Tam Sürümünü Görmek İçin : norton virus programmi
is yerinde israrla norton kullaniyoruz
her seferinde nortonnun bulamadigi viruslar icin antivir (www.free-av.de indirilebilir... ) kurup kullaniyoruz
norton benim bildigim bu konuda en fazla tecrübesi olan firma
updateside oldukca iyi olsa gerek (bilmiyorum)
ama dün aksam nortanun bulamadigi hatta ararken kilitlenip göctügü
yerde antivir virusu buldu ...
sizin norton üzerine olan iyi ve kötü tecrübeleriniz neler
Bence norton ev kullanıcıları için gayet yerinde ve kolay bir antivirüs programı ve Internet Security ile de gayet güzel adapte olmuş bir program dediğim gibi bence ev kullanıcıları için ideal.
Ama işyerinde ben de böyle bir çözüm arıyorum.
Herhalde ağı bir linux makinesi ile yönetmek en mantıklı çözüm.
Ben antivirüs programlarından hoşlanmıyorum ve hatta kullanmıyorum diyebilirim.
2 hafta da bir Antivir+Adaware falan fıstık idare ediyorum bu şekilde.
Güzel bir konuya değinmişsin.
Teşekkürler,
İyi çalışmalar
Antivir daha iyi galiba sistemi pek zorlamıyor. Hemen hemen her hafta güncellemeler çıkıyor.
Arkadaşlar neyse ki artık o eski virüsler piyasaya çıkmıyor.
Crazy_Boot mesela hdd yi formatlamak zorunda kalıyordum ve bazen bad sectörler oluştuğu için kullanılmaz hale geliyordu.
Bunun bir de muhasebe veya iş ortamında olduğunu düşünün bir de tamam belki benim bilgisizliğimden dolayı bilgileri uçuruyordum ama yine de ben şu anda pek fazla virüs tehtidi hissetmiyorum.
Herhalde bundan sonra trojan,ajan falan tarzı gider bu olaylar
Not:Çernobil'e dikkat etmek lazım bios'u uçuruyor ve yazamazsanız en ucuz anakart 50$+kdv
:)
Teşekkürler
İyi çalışmalar
Nortonu bilmem.Ben antivir kullanıyorum ve çok memnunum.virüslere,trojanlara, wormlara,backdoorlara, dialerlere geçit vermiyo.Sıksıkta updateleri çıkıyo.Bir aralar her gün bir güncelleştirme yapıyodu.Elimdeki versiyonu 16.06.2005ten olmasına rağmen 179833 virüs vb.zaralı şeyler için taramaya yapıyo.Herkese tavsiye ederim.
Nortonu bilmem.Ben antivir kullanıyorum ve çok memnunum.virüslere,trojanlara, wormlara,backdoorlara, dialerlere geçit vermiyo.Sıksıkta updateleri çıkıyo.Bir aralar her gün bir güncelleştirme yapıyodu.Elimdeki versiyonu 16.06.2005ten olmasına rağmen 179833 virüs vb.zaralı şeyler için taramaya yapıyo.Herkese tavsiye ederim.
hic kimse kendi malim kötü demez
zaten kötü oldugun kanisina varsan kullanmazsin
gecenlerde birsi bitdefenderin iyi oldugunu idea ediyordu
antivirus programmi virusu bulup silemediginde(olabilir virus kendini sistem datasi gibi calistiri dolayisyla antivir programmi prozesi durduramaz)
sistemi güvenli moda acip sistemi yeniden taratirim ve virus silinir
ama bitdefendir yarim akilisi guvenlik modunca calismiyor hosch dimi
fark etigim an pcmden sildim ;)
nortonla olan sorunum su sanirm bir cok virus programcisi norton populer oldugu icin onun sistem datalarini göz önünde bulundurarak programmliyorlar
ve bir kac defa sait oldum virus girdimi pcye nortan sapiriyor calismiyor yada
C: D: baglanamiyor v.s
onun icin alternatif virus programmlari beni daha fazal cezbediyor
ama dahaden firma seviyesinde hic birini test etmedim
nortana dogduk onunla yasamaya calisiyorum halen
Başka bir forumdan aldığım yazı:
Arkadaşlar geçen senemiydi evvelki senemiydi netsky virüsü yayıldığı zaman norton bu virüsün yamasını çıkardı ve bende bunu symantecin sayfasından indirip maille tanıdıklara göndereyimde onlarda taratsınlar diye maile eklemeye kalkınca yahoo symantecten birkaç dakika önce indirdiğim bu yamaya virüslüydü temizledim deyip 191kb lik dosyayı 142 kb ye indirince ogün bugündür norton kullanmam. Yani norton kendi eliyle virüs yayıyordu. Camcının camları kırdırması gibi birşey yani...
Başka bir forumdan aldığım yazı:
Arkadaşlar geçen senemiydi evvelki senemiydi netsky virüsü yayıldığı zaman norton bu virüsün yamasını çıkardı ve bende bunu symantecin sayfasından indirip maille tanıdıklara göndereyimde onlarda taratsınlar diye maile eklemeye kalkınca yahoo symantecten birkaç dakika önce indirdiğim bu yamaya virüslüydü temizledim deyip 191kb lik dosyayı 142 kb ye indirince ogün bugündür norton kullanmam. Yani norton kendi eliyle virüs yayıyordu. Camcının camları kırdırması gibi birşey yani...
antivir firmalari büyük paralar ödeyip el altindan
virus yazdirdiklari ve ilk updateyi kendileri cikarar sansasyon yapmaya calistiklari
(gercegi yada sansas yonu defalarca dile gelimistir)
bunu mcaffede yamis hatta ilk defa nortanla adi ayni yerlerde anilir olmustur v.s
virus programmlarinin mantigi sudur kendi veritabanindan yola cikarak
sisteminizdeki düm datalarda viruslerin yapisna benzer yapi ararlar
bu sekilde gerek virus ayri olarak gerek bir dosyanin dibine basina yazilmis olarak olsun bulunur..
ancak virus programmlari yeri geldiginde yanilgiyada düserle bu nedenle
bir cok virus programminin menusunda sileyimi yoksa karantinayami alayim sorusu vardir
yahoonun virus tarama programmi bir yanilgiya dusmus olabilir
symantec'in öyle bisey yapmaya kalkisa (ki adamlar bu isin adami)
yahoonun virus programminin bulabilacegi kadar basit bisey yapmazdilar sanirim
velakin öyle olsa büyük bir sansasyon kopardi hatta davalar acilirdir...
dedigim gibi sansasyonuk seyler beni hic alakadar etmiyor
onlar istediklerini yapsinlar yeterki benim pcem budan etkilenmesin :)
Buna zaten bende inandım diyemem.Belki bu arkadaş Nortonun sitesi diye başka kandırmaca bir siteden çekti bu yamayı.Bir keresinde gözüme takılmıştı diye yazdım.Zaten eğer bu gerçek olsaydı eminimki Symantec şu an binlerce mahkeme davasıyla uğraşıyor olurdu.
Galiba böyle virüsler bulaştıklarında kendilerini değiştiriyorlarmış ve antivirüs programlarıda bunları bulamıyormuş.Antivirüs şirketleride çıkardıkları yamalarla bu virüsleri orjinal haline getirip antivirüs programınca temizlenebilmesini sağlıyormuş.Yani bu durumda yamanın bu virüs kodunu taşıması ve antivirüs programınında bu yamayı virüslü dosya olarak görmesi normal.Yani norton temiz hatta bu norton için bir artı bile.
teddmcload
30/07/2005, 13:49
neden insanlar norton'da ısrar ederler anlamam? o kadar sistem kaynağı kullanıyor olmasına rağmen ... karar sizin tabii ...
neden insanlar norton'da ısrar ederler anlamam? o kadar sistem kaynağı kullanıyor olmasına rağmen ... karar sizin tabii ...
firmlar bazinda bunu sebebi bu
sistem kaynagini cokca yiyorsa daha fazla para harcaman gerekir
yeterki datalar daha iyi korunsun ..
yönetimin yapmis oldugum pclerin bazilari kagni gibi olsa dahi
nortonun sinir bozan bu yani benim 2. dereceden sinir ediyor
1. dereceden olani banzen nortonun bulamadigi virusleri silebilmek icin
alternatif virus programmlari kurmak zorunda kalmak...
kara lahana
Belki sen Norton'un ayarlarını tam yapmamışsındır.Ayarları iyice bir tavana vurdur.
kara lahana
Belki sen Norton'un ayarlarını tam yapmamışsındır.Ayarları iyice bir tavana vurdur.
clinet üzerindeki ayarlari
buludugun virusu tamir etmeye calis
eger edemezsen nesinlikle sil seklinde ayarladim
client üzerinde baska bir ayar gözüme ilismedi
server üzerindeki ayarlara gelince onlara pazartesi günü yeniden göz aticam
nortonu ben kurmadim onun icin server kismiyla hic ilgilenmedim
selami_32
02/08/2005, 18:49
aslında hiçbir anti-vürüs programı kullanmıyordum. sebebi de nası olsa vürüs yazanlar worm-trojan işine kafayı taktı daha exe mekze virüsleri yazmıyorlar trocanları da kendim buluyom ehe ehe diye seviniyordum. sonra sistemime giren 2003 yapımı gıcır gıcır w32/jeefo virüsü sayesinde arşivimdeki bütün exelerimi kaybedince canım anti-vir'im bitanem diyip sarıldım kırmızı şemsiyeye.
saygılar.
Yıllarca antivirus programı kullanmadım. Sonra uzunca bir süre kullandım. Meğer bu programları sık sık güncellemek gerekiyormuş. Sonradan otomatik olmuşlar.
Geçen kaspersky'i deneyeyim dedim. O da bir güncellemeden sonra lisans süreniz doldu dedi.
Şimdi antivirussuz hayatıma geri döndüm.
Virüs yememekle ünlü bir kişiyimdir. Çünkü internet explorer kullanmıyorum. Outlook express kullanmıyorum. Microsoft Office kullanmıyorum. Hack sitesinden indirdiğim program indirmiyorum.
Bundan başka virüs hangi yarıktan sızabilir ki?
Ancak birgün makinemi başka birisi kullanınca çok şüphelendim. Bir virüs programı ile taradım. 6 trogen buldu. Böyle kullanıcılara virüs programı, firewall ve bilumum güvenlik önleminin işe yaramayacağını düşünüyorum. Bu tip kullanıcılara internetsiz, cd ve disket sürücüsüz; yani hiçbir şekilde dışarıdan bir medya ile giriş yapılamayacak pc vermenin tek çözüm olduğunu düşünüyorum.
Ya da bu kullanıcılara bir kıyak geçip "Unix türevi" bir işletim sistemi vermeliyiz. Çünkü virüslerin yüzde 99.99'u windows (daha doğrusu internet explorer, outlook ve office ) için
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.