Tam Sürümünü Görmek İçin : Böle Bişey Gordunuz Mu?
karavanabatu
20/07/2005, 22:32
Arkadaşlar bi forum sitesinde şuna rastladım ve hmen fotosunu çektim...Türkiyede webin ne kadar düştüğünü görün.SİZCE?
teddmcload
20/07/2005, 22:41
bir de site admin ya bunu yazan
Yuh artık başka bişiy diyemiyorum... Biri öğretse bari buna html'i...
karavanabatu
20/07/2005, 23:15
zati işin can alıcı yeri de bunu yazanın admin olması.İşte Nuke illeti inasnları bu duruma düşürüyo...
cappytoi
21/07/2005, 00:08
birde şu dikkatimi çekti html öğrenmek isteyen kişi de site admin. nuke için ise milletçe hazıra konmaya alışığız, nuke 'a niye konmayalım diyorum (==nuke karşıtıyım) :)
ama tavsiye edilen frontpage kullanmak.
kolayca öğrenilirmiş böylece.
bunun üzerinde düşünmek lazım.
Scorpion
21/07/2005, 00:19
site admini olmak için koşulmudur html falan bilmek?
:) örnekte gördüğümüz gibi bir admin için değildir.
karavanabatu
21/07/2005, 08:20
ewet canım koşuldur scorpion.HTML bu işin temeli.TEMELi olmadan adam bina dikmiş.Hatta site admnlerinin üyelere bu konularda yol gostermesi lazım gelir.
karavanabatu
21/07/2005, 08:24
http://www.pcnet.com.tr/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=302075#302075
şuna bakın bi konu açtım.Adamlar beleşçilik için neler yapıyolar...
herşey ufak adımlarla başlar+korkunun ecele faydası yok+farkı yaratan farktır=herkesin yolu acık olsun..
yastasinane
21/07/2005, 10:55
ewet canım koşuldur scorpion.HTML bu işin temeli.TEMELi olmadan adam bina dikmiş.Hatta site admnlerinin üyelere bu konularda yol gostermesi lazım gelir.
bence bu kadar kati olma karavanabatu. araba kullanmak icin araba yapmayi bilmeye gerek yok. fikren katilarak da ise yardimci oluyor olabilir.
ayrica kendisi de bi yerden baslama geregi duymus. cabasina destek vermek lazim.
kolay gelsin...
HTML'yi öğrenmek istemesi sorun değil bence ama Title'ında Site Admin yazıyorsa YORUM YOK diye bir başlık kondurmaktan başka birşey yapabileceğimi sanmıyorum :)
şöyle bir detay dikkatimi çekti kullandıkları sistem at kur ayar çek bitti yöntemi html bilmemesi normal kaldı ki admin in nickname hoşuma gitti "cambazz7" ya site senin neden "cambaz" değilde "cambazz7" :)
aman ya tartıştığınız olaya bak.
1.si admin olmak için html bilmeye gerek yok. hatta html yada php tanımını bilmeye gerek yok(asıl sizin admin tanımını bilmeniz lazım)
2.si nuke kullanmak neden sizin bu kadar zorunuza gidiyor. millet illaki oturup sistemmi yazacak yada gelip sizin gibilerine paramı odeyecek. Komikleşmeyin. ve umarım bu sayfanın ekran görüntüsünü alıpta bizim sizin şuanda yaptığı gibi başka forumlarda size yapmıyordur.
saygılarımla...
karavanabatu
21/07/2005, 18:23
Bilmem belki alırım:)Önce şunu demek istiyorum.Cambazz7'yi kuzen tanıyo admin.Sonra arabayı yapmaya gerek yok ama arabayı bilmek lazım yani parçalarını felan.Ben size PHPYi icat edin demiyom php yi öğrenin diom.(uygularsak örneğe).sonra, YAW zati ben HTML öğrenmesine bişey demiyom ki.Okumamışsınız yazdıklarımı.Haret bişe.Biz anamızın karnında öğrenmedik bu veleti herald dimi?Scorpion dan özür diliyorum biraz sert çıktım.Biraz uyku sersemiydim sabah.Neyse genele gelirsek Nuke olayı baen ii bazen kötü.Bende birçok foruma üyeyim nuke tabanlı.Ona bakılırsa Ceviz.nette saınırım hazır kodlarla kurulu ama ben müthiş adminlerinin ve moderatörlerinin olduğunu düşünüyorum.Ama nuke bir kesimi de köreltiyo.Diceklerim bu kadar...
admin olan kişi sistemi sorunsuz halde kullanıyorssa ne gerek html ye.
illa html mi bilmesi lazım. html bilmeyenler nete de giremez dersiniz yakında...
karavanabatu
21/07/2005, 19:00
Ne Alası var?Ben sadece adminin html bilmemesini burda size anlatmaya çalıiıyom.Yani nuke un insanları bilgiszi bırakıyo.İşte olayda o.Nuke varken insanlar HTML ye bile tenazül etmiyo.O zman bilgisizlik baş gösteriyo...Umarım analatabilidim.
cappytoi
21/07/2005, 19:05
admin olan kişi sistemi sorunsuz halde kullanıyorssa ne gerek html ye.
illa html mi bilmesi lazım. html bilmeyenler nete de giremez dersiniz yakında...
ben şöyle bir kanıdayım adminin tabiki html bilmesi gerekmiyor fakat bilmiyorsa yorumda yapmamalı...
karavanabatu
21/07/2005, 19:28
o da bi çözüm ama o da yanlış be abi.Bilinmesi gereken bi dil bence.Neyse ya tmm.Bu konu fazla uzuyo.Anlayan anladı.
Scorpion
21/07/2005, 19:45
Bakın profosyonel (ticari) olarak internet işleri ile uğraşıyorum. Bazı mşterillerimize forum kurup teslim ediyoruz. modeletorluk dışında admin yetkisini de onlara tanımlıyorum. Hatta kendi yazdığımız yazılımlarıda onlar yönetiyorlar. Sitenin adminleri onlar. Ancak php , html , javascript bilmiyorlar. bilmeleride gerekmiyor. Neden bilmeleri gerekecek ki...? Biz onlar adına isteklerini yapıp teslim ediyoruz onlarda yönetiyorlar. Forum içinde aynı şey gerekli.. sen html php biliyorsun diye kendin oturup forum mu yazıyorsun özellikle vbb varken? Onlar sadece tum yetki ile kullanıyorlar yazılımı... developer değil adminler.. yöneticiler..
Yada şöyle düşün bir otobüs şöförü otobüsün adminidir. adam otobüs bozulunca kendisimi yapıyor?
karavanabatu
21/07/2005, 20:12
ne alaka ya bozulunca.Bi de senin verdiğin firma örneğiyle bunun ne alakası var ki anlamadım.yani senin işin bu ya.Tabi yapacan.Adama PHP mi öğretecen.Abi varya.Herkes kafasına gore konuyu ordan oraya savuruyo.Daha demin ne dioduk şimdi ne?
ben şöyle bir kanıdayım adminin tabiki html bilmesi gerekmiyor fakat bilmiyorsa yorumda yapmamalı...
yorum yada yapar yapmaz bu o kişinin sorunu. peki bu adamın sorunun burada ne işi ne var. ayrıca sizin için başkaların ayıbı çok mu önemli. yani açık bulursanız çığırtkanlık yapıyorsunuz ama iyi bir iş çıkaran olursa görmezlikten geliyorsunuz.
cappytoi
22/07/2005, 00:15
... ama iyi bir iş çıkaran olursa görmezlikten geliyorsunuz.
böyle bir şey yapmadım iyi gördüğüme iyi kötü gördüğüme kötü derim, bu şekilde suçlanmak hoşuma gitmiyor...
Scorpion
22/07/2005, 01:00
ne alaka ya bozulunca.Bi de senin verdiğin firma örneğiyle bunun ne alakası var ki anlamadım.yani senin işin bu ya.Tabi yapacan.Adama PHP mi öğretecen.Abi varya.Herkes kafasına gore konuyu ordan oraya savuruyo.Daha demin ne dioduk şimdi ne?
Walla bence hiç bir farkı yok mesela işi karıştırmayalım yıllardır ceviz in yönetim kurulundayım. Kimse beni koçum php biliyorsun gel yönetici ol toplantılara katıl demedi... Ve eminimki bizim yönetim kurulunda html bilmeyen arkadaşlar vardır.. çünkü bilmek zorunda değiller...
karavanabatu
22/07/2005, 07:59
abi o forumdaki yani resimdeki arkadaş o siteyi -KURANLARDAN yönetenlerden deil.Zati mod felan olsa hani derim konusu farklı ama bu siteyi ypanlardan.E sen söle şimdi site yapan insan en kötü html bilmek zorunda deil mi?
Niçin forum admini, veya bir sitenin forum sahibi olmak için html bilmek gerekli?
http://www.phpbber.com/phpbb/new_forum.php (http://www.phpbber.com) Giriyorsun. 5 bölüm dolduruyorsun, seninde güzel bir forumun oluyor, bunu yönetmek için neye ihtiyacın olabilir ki? Forumda ne gibi sorunlar çıkabilir ki, yönetim konusunda, eger bu forum islevini yerine getiriyorsa baska neye ihtiyac duyulabilir?
Bir sürü Tasarım veya hosting sirketleri var, bunlar kendi müsterilerine profesyonel tasarimlar sunuyor ve islerini iyi biliyorlar, ama gelen musteriler icin sifirdan forum yazmak ne kadar mantikli? alan memnun veren memnun, bu musterilerin o forumu yonetmesi icin HTML bilmesimi gerekli? bu sadece forum icinde gecerli degil, Bir sirket tanitim sitesindede panelli bir yonetim olabilir, duyurular veya haberler icin, bunun icin her sirket yonetiminin html bilmesi ne kadar mantikli?
Ayrica bu sitede hosuma giden sey, ysfm'un (Site admin) bu konu hakkinda verdigi bilgi :)
Ne Alası var?Ben sadece adminin html bilmemesini burda size anlatmaya çalıiıyom.Yani nuke un insanları bilgiszi bırakıyo.İşte olayda o.Nuke varken insanlar HTML ye bile tenazül etmiyo.O zman bilgisizlik baş gösteriyo...Umarım analatabilidim.
Burdakı bılgısızlık oyle ınsanı dehsete dusuren dunyayı karanlıga gomecek bı bılgısızlık degıl.. Internetle hasır nesır olan herkesten bu teknolojılerı anlamasını bekleyemeyız.. Zaten beklememelıyızde..
Yanı.. Bı bılımadamının yada bı bahcıvanın ınternetle ılgılı bılgısızlıgını hosgorebılırız.. Onların bızım bılım yada bahcecılıkle ılgılı bılgısızlıgımızı hos gordugu gıbı..
Herkes kendı ısını yapmalı.. Herkes herkesın ısını yapmaya calısırsa cakılır kalırız.. Bır mılım bıle ılerlerlememız mumkun olmaz.. Zaten bu nedenle adına uzmanlasma denen sey vardır..
Ben PHP uzmanıyım.. Bı baskası cep telefonu yada takım taraftarlıgı uzerıne uzmandır.. Herkes uzmanı oldugu ısı yaparsa ınsanlık vakıt kaybetmez, daha hızlı yol alırız..
Cevızın yada genelde tum bılısım topluluklarının neden hazır scrıptler kullandıgı sorusuna gelınce.. Buda yıne vakıt kazanmak ıcındır.. Ben (bız) forum yazmak ıcın harcıyacagım vaktı soru cevaplamaya ayırabılırım..
Zerzevat Adam
22/07/2005, 12:56
Cevızın yada genelde tum bılısım topluluklarının neden hazır scrıptler kullandıgı sorusuna gelınce.. Buda yıne vakıt kazanmak ıcındır.. Ben (bız) forum yazmak ıcın harcıyacagım vaktı soru cevaplamaya ayırabılırım..
Ve eminimki Ertuğrul Yıldırım burada üyelere verdiği sayısız cevap ve kod örneğiyle bir forum çıkacak kadar kod yazmıştır.
Bilmemek değil, öğrenmemek ayıp.
aman ya tartıştığınız olaya bak.
1.si admin olmak için html bilmeye gerek yok. hatta html yada php tanımını bilmeye gerek yok(asıl sizin admin tanımını bilmeniz lazım)
.
+1
burdaki asıl komik olay html bilmeyen admin degil (ki tebrık etmek lazım bilmedigi bir teknolojinin olusturdugu bir sistemde adminlik yapıyor), komik olan bildiginden dolayı cevresıne yuksekten bakan kisidir.
karavanabatu
22/07/2005, 22:54
dooru ömer.bilmemek ayıp deil öğrenmemek ayıp.Ama bunların yaptığı büyük kayıp.Yani ben demiyorum ki "html temel bi dil.Herkes öğrensin felan" yok öle bişey zati.Ömer sen kendi ağızınla sölüyosun.ERTUĞRAUL abi yazıdığı şeylerle bi forum yazabilirdi.İşte olay bu.Ertuğrul abi ve onun gibilere biz bişey deimiyoz zati.Onlar bilio ve bizleri bilgilendiriyo.Ama bi kaç nuke programı ile site yapıp yönetenlere ben lafımı sölerim.Daha html bilmeden binlerce kişiyi bilgilendirmek saçma deil mi sence.Ha tabi dediğiniz gibi belki adamın konusu farklı olabilir.Ben Photoshop la uğraşırım.Adam HTML ile.Öle bi olay olabilir tabi.Ona lafım yok ama bu durumun bi admine rast gelmesi bana pek dooru gelmedi.Sonuçta böle bi siteyi kuran webmasterdır dimi.e web master dedinizi bu şahıs ne bilmeli html.Bakın PHP de demiyom.Yanlış anlaşılmasın.En azından bi HTML bilsin.Ufak yerlerde editleme yapsın.Kendi kodlarını yazmasa bile internetten indirdiği ufak kod parçalarını eklesin.Orj. bişey çıkarsın.raist bu arada ben kimseye yüksekten bakmıyorum ok?Ben sadece böle bi olayın varlığından haber veriyorum o kdar.Şimdi sen yazarsın alınana alınır die ben bilirm.Haberin olsunnnn...
Zerzevat Adam
22/07/2005, 23:18
Batuhan kusura bakma ama seni ayıplamak durumundayım, eskiden beni de ayıpladılar ve o sayede düzelttim dilimi.
dooru
deil
öle
zati
sölüyosun
demiyoz
bilio
bilgilendiriyo
sölerim
bişey
ok?
die
"Kusra bkma ama söölemek zorundaım, malesef bööle. ok?"
karavanabatu
22/07/2005, 23:37
ağızdan öle çıkyo bende öle alıştım.Neyse ok.düzeltirim de zati buranın şivesi.Burdakiler hep böyle diyorrrrr:)Belkide ülkede söyleyennnn çok vardırrrrr....
yorum yada yapar yapmaz bu o kişinin sorunu. peki bu adamın sorunun burada ne işi ne var. ayrıca sizin için başkaların ayıbı çok mu önemli. yani açık bulursanız çığırtkanlık yapıyorsunuz ama iyi bir iş çıkaran olursa görmezlikten geliyorsunuz.
Müslüman müslümanın ayıbını kapatmalı. Açığa vurmamalı. Mazallah ...
;) :super:
ben karavanabatu arkadaşa kısmen katılıyorum. phpnuke kullanan siteleri sevmiyorum açıkçası. bir yere girmeye çalışıyosun "kısıtlı alana ulaşmaya çalışıyorsunuz. lütfen üye olun" ya da "üzgünüz, bu modül aktif değil" gibi yazılar çıkıyor, madem hazır script kullanıyorsunuz siteyi kullanışlı hale getirseler ya. bazı sayfalar ingilizce, bazı sayfalarda acayip acayip templateler vs. var. yani belli bir standart yok. bir de phpnuke kullanıp, copyright vs. yazılarını silip o siteyi referans olarak gösteren web tasarım şirketleri var, o ayrı bir rezillik tabii...
smasherz
23/07/2005, 01:42
konuşulanları okudum. bunlar bir bütünün parçaları olduğu kanısındayım.
burada önemli olan: KİŞİSEL GELİŞİM
eğer php penceresinden bakarsak "ben php biliyorum o adam bilmiyor". Bu yöntemi diğer bilgilere uygularsak ortaya kültür,dil,seviye vb. farklılıklar çıkıyor. budur insanları ayıran en önemli özellik.
mesela *Hakkı Öcal'ı benden,senden (bizden) ayıran onun daha çok bilgiye sahip olaması ve tecrübeleridir. biz onun bildiklerini bilmediğimiz için burdayız o bildiği için orada. o yüzden saygı duyuyoruz.
konuya dönersek;
zamanında phpnuke kullandım. bana tek faydası oldu oda php öğrenme azmi yarattı bende, gerisi sıfır.
birde admin olan kişinin en azından html bilmesi gerekir çünkü bu hazır sistemlerle herkes site kuruyor ve her geçen gün internet seviyesi düşüyor. neden diye sorarsanız phpnuke yardım sitesinde modluk yaptım. basit bold kodunu bilmediklerinden dolayı saatlerce kıvrandıklarına şahit oldum.
bu phpnuke kullanan bir vatandaşın yazısıdır bu örnekte php bilen ile bilmeyenin farkı gayet açık. PHPNUKE KULLANANLAR ELBET BİR YERDEN SONRA TIKANCAKLARDIR.
selam arkdaslar
ben mezuniyet sitesi yapıyorum da
siteme mezunların nerede hangi şehir okul vs de olduklarını listeleyecek bir modül arıyorum mesala yıl yıl ve il il yada üniversite üniversite kategorilenidrme yapabilecek bir modül
bu veya buna benzer veya bu amacla kullanabilinicek bir modül bilen var mı ??
teşekkürler
maddi yönten bakarsak php bilenleri yapacağı işleri bu insanlar hazır sistemlerle yapıyorlar müşterilere daha cazip geliyor.
bu ülkede herkes okuyamaz. bu ülkenin fırıncıya, ayakkabıcıya, büfeciye ihtiyacı vardır. ama neden her önüne gelen site açıyor? :)
* Hakkı Öcal isimli şahsı tanımıyorum. yukarıda yazdıklarım tamamen olumludur aman ha yanlış anlaşılmasın. :kuuul:
karavanabatu
24/07/2005, 10:54
Bende onu demeye çalışyırom.Html bilmeyen bile forum açıyo portal açıyo.Ben buna karşıyım.ama yazdıklarım hep yanlış yorumlanıyo.Ben HTML bilmemesine bişey demiyorum.Sadece önüne gelen site açıyor.Lafı ona getiriyorum...
kardeşim isteyen istediğini açar size ne bundan. bu si,teleri açması size nasıl bir kayıba sebep oluyor onu anlmadım. yani adamın nasıl davranması gerektiğinbi yada ne ile meşgul olacağına siz mi karar vereceksiniz. adam html bile bilmeden sağdan soldan yardım alarak bir site kurmuşsa çok hoş tebrik etmek gerekir. ama nedense sizin içinize sinmiyor.
karavanabatu
24/07/2005, 13:50
http://www.ceviz.net/index.php?case=article&id=253&catid=47
bu da bi nevi kirlenme.Bi de şu var.Bensadece bu site için açmadım bu konuyu.Bu forum gibi birçok forum var.Ben sadece BİR TAne örnek vermek istedim...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.