Tam Sürümünü Görmek İçin : bilgisayarla site arasında surekli baglantı?
merhaba arkadaşlar
benim bilgisayarımla sitem arasında sürekli kesintisiz bir baglantı olması icin ne yapmam gerekiyor?
mesela, bilgisayarımda siteyle ilgili yani sitenin içeriğinde bulunan bir şeyi değiştirdiğim takdirde bu değişikliğin otamatik olarak siteme de yansımasını istiyorum bir nevi kendi kendini sık aralıklarla update etmesini istiyorum. bunun için ne yapabilirim, bununla ilgili hazır ve kullanışlı programlar mevcut mu? yoksa kendim de birşeyler yazmam gerekiyor mu?
tesekkürler
Kendi makinemde ben, siteyle ilgili birşey tutmuyorum, ssh ile sunucuya erişip değişiklikleri doğrudan sitede yapiyorum. Değişiklikler anında devreye giriyor. scp ile de belli zamanlarda sitenin yedegini, kendi makineme aliyorum.
iyi bir baglanti al ve makineni server yap :D
IcenGuard
17/07/2005, 23:11
2 makina arasında güvenli olarak dosya kopyalamaya yarayan bir program.
Edit Plus kullanmani tavsiye ederim, burada degisiklikleri yaptiktan sonra FTP uploada tikliyosun,daha önce girmis oldugun hesaba direk upload ediyor dosyayi,
Edit plusi ftp://ftp.editplus.com/epp212_en.exe adresinden indirebilirsin
Selamlar
Aslında soruyu sorarken galiba tam olarak açıklayamamışım. Şöyle söyliyim, bilgisayarımda yüklü bir database programı var ve sıklıkla içinde bulunan bilgileri değiştiriyorum. Bu değişen bilgilerin de kuracağım siteye hemen yansımasını istiyorum ne yapabilirim. Bu database programını sitede oluşturmam gereken database le eşleştirebilir miyim? ya da bu programı olduğu gibi sitede de kullanabilir miyim?
benim de buna benzer bir problemim var ve kolay, etkili bir yolu var mı bunun?
ancak soyle yapabilirsin sitene ufak bi iframe koyarsin o iframe kendi icinde 5sn de bir refresh eder kisa bir kod kullanirsin sitendede bi icerik degistiginde o iframe icinde donen sayfaya chng=1 olarak atar kullanicilarda 1 kez olmasi icin bi tablo acarsin online dige user_id=1 chng_see=0 gibi bisey olur tabloada o donen sayfadada
<%
set rs = Conn.Execute("Select * From online Where user_id="&Session("user_id")&" and chng=0")
If not rs.Eof Then
Conn.Execute("DELETE FROM online Where user_id="&Session("user_id"))
%>
<META HTTP-EQUIV=Refresh content="1; url=default.asp; target=_parent">
<% End if
Conn=Nothing
rs=Nothing
%>
gostereyim dedim dayanamadim yazdim hepsini yanliz meta olan kisim calismaya bilir ama yontem bence anca boyle olur yada java applet ile falan yazman gerekir.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.