makineci
16/07/2005, 13:45
bir gün kendini hacker zanneden arkadaşımın hack işlerinde kullandığı perl dosyası(ActivePerl-5.8.6.811-MSWin32-x86-122208.msi) aldım pascal,php,visual basic,asp,java,c,javascript kullandım. bunlar itici geldi..
use Tk;
$top = new MainWindow;
MainLoop;
bana yukarıda kod çok ilginç geldi.3satır kodla ekrana form çıkarmak...
sorularım...
1)eperl ve perlscript kullanmak çok hoşuma gitti perl internet dışında başka alanlarda kullanılırmı(çizim,animasyon,donanım kullanımı,vs..)? ileri seviyeler de neler yapılır..
gerçektende çok güzel modul dosyaları var.. basit bir modul dosyasi nasıl kullanılırımm..
2)perl full eksiksiz ingilizce veya turkce dokumanınıı hangi sitelerde bulabilirim...adres yazarmısınız...ActivePerl-5.8.6.811-MSWin32-x86-122208.msi dosyasında fazla bilgi bulamadım..
3)win98 de pws kurdum .pl,.cgi dosyalarım çalışıyo phptriadın içinde bulunan apache de bunu nasıl çalıştırrımmm..
SORULARIM BU KADAR TEŞŞEKKÜREDERİM.....
use Tk;
$top = new MainWindow;
MainLoop;
bana yukarıda kod çok ilginç geldi.3satır kodla ekrana form çıkarmak...
sorularım...
1)eperl ve perlscript kullanmak çok hoşuma gitti perl internet dışında başka alanlarda kullanılırmı(çizim,animasyon,donanım kullanımı,vs..)? ileri seviyeler de neler yapılır..
gerçektende çok güzel modul dosyaları var.. basit bir modul dosyasi nasıl kullanılırımm..
2)perl full eksiksiz ingilizce veya turkce dokumanınıı hangi sitelerde bulabilirim...adres yazarmısınız...ActivePerl-5.8.6.811-MSWin32-x86-122208.msi dosyasında fazla bilgi bulamadım..
3)win98 de pws kurdum .pl,.cgi dosyalarım çalışıyo phptriadın içinde bulunan apache de bunu nasıl çalıştırrımmm..
SORULARIM BU KADAR TEŞŞEKKÜREDERİM.....