Tam Sürümünü Görmek İçin : Websayfa.com hacklendi
Websayfa.com sitesi hacklendi ve bende dahil tüm müşterilerin domain adları çalındı. Şuan da siteye ulaşılamıyor. Ama benim asıl dikkatimi çeken bunların üstünden alınan tüm domainler çalınırken, kendi domain adlarına dokunulmamış olması. Domain adımın çalınmış olduğunu da bir hack maili ile öğrendim. Ve whois kayıtlarıda bunu doğruladı. Tüm domain adlarım gitmiş durumda. Zira buradan domain tescil eden arkadaşlarımın durumu da aynı. Sitenin sayfası kapalı olduğu için hiçbir işlem yapamıyorum. İlgililere ulaşamıyorum. Register-lock olduğu için transfer gerçekleştiremiyorum. Ne yapılmalı, hukuksal bir işlem yapılabilir mi? Yoksa üstüne bi bardak soğuk su içmekten başka yapacak bişey yok mu?
Zerzevat Adam
20/07/2005, 08:15
Sanırım herkes hosting açmaya kalkışmamalı.
Kötü olmuş üzüldüm arkadaşım, omerbalyali çok doğru söylüyorsun, benim tanıdığm kaç kişi server hakkındaki bilgisinin düşüklüğüne rağmen hosting açıp satıyor naparsın, buna birisi bir dur demeli artık...
Zerzevat Adam
20/07/2005, 08:50
www.tesekkur.net
Bunu yaklaşık 1 hafta öncede görmüştüm öldüm bunlara yaw :P
* Şirketimiz şirket değildir.
* Satislarimiz evden yapilmaktadir.
* Teknik destegimiz cok zayif ve yavas.
* Calisanlarimiz 10-25 yas arasindadir.
* Datacenter Amerikada diye biliyoruz ama emin degiliz.
* Milyonlarca musterimiz var
* Daha cok var ama sonra yazariz.
Yukaridakilerin bir kismi yalan olabilir.Bir kismida dogru inanip inanmamak size kalmis biz kendimize guveniyoruz.
Tesekkür.net
Şakamı bu şimdi süper ya... :)
Hiçbir zaman hosting alınan yerden domain kayıt işlemini yapmamak gerekiyor, domainler için sadece domain işlemi yapan tanınmış, icann sertifikalı yerleri kullanmak lazım.
Şu an yapabileceğiniz tek şey, domain kaydınızın tutulduğu asıl firmayla (whois bilgilerinde yeralır) irtibata geçip, diğer domain adlarınızı ve başınıza gelen durumu bildirip yardım istemek, yurtdışındaki bu firma ile telefon görüşmesi yapabilirseniz daha iyi sonuç alabilirsiniz. Geçmiş olsun, umarım düzelir.
Bu aralar oldukça türediler hosting firmaları zaten..
Seçim bile zor..
peki http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/TR bu listeye güvenebilir miyiz?
@ns
1 TURKTICARET.NET (http://www.webhosting.info/webhosts/reports/TURKTICARET.NET) 14.2469 % 39,638
14 ILKNET.COM (http://www.webhosting.info/webhosts/reports/ILKNET.COM) 1.2742 % 3,545
şahsen bu listeye güvenmemekte haklımıyım sorusunu sordum kendime.
edit: bahsi geçen firmalardan uzun vadede çok iyi hizmet aldığını belirtebilecek biri varsa silerim mesajımı.
O liste en iyiyi değil en popüler olanları gösteriyor.
ben kriweb kullanıyorum.
o listede dördüncü :)
çok memnunum.
telefonla da online olarak da destek alıyorum.
teddmcload
20/07/2005, 22:36
tr.net de duruyordu şirketin sitesi. hafta sonu destek yok. var ise de ulaşmak pek nasip olmuyordu.
O liste en iyiyi değil en popüler olanları gösteriyor.
Herkesin bir bildiği var ki o listedekileri seçmiş.. Biryerin popüler olması iyi hizmet verdiği demektir.. Zira o firmayı seçenlerin hepside amele değil ya :) Ama İlknet pek iyi bir firma değil bildiğim kadarıyla..
.. Biryerin popüler olması iyi hizmet verdiği demektir..
Alakası yok..
Heryerin değil ama biryerin.. Bu hayatın %70 inde geçerli bir kuraldır..
yanılmıyorsam icann birinci,
icann sertifikalı firmalar ise ikinci el oluyor
bu firmadan alan websayfa vb gibi firmalarda da üçüncü el
biz de dürdüncü el yani domain sahibi. :)
bence domaini 2. elden alıp 3. el olmak daha mantıklı.
Aslında en mantıklısı 2.elden alıp 3.el olmak :)
peki http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/TR bu listeye güvenebilir miyiz?
Senin de gördüğün üzere oradaki liste hangi firma daha çok domian satmış onun listesi...
turker: Senin bu özelliğini seviyorum abi :)
ya ama en fazla domain satmış bi şirketinde kendini geliştirip pro derece işler yapması gerekmez mi :) doğru orantılı olarak :) talep arz meselesi...
Arkadaşlar allahaşkına her açılan topic'i illede konusundan başka noktalara götürmeyin. Bu topic'i açmamdaki tek neden bundan sonra neler yapabileceğimdi. Orası iyi burası kötüyü öğrenmek değil amacım. Bundan sonra başıma gelenlerde ne yapabileceğim? Varsa bilgini paylaşırsınız, yoksa bu topic'i benim beklediğimden öteye götürmek benim feryadıma ve çaresizliğime çözüm olmayacak. Yardım edecek bilginiz yoksa da benim beklentimi yok sayıp farklı noktalara konuyu sürüklemeyin yeter...
Senin de gördüğün üzere oradaki liste hangi firma daha çok domian satmış onun listesi...
aslında o liste hosting için :)
domain listesinde türkiyede godaddy birinci sırada.
ama demek istediğim o kadar kişi tercih etmişse bir nedeni yok mudur?
karavanabatu
21/07/2005, 23:27
ns kardeş onsekiz ne dioo sen ne dion ya.Bakıyom arada 10 dakka var yaazışmalarda.Hiç mi bakmadın adamın yazdığına.
@karavanabatu siz önce kendi kusurlarınızı düzeltip sonra başkalarınınki ile ilgilenseniz.
açıkçası üslubunuzdan dolayı sizi hiç ciddiye alasım gelmiyor.
...dioo... , ...dion...
sanırım klavyenizde bazı harfler eksik.
yanılıyor muyum yoksa?
karavanabatu
22/07/2005, 22:40
yok walla abi eksik deil.Sadece ben öle yazmıyorum ki.PARDON!!! "öyle".Abiler boş tartışmaya girmeyelim.Konuyu da kitletmeyelim dimi.Ben sadece bakıYORUM, senin yazığın mesaj la onsekizin ki nin arasında 10 dAKİKA var siz taşkala.Neyse TAMAM.Çocuk kavgasına dönüşmesin.Benim şekerim daha şekerrr gibi.Onsekize yardım edebilecek arkadaşlar yazsın. lütfen
sercanhunter
23/07/2005, 00:40
websayfa.com dan herkez kaçmaya başladı zaten.
(http://www.webhosting.info/webhosts/reports/total_domains/WEBSAYFA.COM)
daha önce bende burdan host hizmeti alıyordum ve yine tüm domainleri kaptırmışlardı. çok sorunlu bir yer. mysql de sorun çıkar çalışmaz 1 hafta ööööle düzelcek diye beklerdik. meğer websayfa.com un sahibi askerdeymiş adam haftasonu izne çıkabilirse bakıyordu :) bu yüzden bişi oldumu adamın iznini beklemek gerekiyor , çıksın ki düzeltsin (tabi ciddi bir şekilde işini kontrol etmek aklına gelirse :) ). sonra gecen benim ark ın hosting hesabını hiç bir haber vermeden sildiler. sebep güya ark ödeme yapmamışta ondan silmişler :) oysa adam 1 gün ödeme geçiktirmedi ben şahidim :)
ciddiyetten uzak bir firma.
başınızın ağrımamasını istiyorsanız bencede kriweb gibi işinde uzmanlaşmış kişilerden hizmet alın. artık hosting firmasını önüne gelen (coluk cocuk dahil) hazır panellerle kuruyor. böle işi bilmeyen adamlarla çalışınca sorun sorun üstüne geliyor.
Selçuk SARAÇ
24/07/2005, 12:33
Piyasada %95 kötü ünvanlı kurum olsada bu işi hakkı ile yapan, sorun olduğunda çözen vs firmalarda mevcut, kurunun yanında yaşlarıda yakmazsak çok güzel olur :)
Selçuk SARAÇ
24/07/2005, 12:35
yanılmıyorsam icann birinci,
icann sertifikalı firmalar ise ikinci el oluyor
bu firmadan alan websayfa vb gibi firmalarda da üçüncü el
biz de dürdüncü el yani domain sahibi. :)
bence domaini 2. elden alıp 3. el olmak daha mantıklı.
burada da şunu unutmamak gerek, siz işin içerisindesiniz ve direk 1. el 2. el kavramlarını tartarak karşılaştırabiliyor ve kendinize uygunu seçebiliyorsunuz.
Fakat ülkemizde web sitesinin ne oldugunu bilmeyen tonlarca kişi yada kurum mevcut, ve bunlar internetten değil direk yüzyüze dialoglar yada telefon ile görüşerek bu hizmetleri Türkçe konuşan birilerinden almak istediklerinde o 2. el firmaların hiç biri bu hizmeti veremeyen bir noktada kalıyor...
Muhtemelen websayfa da bir yerin reselleri idi, domainlerini kredi kartınla aldıysan websayfanın reselleri olduğu yere başvur... Ve bilgilerini gönder... Dikkat et ama icann onaylı kaliteli bir firma olsun, zaten başka yerden reseller alabileceklerini sanmıyorum ama dene...
Websayfa.com sitesi hacklendi ve bende dahil tüm müşterilerin domain adları çalındı. Şuan da siteye ulaşılamıyor. Ama benim asıl dikkatimi çeken bunların üstünden alınan tüm domainler çalınırken, kendi domain adlarına dokunulmamış olması. Domain adımın çalınmış olduğunu da bir hack maili ile öğrendim. Ve whois kayıtlarıda bunu doğruladı. Tüm domain adlarım gitmiş durumda. Zira buradan domain tescil eden arkadaşlarımın durumu da gerçekleştiremiyorum. Ne yapılmalı, hukuksal bir işlem yapılabilir mi? Yoksa üstüne bi baynı. Sitenin sayfası kapalı olduğu için hiçbir işlem yapamıyorum. İlgililere ulaşamıyorum. Register-lock olduğu için transfer ardak soğuk su içmekten başka yapacak bişey yok mu?
websayfa.com un domaini hacklenmemiş olabilir fakat sizin bilgileriniz bu sitenin dbsinde kayıtlı olduğu için hackleyen kişi çalmış ve whoisdeki tüm bilgileri değiştirmiş. REGISTRAR_LOCK yerine ACTIVE yazsa bilse yani kilit açık olsa ve transfer etmek isteseniz, işlemin gerçekleşmesi whoisdeki admin e-mail in onayından geçeceği için geçersiz çözüm...
.tr uzantılıysa www.nic.tr ye başvurup halledebilirsiniz. eğer .com .net .org vs. ise domainin alındığı firma ile görüşmeniz gerekecek(?)
domain ve host konusunda @bronze un dediğini dikkate almanızı tavsiye ederim http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=159211&postcount=7 [Bundan Sonra..]
sercanhunter
24/07/2005, 16:52
websayfa.com hazır sistem kullanıyor. yani drams sistemini kullanıyor. bu sistemle müşterileri, domainleri ve hostları yönetiyorlar. dramsın ayarlarınada websayfa sahip olduğu domain reseller bilgilerini giriyor yani kullanıcı adını ve şifreni. bu bilgileri mysql de şifrelenmeden tutuluyor. yani serverları yada mysql leri ele geçiren kişi buradan bilgileri alıyor ve bu bilgilerle adamların domain reseller lığını ele geçiyor. buda tüm müşterilerinin hesaplarının çalınması demek.
sanki websayfa.com un sunucuları halka açık bir şekilde, süreklide domainler çalınmazki :)
adamlar şu güvenlik işini, teknik destek, sunucu performans, servislerin adam gibi çalışmasını, yani kısaca hosting işini bi öğrenemediler gittiler.
Verdiğiniz tüm bilgiler için teşekkür ederim. Yaptığım araştırmalar doğrultusunda yapabileceklerim şunlar:
1- Benim ürünümü benim adıma barındırmak ve korumakla yükümlü olduğu için bana karşı birinci derecede sorumlu olan Websayfa yetkilileri. Yani bir bankanın kiralık kasasını koruma zorunluluğu gibi. Benim zararlarımda tanzimi onlar yapmak zorunda. Benim sitemin ticari değeri oranında maddi ve manevi tazminat davası açma hakkım var ve bu süreci başlattım. Hukuksal olarak bişey çıkmaz demeyin, yeni bilişim suçları kanunu bu konuda ciddi düzenlemeler içeriyor.
2- Domain adlarımın alındığı 1. el kurum enom.com ve buraya yapmış olduğum tüm alışveriş faturalarını gönderdim. Çünkü yapmış olduğum ödemelerde kendi kredi kartımı kullandığım için bu kesin delil sayılıyor.
sercanhunter
25/07/2005, 01:48
websayfa.com yetkilileri;
erk kocak
gsm: +90.5324761075
adres: Mithatpasa Cad. No.1069 Tezol Apt. B Blok Daire 5 Izmir, GZ 35280
---------------------
erdoğan yılmaz
gsm: +90.5377977422
adres: Inonu mah.1902/2 Sk.no:1 Gebze, TR 41400
şikayet ederken kullanabileceğin bilgiler. daha önce bizde mahkeme yoluna gidecektik, sonra işlerden dolayı unutuldu gitti.
umarım hakkını alırsın.
sercanhunter
25/07/2005, 01:50
ayrıca faruta kesemedikleri için (resmi firma olmadıkları için) de şikayette bulunabilirsin.
fatura kesmedikleri halde, alınan hizmetlere KDV ekliyorlar.
Bu bilgiler elimde mevcut ama ilgin için birkez daha teşekkür ederim.
hiç bişey yapamazsız...
sanal host, sanal şirket yapsan en fazla açar sanal bir küfür edersin :=) bunla geçmiş olsun.
Öncelikle böyle birşey başınıza geldi ve siz uğraştınız mı? Hiçbirşey yapamazsın diye bilmediğin bir konuda yorum yapıyorsun ve bu durumda olan arkadaşları umutsuzluğa düşürüp yanlış yönlendiriyorsun! Ben enomla gerikli yazışmaları yaptım, istenilenleri gönderdim ve ne oldu biliyor musun? DOMAIN ADIM İADE EDİLDİ... Yani çok şey yapabiliyorsun! İlgilenen ve bilgilerini paylaşan tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum.
domaini aldıgına sevindim..
db yedegini de almıştıysan ucuz kurtuldun demektir
sercanhunter
05/08/2005, 11:03
domain i tekrar geri aldığına sevindim. duyduğuma göre hala geri alamayanlar varmış, onlarada senin yöntemi sölim.
geçmiş olsun.
sunny_smiley
05/08/2005, 12:04
way be:) elemanlar hala utanmadan çalışmaya devam edebiliyorlar. etik metik yok bunlarda
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.