PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Kullanicilari icin birkac ipucu....

Rapsodi
27/01/2003, 10:08
Windows XP den program ekle-kaldir menusunden kaldiramadiginiz MSN Messengerdan kurtulmak icin
Baslat>>calistir yapip cikankutucuga
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

yazip enter'a basinca MSNden kurtulmus oıluyorsunuz
---------------
Windows XP bir sistem hatası oluştuğunda kendini otomatik olarak baştan başlatır. Bu durum hatanın kaynağını öğrenip üstüne gitmek isteyen kullanıcıların pek de hoşuna gitmez. Bunu engellemek için System Properties/Advanced/Startup and Recovery bölümündeki Settings düğmesine tıklayın ve açılan sayfada System failure altındaki seçeneklerden "Automatically restart" yazanı iptal edin. Böylece Windows baştan başlamak yerine hepimizin alışık olduğu o meşhur mavi ekranı getirir karşınıza sorun hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz
------------------------------
İşletim sistemi olarak Windows98 kullanıyorsanız ve yeni bir Ethernet kartı takarsanız, Windows 98 bu yeni kart için sadece TCP/IP protokolünü bir DHCP server'dan ip adresi alacak şekilde yükler. Dolayısı ile sistem açılması sırasında bu IP adresi atanması yapıldığı için açılış epey uzayacaktır. Açılış süresini kısaltmak için ağ özelliklerinden TCP/IP ayarlarına girip kendiniz bir IP adresi atamalısınız.
-----------------------
....kaynak:pclabs.gen.tr

Eylem
27/01/2003, 20:32
Bu guzel bir ipucu
Baslat>>calistir yapip cikankutucuga
RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove

ama ayni sistemde iki msn olabiliyor eger msn 5 yuklenmisse ikisinide kaldiriyor mu?

Digerleride cok iyi ipuclari. :super:

LoS.ToF
28/01/2003, 06:05
İşime yarayabilir sanırım.
Saol

Rapsodi
28/01/2003, 10:39
@eylem sanirim sonradan yuklediginiz MSN'i program-ekle-kaldir'dan.kaldirabiliyorsunuz.ama.bu.XP.ile.gelen i.osekilde.kandiramiyoruz.bu.onun.icin.stop:)
ps:klavyem.hala.duzelmedi

hako
19/03/2003, 18:40
Rapsodi,

"RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove" ile kaldırılan MSN messenger'ı sonradan yeniden aktifleştirmek için bir komut var mı peki?

Teşekkürler

BerkH
21/03/2003, 22:01
O XP nin sistem hatasında otomatik yeniden baslaması yuzunden 2 defa format atmak zorunda kalmıstım neyseki artık kesfettim :D
Service pack 2 yi yukledikten sonra aktiflestirme yapınca surekli pc her acılısta yeniden baslıyodu daha vindowsa giremeden.
Service pack 2 yi yukleyip duzgun kullanabilen varmı bu sekilde.

ikilem
22/03/2003, 22:54
Güzel ipucu... Böyle başka varsa yazarmısın? İşimize yarayacağı kesin... Eline sağlık...:super:

fixman
24/03/2003, 15:00
İşte adım-adım gereksiz bir ipucu :

1- Herhangi bir klasör açın(web görünümde olmalı..)
2- Boş bir alanda sağ tıklayıp "Bu klasörü özelleştir" maddesini seçin.
3- Windows 98 ise iki kere "İleri" deyip "folder.htt" dosyasının açılmasını sağlayın("WinMe'de şablonu özelleştirmek istiyorum" gibilerinden bir seçenek olacaktı...).
4- Şu satırı bulun :

var L_Prompt_Text = "Açıklamasını görüntülemek için bir öğe seçin.";

ve şu şekilde değiştirin :

var L_Prompt_Text = "<marquee>Açıklama falan yapamam kardeşim!</marquee>";

5- Değişikliği kaydedip editörü kapatın.
6- Değişikliği onayladıktan sonra...
7- Sonrası malum :)
8- Telaş yok, bu değişikliği istediğiniz zaman geri alabilirsiniz.

Not : Bu yöntemle, yani "HTT" dosyasını değiştirerek çok hoş sonuçlar elde etmek mümkün; ama başta da belirttiğim gibi : Çok da gerekli değil!

Sony
14/05/2004, 21:01
Bir ipucu daha bu eski konuya ama Türkçe karşılıklarını biri yazarsa sevinirim.

Hata raporu göndermek istemiyorsanız:
------------------------------------
Kontrol Paneli açıyoruz,
Preformance and Maintenance bölümünü tıklıyoruz.
System bölümünü tıklıyoruz.
Advanced sanırım gelişmiş oluyor tabını tıklıyoruz.
Error reporting butonuna tıklıyoruz ve Disable error reportinge tıklayıp ok deyip çıkıyoruz.