PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Sık kullanılanlar uçtu

alper
04/08/2005, 01:17
Dün sistem iyice yavaşladı yenileyim derken sık kullanılanların yedeğini almayı unutmuşum. Windows'u yeniden kurup nete girdiğimde anladım sık kullanılanların eskisi gibi olmadığını :D Kurtarma programlarıyla, umudum olmasa da denedim ama sonuç alamadım. Var mıdır başka bir yöntem. Yoksa uçtu mu koca link arşivim.

Can34
04/08/2005, 08:21
Dün sistem iyice yavaşladı yenileyim derken sık kullanılanların yedeğini almayı unutmuşum. Windows'u yeniden kurup nete girdiğimde anladım sık kullanılanların eskisi gibi olmadığını :D Kurtarma programlarıyla, umudum olmasa da denedim ama sonuç alamadım. Var mıdır başka bir yöntem. Yoksa uçtu mu koca link arşivim.

İşletim sistemini yeniden yüklediğinizden sık kullanılanlarda kayıtlı olan arşiviniz de silinmiş oluyor. Bazı yazılımlarla bu arşivi geri getirme sansınız var,ancak bu tür yazılımların bazı HDD lerde bed sektör oluşturma olasılığı da oldukça yüksektir. Sonuçta size önerim arşivi yeniden oluşturmanızdır...

Kolay Gelsin.....

alper
04/08/2005, 12:06
Bilmiyorum yeniden toplamak çok zor. Senin dediğin programın ismi nedir?

Can34
04/08/2005, 14:49
Bilmiyorum yeniden toplamak çok zor. Senin dediğin programın ismi nedir?

Veri kurtarma hizmeti genellikle sanılanın aksine hazır cihaz ve programlarla yapılan bir iş değildir. Bu hizmetin temeli %90 oranında konu ile ilgili geniş bilgi ve deneyim birikimine ve hizmeti üreten kişilerce geliştirilmiş kod tabanlı geniş yazılım alt yapısına dayanmaktadır. Ayrıca, veri depolama ortamlarının fiziksel (elektronik / manyetik / mekanik) yapısını, veri kodlama sistemlerini, verilerin dosyalar şeklinde ortama yerleştirilmesini ve erişilmesini sağlayan dosya sistemlerini (FAT, NTFS, NWFS, EXTFS, NFS, HFS, …), değişik uygulamalar tarafından üretilen yada genel amaçlı veri tabanlarına ait veri dosyalarındaki dahili yapıları ve benzeri pek çok konuyu iyi şekilde bilmek gerekir. Çünkü her bir veri kurtarma işlemi genellikle başlı başına ayrı ve kendine has özel bir çalışma gerektirmektedir.
Veri kurtarma işlemlerinde kullanılmak üzere hazırlanmış mucizevi alet ve cihazlar, mucizevi programlar ve mucizevi yöntemler yoktur.
O halde veri kurtarmada en önemli nokta bu hizmeti doğru yerden almaktır. Doğru yerden veri kurtarma hizmeti almadığınızda büyük ihtimalle ikinci bir şansınız olmayacaktır. Peki doğru yer nasıl tespit edilecektir? Bu konuda birkaç tavsiyede bulunalım. Çok kolay, imkansız gibi abartılı, deneyin bir şey olmaz gibi ciddiyetsiz ifadeler kullananlardan; yüzde yüz garantili (!) veri kurtarma yapanlardan; yurt dışından on binlerce yada yüz binlerce dolarlık cihaz ve yazılım getirdiğini iddia edenlerden; şahıslardan, çünkü veri kurtarma hizmeti kurumsal bir hizmet olmalıdır; asıl işi bu olmayanlardan; elinde mucizevi alet ve programlar olduğunu söyleyenlerden uzak durun.
Bu inceleme ve araştırmadan sonra illaki işletim sistemini yeniden yükledikten sonra kaybolan verilerinizi kurtarmayı denemek istiyorsanız,Roxio şirketinin üretmiş olduğu "Go back" isimli bir yazılım olacak linkinden indirerek denemenizi öneririm...

Hadi Kolay Gelsin.....