PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : xp'de explorer sapıttı

mucar
04/08/2005, 13:13
selam. az önce xp mavi ekran verdi kapandı. sonra açmayı denedim ne güvenli kip ne de normal modda açamadım. daha sonra ramlerin yerlerini değiştirdim. Açıldı fakat hoşgeldinizden sonra explorer yüklenmedi. neyse conrtol+alt+del yaparak bi kaç uygulamayı kapatıp yeni görev deyip explorer deyince açabildim. fakat şu an sorunlu çalışıyo. Mesela herhangi açılan bir pencereyi simge durumuma küçült deyince başlat simgesinin üst tarafında küçültüyo (neronun yazma sırasında küçültüğünde olduğu gibi) Ne yapabilirim, aklınıza bir fikir geliyor mu? Tşk..

Gurhan
04/08/2005, 13:27
sistem geri yüklemeyi denedin mi?

mucar
04/08/2005, 13:46
daha önceye ait bi sistem geri yükleme noktası olmadığından onu denemedim. bozuk dosyaları xp cdsindekilerle değiştiren bi dosya ayıklama sihirbazı vardı. çalıştırdan bişey yazılarak ulaşılıyodu. hatırlayamadım şimdi onun komutunu. neydi?

Gurhan
04/08/2005, 13:57
chkdsk /r mi?

mucar
04/08/2005, 14:23
yok abi o değil başka bişeydi. sfc gibi bişey hatırlıyorum ama onu yazınca da alakasız bişey çıkıyo. bu arada xp cdsindeki explorer.exe'yle değiştirmeme rağmen yine sorun düzelmedi. hadi hayırlısı

carslan
04/08/2005, 18:11
Mavi ekrandaki hata kodu ve işletim sistemi bilgileri neler(version, built)?

Volkan Uzun
04/08/2005, 21:18
bu tip mavi ekranlarda mavi ekrandaki en sagdaki son 10 satir not alinaiblirsin burda cok faydali bilgiler yer alir

acayip
04/08/2005, 21:58
sfc /scannow yazacaksın arkadaşım

mucar
06/08/2005, 01:16
iyice sapıtınca çareyi formatta buldum. mavi ekran bir an belirip bilgisayar yeniden başlamıştı. o yüzden görememiştim. teşekkürler cevaplarınız için

fgenc
06/08/2005, 13:28
iyice sapıtınca çareyi formatta buldum. mavi ekran bir an belirip bilgisayar yeniden başlamıştı. o yüzden görememiştim. teşekkürler cevaplarınız için

iyide bur tam bir cözüm degil
pcni kurdunca belki sistemin haftalarca sorsuncuz calisacak ama yine ayni sorunla karsilasabilirsin takii sorunu ne oldugunu bulmadigin sürece
tahmin etigin gibi sistemdede olabilir
ama
ram yada harddiskin yada bord'unda bozuk olabilir

geriye ne kaldiki gerci ;)

ayni sorunu bende yasamistim
bir keresinde sorun sabit diskte
bir keresindede ramda cikti

mucar
07/08/2005, 18:51
doğru diyosun katılmamak mümkün değil. çareyi formatta buldum derken ondan önce de baya' bi' uğraştığımı belirtmedim :). explorer.exe'yi yenisiyle değiştirdim olmadı. sonra bari xp cdsinden onarayım dedim. neyse onarma bittikten windows açıldı ve administrator şifresi sordu ki onarma sırasında böyle bir şifre belirlemedim. daha önceki xpde belirlediğim admin şifresini yazdım kabul etmedi. ne yaptıysam olmadı. sonra xp şifresini resetlemeye yarayan programlar aradım. baya' da bişey buldum erd commander, system commander, cia commander, windows key enterprise ed., ntaccess gibi. bunların hepsini denedim ayrı ayrı bootable cdlerini oluşturup admin şifresini değiştirdim. bu yeni belirlediğim şifreleri de kabul etmedi tabi. her seferinde etki alanı ile ilgili bir hata verip kabul etmiyodu. neyse 2 gün böyle cebelleştikten sonra inadımdan vazgeçip format attım. sabır da bir yere kadar yani. yukarıda söylediğim programlar gerçekten çok iyi fakat benim soruna çare olmadı, işinize yarayabilir, tavsiye ederim.