PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Siteye Google reklamları eklemek hk.

toratoraman
06/08/2005, 00:36
Merhaba Arkadaşlar

www.suse-tr.com siteme google reklamları koymak istiyorum. Para konu değil. o reklamlar sayesinde site google aramasında ilk sayfaya ve ilk sıralarda yer almasında faydası varmış.

Siteye koyarsam sizce nasıl durur? Sizce hengi kısma koymalıyım google reklmlarını? Yardımcı olursanız sevinirim.

İlginize şimdiden Teşekürler.

egeli
06/08/2005, 02:36
https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=17954&topic=371

microchip
06/08/2005, 02:56
oke parasini bana bağiş yapabilirsin :D

şaka bir yana denemen lazım

bronze
06/08/2005, 02:59
https://www.google.com/support/adsense/bin/answer.py?answer=9717

sunny_smiley
06/08/2005, 03:39
reklamlar sayesinde site google aramasında ilk sayfaya ve ilk sıralarda yer almasında faydası varmış
kim sıkmışsa iyi sıkmış :)

pan
06/08/2005, 11:40
...o reklamlar sayesinde site google aramasında ilk sayfaya ve ilk sıralarda yer almasında faydası varmış...
hurafe bunlar inanmayın :)

tabiki böyle bir faydası yok ama eğer googlebot'un henüz uğramadıgı bir siteniz varsa ve google adsense'e kaydolup kodu sitenize yerlestirirseniz daha cabuk indexlenirsiniz, bunun sebebi google'ın reklam kodu konan sayfada ne olup bittiğini bilmek istemesi sanırım.yani adsense hesabınız olduktan sonra alakasız bi sayfaya dahi koysanız bu kodları, google orayada bakar...

toratoraman
06/08/2005, 12:19
oyleyse ben o kodu koyup tekrar kaldırayım bir hafta sonra. nasıl olur sizce. olurmu bu şekil.

bronze
06/08/2005, 13:23
hurafe bunlar inanmayın :)

tabiki böyle bir faydası yok ama eğer googlebot'un henüz uğramadıgı bir siteniz varsa ve google adsense'e kaydolup kodu sitenize yerlestirirseniz daha cabuk indexlenirsiniz, bunun sebebi google'ın reklam kodu konan sayfada ne olup bittiğini bilmek istemesi sanırım.yani adsense hesabınız olduktan sonra alakasız bi sayfaya dahi koysanız bu kodları, google orayada bakar...

bunun için googlebot'a gerek yok ki, google adsense mediabot da aynı işlevi yapabilir ama şöyle bir teori daha mantıklı: adsense gösterimi yapan sitelere hissettirmeden tanınan bir öncelik google'nin gelirine de hissedilebilen bir artı sağlar. Bu sadece bir teori, fakat google yerinde olsaydınız sizin adsense reklamınızı yayınlayan mı yoksa yahoo yahoo pub. reklamını yayınlayan bir siteye mi öncelik tanırdınız, yoksa hiçbirine tanımaz mıydınız? :melek:

toratoraman
14/08/2005, 18:58
bunun için googlebot'a gerek yok ki, google adsense mediabot da aynı işlevi yapabilir ama şöyle bir teori daha mantıklı: adsense gösterimi yapan sitelere hissettirmeden tanınan bir öncelik google'nin gelirine de hissedilebilen bir artı sağlar. Bu sadece bir teori, fakat google yerinde olsaydınız sizin adsense reklamınızı yayınlayan mı yoksa yahoo yahoo pub. reklamını yayınlayan bir siteye mi öncelik tanırdınız, yoksa hiçbirine tanımaz mıydınız? :melek:

Mantik olarak dogru düsünüyosun. dusunduklerine katiliyorum..

pan
15/08/2005, 03:26
mantık olarak dogru olabilir ama böyle birşey gercekten var, hatta deneyin, yapın bir site ve google'ın addurl sayfasından sitenizi eklemeyin.sonra adsense hesabı acıp sayfalarınızda reklam yayınlayın.

ama dedigin gibi mediapartners botu geliyor.googlebot'dan kastım buydu (sonucta yine indexleniyosunuz).aynı zamanda sayfadaki reklamlarla sayfa icerigi iliskilenidirilirken bu indexlenen icerik kullanılıyor.bot'un reklam oldugunu tespit ettigi sayfaya gelmesinin sebebide bu sanırım..

karavanabatu
15/08/2005, 20:27
Mesela bi haber var.Haber altına bunla ilgili bi reklam koyarsan çok etkili olur.VE ya bi haber sayfası var.En alta haber bitimine etkili olur.ama genelde üste ii gider

ns
15/08/2005, 23:35
ben adsense koyduğum halde site indekslenmedi. addurl sayfasından da eklemiştim.

Junkie
16/08/2005, 10:32
aslında direk anasayfada indexlemesi zaman alıyor. ama misal stabil sayfalara eklediğin zaman ör: ehehe.com/blog/id=3/ gibi bie sayfaya eklersen orada hemen o konu ile alakalı şeyler çıkıyor.

toratoraman
16/08/2005, 12:00
dogru dusunuyosun. Mesala ben www.suse-tr.com ekledidigim sadece ana sayfayi indeklemis. googlede aratin sizde göreceksiniz. Forumu index lememis. O nedenle haberin ve makalelerin oldugu sayfalarada eklerseniz o kadar cok index demek. sonra kaldirdim bir daha arama motorlarinda indexlenmiyor. reklamlar nedeni google daha erken sitenize geliyor ve icegi taryip ona göre sitende o konu ile ilgili reklamlari yayinliyor.

bronze
16/08/2005, 14:31
dogru dusunuyosun. Mesala ben www.suse-tr.com ekledidigim sadece ana sayfayi indeklemis. googlede aratin sizde göreceksiniz. Forumu index lememis. O nedenle haberin ve makalelerin oldugu sayfalarada eklerseniz o kadar cok index demek. sonra kaldirdim bir daha arama motorlarinda indexlenmiyor. reklamlar nedeni google daha erken sitenize geliyor ve icegi taryip ona göre sitende o konu ile ilgili reklamlari yayinliyor.
arama motoru robotu googlebot ile reklam robotu mediabot'u birbirine karıştırmayalım, reklam konduğu anda mediabot tarama yapar, googlebot'un ise direkt olarak mediabot ile bağlantısı yoktur.

toratoraman
16/08/2005, 15:56
mediabot ile googlebot bir acıklayabilirmisiniz? Bende artık karıstırdım ne nedir? Siteyi googlede ilk sıralara cıkarmak icin ne yapmak gerekiyor?

bronze
16/08/2005, 19:08
siteleri indeksleyen googlebot, sadece reklam sitelerini indeksleyen mediabottur. arama sonuçlarında ön sıralarda çıkmak hem optimizasyon hem de şans işidir :) eğer şanslı değilseniz ve siteniz ön sıralarda çıkmamışsa "seo" üzerine biraz araştırma ve çalışma yapmanız gerekecektir.

toratoraman
16/08/2005, 20:25
"seo" nedir? Gözlükleri takmak gerekiyo o zaman. Google de ön sıralarda yer almak icin nasıl bir calisma yapabilirim, yada varmi yararlanacagim bir site?

ns
17/08/2005, 03:39
"seo" = "Search Engine Optimization"

ustunay
07/06/2007, 13:07
arkadaslar hazır asp script forum sayfası yaptım fakat google reklamını bir turlu kaldıramadım nasıl yapacagım yardımcı olursanız sevinirim

karbil.org/forum/default.asp

Nefsim
08/06/2007, 01:05
"seo" nedir? Gözlükleri takmak gerekiyo o zaman. Google de ön sıralarda yer almak icin nasıl bir calisma yapabilirim, yada varmi yararlanacagim bir site?

Toplistlerle Başlayabilirsin