PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : C, C++, Hakkında birkaç soru?

FatalFear
11/05/2005, 19:11
Çok teşekkür ederim. Üstadların yorumları kesinlikle önemli bence de. Özellikle adam gibi öğrenmek istediğim için başlangıçta hata yapmak istemiyorum. Avantaj ve dezavantajları da bir o kadar önemli, bu doğrultuda yapılacak - yapılamayacakları tahmin edebilirim...

FatalFear
23/07/2005, 13:23
Merhabalar, C, C++ ya hafiften bir el atmak istiyorum.
Forumlarda biraz araştırdım ama aklım karışır gibi olunca size sormak istedim...

1-)C ve C++ arasındaki fark nedir?

2-)C kodlarını derlemek ve .exe ye döştürmek için hangi adımlar izlenir ve hangi yazılımlar gerekir. Sanırım birkaç adımda gerçekleşiyor...

3-)C/C++ ın geleceği nedir?

4-)
Delphi
C/c++
VB6
Turbo Pascal kavga etse kim kimi döver?

Yorum ve önerileriniz için şimdiden teşekkürler..

mr1yh1
23/07/2005, 13:42
1-) C++ nesne yönelimli olanı, eskiden önce C ile başla diyenler çoğunlukda idi
şimdi doğrudan C++ ile başlamak öneriliyor..

2-) önce preprocessor çalışıyor şablonları, sabitleri( define ile tanımlanan) çözüyor ...
sonra derleyici C kodunu obje koduna dönüştürüyor ...
sonrada linker exe ye dönüştürüyor....
ama bütün bunlar IDE sayesinde otomatik olarak gerçekleşiyor ( bir mouse tıkı ile )...

3-) en pahalı olanı döver.. :(

FatalFear
23/07/2005, 13:45
2-) önce preprocessor çalışıyor şablonları, sabitleri( define ile tanımlanan) çözüyor ...
sonra derleyici C kodunu obje koduna dönüştürüyor ...
sonrada linker exe ye dönüştürüyor....
ama bütün bunlar IDE sayesinde otomatik olarak gerçekleşiyor ( bir mouse tıkı ile

Tek bir tıkla gerçekleşmesi çok iyi.

Peki hangi IDE daha kararlı ve hızlı?

sckz
23/07/2005, 14:06
bu forumdaki en cahili olarak bende bir iki şey karalamak istiyorum :

C++ ile C nin bugünkü benzerliği büyük ölçüde kronolojik bir tesadüften ibarettir. Gerçekte bir C++ programında izlenen temel yaklaşım, C dekinden oldukça farklıdır. Ve bu ikisi çok farklı dillerdir (sözdizimindeki benzerlikleri katmıyorum.. bu sözdizimindeki benzerlik olsa olsa, c++ ın kendine temel olarak c yi seçmesi denebilir).

Bugünkü modern C++ kitaplarının da aynı düşünceye sahip olması şaşırtıcı değildir.

C++ öğrenme sürecinde uygulayacağınız en verimsiz yöntem, önce C öğrenip sonra C++ a geçmektir. Bu çoğu zaman vakit kaybından başka bir şey değildir (tabi ki amacınız C++ öğrenmekse).

C++ nesne yönelimli olmasının beraberinde getirdiği birsürü yetenek var.. zaten bu forumda daha önce de konulmuş bunlar...

http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=14125

birde bir IDE den ötesini istiyorsan Visual Studio.. Ne ye göre söylüyorum.. Çok profosyonel amaçlı kullanmadım.. ama kendimi acayip rahat hissediyorum...

bir de bir arkadaşımız şurda şöle demiş ( http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=142911&postcount=2 ) :
Selam, öncelikle şunu diyeyim ben uzmanı bırak acemi bile değilim.
Her dilin yapısı ve işlevi genelde farklıdır. Her birinin uzmanlık alanı da farklıdır. Farklı işler için farklı dil hatta diller kullanılabilir. Ve bide şunu diyeyim hiç bir dil bir diğerini dövemez... Ağır siklet ile hafif siklet maç yapamaz hatta, güreşçi ile boksçuyu maratoon koşusuna sokamazsınız. Kim kazanır diye soramazsınız... Kolay gelsin..

Öğrendiğin dil ile çabucak bişiler yapmak istersen c++ kötü bir seçim olabilir..

Birde dediğim gibi benim laflarımı kafana yerleştirmeden önce, ya da dikkate almadan önce üstadların yorum yapmasını beklemelisin..

sistem_memedim
27/08/2005, 10:28
C/C++' ın geleceği C#. Uzmanların yorumlarına başvururken bu dilide(C#.Net) bi sor istersen??

Yns
27/08/2005, 13:01
c++ 'nın geleceği c# değil.

Euclides
27/08/2005, 14:45
@Yns:
boşuna kendini yorma, bu "tanımsız cisim" 10 topic'de aynı şeyi yazdı ve insanlarda çok güzel cevaplar verdiler... şimdi her topic'e aynı şeyi yazıp duruyor. önce gidip diğer topic'lerde görüşünü savunsun. Aynı aptal tartışmayı 50 yerde başlatmanın anlamı yok
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=22234