PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : video dosyalarının açılmaması

ResTWeLL
28/07/2005, 16:51
öncelikle heskese selam.

arkadaşlar düne kadar herşey normaldi. tüm video dosyalarım normal bir şekilde çalışıyordu. herhangi program ya da codec yüklemesi yapmadım. adsl hattımdaki bir günlük bir kesintiden dolayı bir gün dial-up bağlandım. sonra video dosyalarım açılmamaya başladı. bsplayer da media player da video dosyalarını açmaya kalkınca işlemci kullanımı %100 e vurup bilgisayarı tıkıyorlar. codecleri kaldırıp tekrar yükledim bişey deişmedi. inat ettim format attım daha hicbirşey yüklemeden denemeler yaptım sonuc negatif oldu, uzantısı ne olursa olsun hicbir video dosyasını acamadım. codecleri yukledim yine aynı. bsplayer yukledim yine aynı. winamp5 yukledim yine aynı.
virus taramaları vs hepsi temiz. 60 Gb lık divx + klip arşivimden hiçbir video dosyasını açamıyorum ve sistemimde extra hiçbir problem yok. saatlerce düşünmeme rağmen aklıma birşey gelmedi.
sizce problem ne olabilir, nasıl aşılır...

vakit ayıran tüm arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

turker
28/07/2005, 17:05
Harddiskin o bölümünde bazı sorunlar olabilir.
XP senden habersiz bir guncelleme yapmıştır.
Videoları bozan bir tür spy, virus vb. birsey olabilir.

mr1yh1
28/07/2005, 17:21
oyun oynayabiliyormusun ?

ResTWeLL
28/07/2005, 22:12
checkdiskler normal cıkıyor. oyun oynamayı daha denemedim. bakayım ama bi. digital camera ile bugun bir video dosyası attım bilgisauara. o çalıştı. ancak mpeg uzantılı klipler ve divxlerimde hala aynı problem var.

sis651
29/07/2005, 01:28
Başka bir bilgisayarda çalıştırmayı dene.Sorun ekran kartından falan olmasın.Onu da kontrol et.

ResTWeLL
29/07/2005, 20:18
birkac gun önce ekran kartı deiştirdim. gercekten ondan kaynaklanma olasılığı varmı?

mr1yh1
29/07/2005, 20:54
videolar göstericiler directX kullanıyorlar, ekran kartının sürücüleri ile ilgili bir problem olabilir...oyunlarda denersen yine çökecektir bu durumda..

ResTWeLL
29/07/2005, 22:04
dungeon lords diye bir oyunu yarım saat falan oynadım bi problem cıkmadı 3d rpg bir oyun... :rolleyes:

mr1yh1
29/07/2005, 23:00
aklıma gelen birsürü şey var ama seni uğraştırmak istemiyorum...
http://www.hardwaremania.com/forum/
donanım ağırlıklı bir site.. buraya yazmanı öneririm. sisteminle ilgili detaylı bilgi de yazarsan iyi olur..

ResTWeLL
02/08/2005, 13:36
Kullanmakta olduğum 77.72 versiyonunu kaldırıp 71.89 u yükledim. hiç problem çıkarmadan tüm video dosyalarım açılıyor şu anda.
Bu kadar saçma bir sebebin beni bu kadar oyalayabildiğine inanamıyorum. bu nvidia bu driverleri test etmiyormu?

sis651
02/08/2005, 16:16
Nvidia driverlarını test eder fakat ekran kartının esas üreticisi(ASU,MSI,Gigabyte vb.) ekran kartı üzerinde kendine özgü değişiklikler yapar ise nvidianın sürücüsü bu durumda böyle sorunlar çıkarır.Yeni sürücüleri ekran kartının esas üretcisi firmanın sitesinden takip et.Bu durumda driver ekran kartı için özel olarak ayarlandığından sorun çıkarmaz.