PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Yıldırım'ın Marifetleri

MoonWolf
10/07/2005, 11:10
Bir süreliğine ailemin yanına gitmiştim,arkadaşım evde kaldığı içinde modemi kapatmadım vs vs sonra geldiğimde gördüm ki olanlar şunlar ;
bilgisayarım açılmıyor
modem el değmeyecek kadar ısınıyor (zoom x5 hem de )
ağ bölümlendirici ( switch ) dörtlüleri yakmış gibi 4 portu yanıp yanıp sönüyor.
sonrası
ne yaptım ise anakartı geri döndüremedim sonra kartın arkasına baktığımda ilk kez boyle birşey gördüm kararmış,simsiyah..anakart sizlere ömür..
modemi vatan gomputer denen yere garantiye götürdüm aldılar ithalatçı firmaya göndereceklermiş de de de ....biri bir hafta da gelir diyor biri 30 iş günü içinde gelmesi lazım orası meçhul yani..
bahçelievler gold'a gittim anakart almak için p4 de sdram kullanan tek kişi ben oldugum içindir herhalde sdram uyumlu bir anakart istedim üretilmiyor dediler dünyam karardı 256 sdram var artık elimde..( isteyen olursa sağlamdır ) birde ddram aldım 512 alayım dedim bari..kafam çok bozulmuş olacak ki birde modem aldım anasını satayım us robotics ( zoom x5 de elimde kaldı eğer değişirse sıfır modem gelecek kutusu ile isteyen olursa yani... :) )
anlayacağınız yıldırım kafama düşse idi daha karlı çıkardım..
ama siz siz olun yıldırımdan korunun, benim ocağımı söndürdü....

ns
10/07/2005, 12:47
...biri bir hafta da gelir diyor biri 30 iş günü...
ben daha 20-25 günden önce gelenini görmedim.
-

bu arada yıldırım nereye düşmüş?

alico
10/07/2005, 19:05
Arkadaşım sen bunlar yerine ilk önce sağlam bir topraklama hattı çektir sonrada kaliteli bir UPS ( Güç kaynağı) almalısın yoksa daha çok yıldırımlar düşer başına. :) Geçmiş Olsun.

Euclides
10/07/2005, 20:00
Yıldırım belirli mesafeden daha yakınsa zaten ne yaparsan yap EMP etkisi olayı bitiriyor.
YIldırım düşmesini engellemek için paratoner taktırmak lazım...

pirilti
11/07/2005, 09:50
yıldırımlı günlerde ben direk bil. ve önemli ev aletlerinin fişini çekiyorum..

MoonWolf
11/07/2005, 10:55
Yıldırım belirli mesafeden daha yakınsa zaten ne yaparsan yap EMP etkisi olayı bitiriyor.
YIldırım düşmesini engellemek için paratoner taktırmak lazım...
evet asıl senin dediğin önemli,hiçbirşey tanımıyor,yoksa yıldırım..

ALEXrunaway
11/07/2005, 23:16
geçmiş olsun Moonwolf.. . vakti zamanından aynı dertten bi çok kez mağdur olmuş biri olarak, ki çoğu kendi eşekliğimden.. acını anlayabiliyorum.. .ama en çok koyanı harddiskin gitmesi...

IcenGuard
11/07/2005, 23:37
bilgisayarlar kasaları metal olduğu için EMP den etkilenmez.

punchmann
27/07/2005, 22:49
yıldırım bence senin elektrik prizinden kaynaklanıyor. bunu topraklama ile hallet derim