PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : cpp str= ler

rocksound
17/07/2005, 01:15
str = "<html>
srt +=<meta charset="iso-8859-9">";
str += "<body>";

gibi bir olay yaptığımda html dosya sistemimde çalışan dosya oluşturulurken srt +=<meta charset="iso-8859-9">"; kısmında hata veriyor nasıl düzenlemeliyim. sizce.

sckz
17/07/2005, 02:52
eğer str nin türü std::string ise hata vermemeli... muhtemelen str nin türü char *

std::string kullanmayı dene
ya da += yerine strcat(str, "<meta vs vs");

mr1yh1
17/07/2005, 03:19
\ kullanmadığın için oluyor..
" birinci kısım \" ikinci kısım \" birinci kısmın devamı "

asoza
17/07/2005, 14:03
önce C ve Cpp de syntax üzerine bilgilerinizi pekiştirip sonra kodlamaya geçerseniz daha az hata alırsınız. muhtemelen tabii...

rocksound
17/07/2005, 20:11
dosya.cpp: In member function `virtual void HTTPListener::recv(std::string&)':
dosya.cpp:156: error: expected `)' before "Content"
dosya.cpp:156: error: cannot convert `std::string' to `char*' for argument `1' to `char* strcat(char*, const char*)'
make: *** [dosya.o] Error 1

bu hatayı verdi. cpp de yeni sayılırım. kafam kalmadı artık. c kontrollü bir web yapmaya çalışıyorum denizi geçtim derede boğuluyorum. yardımlarınız için teşekkürler.

rocksound
17/07/2005, 20:38
çözdüm

<META http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=windows-1254">

şeklinde gibiyse aşşağıdaki gibi yazmam gerekiyormuş. " " işaretleri kafasını karıştırıyo demekki.

<META http-equiv=Content-Type content=text/html; charset=windows-1254>

acehreli
25/07/2005, 13:08
mr1yh1, \ isaretleriyle devam etme olayi artik yok. C++'ta (ve galiba C'de bile) artik art arda dizgi yontemini kullanmak gerekiyor:

// DERLEME HATASI:
str =
"bir satir\
baska satir";

// Dogru:
str =
"bir satir\n"
baska satir"

Yenice bir derleyiciyle deneyerek gorulebilir...

Ali

Volkan Uzun
25/07/2005, 17:37
sanirim ali burada bir hata yaptin.
ilk hatan dogru yazan kisimda :
str = "bir satir\n"
"baska satir" olmaliydi ?
ikinciside sanirim arkadaslar string icinde bir double quote tanimlamaya calismislar

acehreli
25/07/2005, 18:10
Tesekkurler ve evet, aynen dedigin gibi. Hatta senin de unuttugun gibi sonuna bir de noktali virgul koymaliyiz :p

Amacim bastaki soruya yanit vermek degildi; yalnizca \ karakterinin artik desteklenmedigini hatirlatmak istedim.

Ali