilerine zehir etmek icin magzeme olarak kullaniyorlar..
e$kal umarim iyi bir annen ve iyi bir kaynanan vardir ki
cekersen eger en cok kendi annenden cekersin ;) (bu güne kadar kendi gözlemlerimce edindigim tecrübeler)
annene karsi sevgini saygini olmasi gerekenden daha fazla göstermeye calis
cünki artik onun oglu degil o hatunun esi gözüyle bakiliyor olcaksin
babanin evine misafir gibi gelip gideceksin (tabi bunlari ne anneni ne babani nede diger cevrendekileri tanimiyarak yaziyorum...)
ben evli degilim ama her TÜRK erkegi gibi evlenmeyi düsünüyorum...:)
balim aylarina gelince tabi ki suanki samimiyetiniz
eskisi gibi kalmayacak birbirinize alisacaksiniz..
ama önemli olan aranizdaki muhabet
benim hafamdaki E$ kelimesinin anlami
en yakin arkadasin ve cocuklarinin annesi (diger durumda cocuklarinin babasi :P )
sana daimi mutluluklar dilerim
bu arada konuyu hic beklenmiyen bir aciya kaynana faktörüne yönlendirdim
ama inamiyorum ki evliliklerdeki huzursuzluklarin 1. sebebi bu ve benzeri seyler
theskull ve Kara lahana yorumlarınız için teşekkürler.
Kara lahananın dediği gibi Türkiye'de bir gelin kaynana olayı var bu ilk başta olmasa bile sonradan bir sorun haline dönüşebililyor.Gerçi ben ikisini başbaşa bırakıp askere gelmedim, biri almanyaya gitti diğeri de en azından gelinim keşke yanımda kalsaydı diyerek ahh çekiyo durumunda afyonda kaldı...Bana birbirlerini çok sevdiler gibime geldi ama bakalım durum ne gösterecek zamanla..
Tecrübeli arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum...
Evlilik kurumu hakkında bilinmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum, yoksa yanılıyor muyum?
Bana birbirlerini çok sevdiler gibime geldi ama bakalım durum ne gösterecek zamanla..
Benim Annemde gelinini ilk başta çok sevmişti eşimi 6 yıl oldu halen daha seviyor.. :s006:
akkaraman
08/08/2005, 08:22
brace08 öncelikle tebrik ederim.
Bende 1.5 ay oldu evleneli. (Hoş tecrübem olmasada..)
Türk aile yapısında görücü usulu diye bir kav2am var. İyi yanları da var kötü yanlarıda. Eğer görücü usulu ile evlenmedi isen. Annen Eşiyin bir hatasını görse direk sen suçlu olursun. Herşeyin sorumlusu sensindir ailenin gözünde. Ama şurası kesin, Adam gibi evlisindir. Herşey olumsuz olsa yinede sen Eşinle anlaşırsın(aksi bir durum olmadıkça). Varsın eşinle ailen anlaşmasın.
Eğer ailen bulup evlenmişsen. Sen varsın eşinle geçineme onlar geçindimi sorun olmaz. Unutma... Butür evliliklerde (istisnalar hariç) Eşler evli değildir. Karınla ailen evlidir.....
Eşimle aynı okulu okuduk. Birbirimizi sevdik ve evlendik. Ailem Çok karşı cıktı evlenmeme. Sonunda benim dediğim oldu... Şu aralar ufak ufak anşamazlıklar çıkmaya başladı. Tabi her tür sorunun kaynağı benim... Ama ben eşimle gayet mutluyum....
Birde Kara_Lahana'nın dediği gibi ailenle gayet resmi ol... Eninde sonunda Ailen mutlu olduğunu görürse eminol onlarda mutlu olacak...
Allah Düşmanımı dahi karısı ile annesi arasında bırakmasın...............
teşekkürler ve tebrikler aynı zamanda akkaraman...
BioniX inşallah daha nice 6 senelere... bu arada sanırım akkaraman'ın son cümlenesine katılmayan yoktur....
akkaraman
08/08/2005, 15:08
Bu arada en başından askere gidişin güzel.. Yaş 25 ben daha askere gitmedim.. Hala tehir ediyorum... İşim zor inanki.....
microchip
08/08/2005, 16:18
@brace08 Allah bir yastıkta kocatsın inşallah. Mutlu günler nasip eylesin. Bu arada unutma kendi düşen ağlamaz. bende 2,5 ay önce evlendim. Gül gibi geçinip gidiyoruz işte.
Hayırlı teskereler
"Tüm iliskilerin kaynaginda yatan onlari sekillendiren, onlari devamli kilan, onlari bir mutlu yasamla ödüllendiren cinsel doyumdur." MiM
Evlilik iliskilerinde bir huzursuzluk hissettiginde derhal bu hususta sorgula kendini. Hemde gec kalmadan...
teşekkürler microchip,ayrıca sen de yeni evlenmişin sana da bir ömür boyu mutluluklar dilerim ikiniz bi yastıkta kocayın :)
mim "Tüm iliskilerin kaynaginda yatan onlari sekillendiren, onlari devamli kilan, onlari bir mutlu yasamla ödüllendiren cinsel doyumdur." demişsin bence bu sözün tamamen doğru değil tamam tabii ki cinsellik önemli ve gerekli ama ilişkinin tamamı olarak görmemek gerekli diye düşünüyorum..Bence temel nokta sevgi ve özellikle saygıdır bir evliliğin geleceği için...
mim "Tüm iliskilerin kaynaginda yatan onlari sekillendiren, onlari devamli kilan, onlari bir mutlu yasamla ödüllendiren cinsel doyumdur." demişsin bence bu sözün tamamen doğru değil tamam tabii ki cinsellik önemli ve gerekli ama ilişkinin tamamı olarak görmemek gerekli diye düşünüyorum..Bence temel nokta sevgi ve özellikle saygıdır bir evliliğin geleceği için...
Bence de insanlar arasındaki sevgi ve saygı çok önemlidir.Çünkü sadece belirli bir süreç için değil..........(bu böyle gider) insanların yaşadıkça saygıya ve sevgiye ihtiyacı vardır.Aslında insanları sevgi ve saygı mutlu etmez.Bunların sonuçları mutlu eder.
Bekarım, 22 yaşındayım, askere gitmedim
Teşekkürler
İyi Çalışmalar
Bende 22 yaşındayım gitmedim daha askere biraz konuyu çarpıtacağım ama sizce ne gibi farklar oluşabilir 26-27 yasında askere gitmenin veya işte bu konuda tecrübesi olan varmı aranızda?
26-27 yaşında hatta biraz daha ileriki yaşlarda askere gittiğin zaman askerlik hiç çekilmez olur niyemi..
1) sana emir veren genç subay astsubaylar olur hiç bir şey yapamazsın zoruna gider
2) hayatında hiç yapmadığın şeyleri yapmak : örneğin yerleri süpürmek (temizlemek),bulaşık yıkamak,boya badana yapmak ve elinden gelmediğine inandığın yapamayacağın şeylerin senden istendiğini görmek ve üstlerinin hiç de şaka yapıyor gibi bir halinin olmadığını görmek
3)Hakaret ve kötü muameleye maruz kalmak : Sen ne kadar iyi niyetli olursan ol,işini ne kadar doğru yaptığına inanırsan inan bir üstün ya da amirin sırf yaptığın iş kendi zevkine, fikrine uymadığı için sana bi ton laf sayabilir ve senin tek kelime etmeye hakkın yoktur.gık diyemezsin
4)Takdir görmemek : Kendini ne kadar feda edersen et ne kadar çabalarsan çabala sen sadece yapman gerekeni yapmışsındır bir iyi laf bile duyamazsın duyarsan mucize olur..
5)Hele bir de evlenmişsen askerliğin hiç bitmez günler uzadıkça uzar..
Kısaca askerliği bence özellikler asker "er" olarak yapacaksan bir an önce yap yoksa pişman olursun daha önce yapmadığına yapki aradan bir an önce çıksın..Ama üniversite mezunu isen ve yedek subay olarak yaparım diyorsan ona diyecek lafım yok ama o bile zor geliyo insana bizzat kendim yaşıyorum bu durumu ....
Askerlikte en önemli şey nerede olduğun(izmir ya da yüksekova) değildir amirinin ve üstlerinin nasıl kimseler olduklarıdır...ben askerliği izmire çıkıpta izmirin yüzünü göremeyenleri de gördüm...
Neyse herkese selamlar...
microchip
10/08/2005, 01:50
sağol brace08.
evet elbette en önemli şey sevgi ve saygıdır. zaten sevgi ve saygı kalmamışsa evlilik de uzun ömürlü olamaz.
saygılar
//kusura bakmayın konu biraz dağılacak ama
Peki şu paralı askerlikle ilgili bilgisi olan varmı?
Mesela ben paralı yapmayı düşünüyorum eğer birikim yapabilirsem ayrıca yurtdışına da gitme imkanım var.Ben üniversite mezunu olmadığım için mecbur er olarak yapacam ve benim düşüncem elimde imkanlarda varken askere gitmek yerine gidip yurtdışında 1 yıl çalışıp birikim yapıp gelip kısa dönem askere gitmek.
Yani zaten 15 ay askere gidecem askerde getireceğim zamanı gider dışarda çalışarak geçirir hem ingilizcemi ilerletir hemde askeri kısa dönem olarak aradan çıkarırım diyorum yoksa hayal mi kuruyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar birşeyler yazarsa sevinirim
Teşekkürler,
İyi çalışmalar
Konu dağılıyo arkadaşlar askerlik diye yeni bir konu açılıp bu konu orada tartışılabilir.
Ömer bence biraz hayal kuruyorsun bu konuda niyemi yurt dışında 1 yıl kalıpta gelip paralı askerlik yapma gibi bir durumun yok en az 4-5 sene bir yerde sigortalı olarak çalışman gerek diye biliyorum...
Mesela geçenlerde Hidayet Türkoğlu askerliğini bu şekilde yaptı (21 gün)...
;) Senai Demirci'nin ''Ve Aşk Evliliğin Ellerinden Tuttu'' kitabını oku, hayata geçir hatta sen uzaktayken eşinede sürpriz gönder .(çok kalın değil ve üslup nefis)
bana güven
gidip yurtdışında 1 yıl çalışıp birikim yapıp gelip kısa dönem askere gitmek.
Oturma veya çalışma iznine sahip olarak en az üç yıl süre ile fiilen yabancı ülkede işçi, işveren sıfatıyla ya da herhangi bir meslek veya sanatı icra ederek veya bir hizmet akdine dayanarak yabancı bandıralı gemilerde fiilen gemi adamı olarak bulunmak
http://www.asal.msb.gov.tr/er_islemleri/yurtdisiislemleri_2.htm#DÖVİZLE
Go Teşekkürler, tavsiyeni dinliyeceğim... :)
Go kitabı aldım,okudum ve dediğin gibi faydalı bir kitap oldu benim için...
Diğer arkadaşlara da tavsiye edebilirim hem bekarlara, hem de taze evlilerin zevkle okuyacakları bir kitap...
Pembe gözlükleri çıkaralım...
Evlilik güzeldir. Cebinde paran varsa.
O para bittiği an bir bakınız eşiniz ne tarafta duruyor.
(Bu konuda çok derin mevzular var derinlemesine girmiyorum)
(Sütten ağzım yandı! Yoğurdu üfleyerek mi yemek! Bir daha yoğurt mu!! Asla!!!.)
Bu düşünceyle fakir insanlar hiç evlenmesin o halde..Bu kadar basit bir düşünce seçmemiştim..
Ayrıca senin durumun genel bir durum değildir bence..Her parasız kaldığınızda eşin seni terkedecekse ..... Başka bir şey demiyorum..
Pembe gözlükleri çıkaralım...
Evlilik güzeldir. Cebinde paran varsa.
O para bittiği an bir bakınız eşiniz ne tarafta duruyor.
Öyle eşim olacağına hiç olmasın daha iyi...
teddmcload
25/08/2005, 18:07
//kusura bakmayın konu biraz dağılacak ama
Peki şu paralı askerlikle ilgili bilgisi olan varmı?
Mesela ben paralı yapmayı düşünüyorum eğer birikim yapabilirsem ayrıca yurtdışına da gitme imkanım var.Ben üniversite mezunu olmadığım için mecbur er olarak yapacam ve benim düşüncem elimde imkanlarda varken askere gitmek yerine gidip yurtdışında 1 yıl çalışıp birikim yapıp gelip kısa dönem askere gitmek.
Yani zaten 15 ay askere gidecem askerde getireceğim zamanı gider dışarda çalışarak geçirir hem ingilizcemi ilerletir hemde askeri kısa dönem olarak aradan çıkarırım diyorum yoksa hayal mi kuruyorum.
Bu konuda bilgisi olan arkadaşlar birşeyler yazarsa sevinirim
Teşekkürler,
İyi çalışmalar
arkadaşların verdikleri linklere bak. burada anahtar olan şey şu. vergi vererek o ülkede full time çalışman lazım. yani sabah 8:30 akşam 5, haftanın 5 günü (artık o ülkenin kuralları ne ise) çalışman gerek. bu önemli. yurtdışı eğitim danışmanlığı bir şirkette çalışıyorum. bu noktayı sakın atlama. çünkü öğrencilere çalışma izi veren ülkeler var. haftada 20 - 25 saat kadar. bu şekilde çalışırsan paralı askerlik yapamazsın. bu durum part time çalışma gibidir.
&teddmcload:teşekkürler üstadım, Ansugo nun verdiği linkteki bilgilerin hepsini okudum. Evet öğrenci olarak kabul edilmiyormuş.
Dreamgirl
02/09/2005, 10:10
Hayırlı olsun.Mutluluklar dilerim...
Evlilik hakkında tecrübem yok ama her zaman şu şekilde düşünürüm eşler arasında sevgi ve saygı odugu sürece mutlulukta vardır ve her zaman bir sınır olması gerektiğine inanırım belli bir mesafe olması gerekir ki bir olay karşısında eşler yüzgöz olmasın.(zaten öyle bir durum varsa çoğu şey bitmiştir.) eşler birbirini korudukları ve değer verdikleri sürece kayınvalidede çok müdahele edemez burada önemli olan da kayınvalide gelin gözü ile bakarsa gelinde kayınvalide gözü bakarsa olmaz.Gelin Annesi gibi benimsemeli kayınvalide ise kızı gözü ile bakmalı ama maalesef günümüzde böyle ilişkiler görmek pek mümkün değil.Ve her zaman bir resmiyetlik olmalı.Beylere çok iş düşüyor burada eğer gelin-kayınvalide arasında sorun varsa annesinin kalbini kırmadan güzel bir şekilde herkesin özel bir hayatı oldugunu ve eşine müdahale etmemesi gerektigini söylemesi gerekir.Zaten kayınvalide geline iyi oldugu sürece arkadasından konuşmadığı sürece gelinlerinde saygıda kusur edeceklerini zannetmiyorum.
Aynen öyle,zaten annemle birbirlerini senede ya bir defa ya da iki defa görecekleri için iyi geçinirler diye düşünüyorum... :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.