PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Askerliğin kısalması!!!

asmin80
09/07/2005, 12:40
Yüksek okul mezunu olupda askerlik sorunu olanlara bir sorum var. Tercuman gazetesinde perşembe günü yayınlanan bir yazıya göre M.Y.O mezunlarına doğu illerindeki ögretmen açıgını kapatmak için tercihe ve secime bağlı olarak asker ögretmen sıfatıyla askerlik yaptırılacakmış. Özlük hakkları tıpkı ögretmen gibi olacak sivil, normal tatiller ve rapor izin felan aynı. Yine gazetede yazılana göre kanun resmi gaztede yayımlanmış ama başka hiç bir yerde böyle bir habere rastlamadım. Olayın doğrulugu hakkında bilgisi olanlarda acilen haber bekliyorum....
Kolay Gelsin...

pirilti
09/07/2005, 13:28
Ben askerliğimi yaptım ama sanıyorum ki meslek yüksek okullarına gidenlere birtakım imkanlar sağlanacağını tv de duymuştum..Ama benim duyduğum askeliin kısalması yönündeydi

MEHMET
09/07/2005, 13:40
bu konuda resmi gazetede yayınlanan tek bir cumle yok. bu sadece bir millet vekilinin ortaya atmış oldu öneri idi. ve yanılşmıyorsam meclis gundemine de gelmiş değil.

asmin80
12/07/2005, 13:12
Ben bunu yazıyı gaztede okumuştum. Resm, gazetede yayınlandıgınıda söylüyordu ama sanırım asparagas bi haber. Bende o gazete yazısından başka hiç bir yerde böyle bir yazıya bir daha rastlayamadım olsaydı çok iyi olurdu. Tarih ne olursa olsun bu konuyla ilgi bilgi edinen arkadaşlardan yorum bekliyorum...
Teşekkürler...

alico
20/07/2005, 23:33
Şu aralar asker lazım azaltmamalıyız.

turker
21/07/2005, 01:23
Şu aralar asker lazım azaltmamalıyız.
Niye? Askeri çok olan daha mı kuvvetli oluyor?

xander
21/07/2005, 09:21
Hayır kuvvetsiz oluyor.

turker
21/07/2005, 13:15
Dünyanın en kalabalık ordusu muhtemelen çindedir. Askeri güç açısından Çin ile Almanya, Türkiye, Amerika, İngiltere, İsrail vs.vs.vs. ülkeleri kıyaslarsak Çin'in üstünlük gösterebileceği bir ülke var mı acaba?

o-z-a-n
21/07/2005, 13:33
... ülkeleri kıyaslarsak Çin'in üstünlük gösterebileceği bir ülke var mı acaba?

Söz konusu Çin ise ben olsam bu tartışmaya girmezdim...

pirilti
21/07/2005, 14:01
askerlik güzeldi herkese tavsiye ederim..zorluklar var ama güzeliklerde var..
tabi ben izmirde yaptım oda ayrı bir güzelik katmış olabilir..kısalık uzunluk dert etmeyin gidin yapın gelin işte..

asmin80
21/07/2005, 15:57
kardeşime katılıyorum. Evet ülkeye hizmet gerekli bundan şüphe yok. Ama şuda varki beni askerde tutmak yerine azat etseler daha faydalı olurum. Kaldıki askerligin 15 aya düşmesi bile askeriyeyi milyonlarca dolar kara geçirmiş...

xander
21/07/2005, 17:27
Dünyanın en kalabalık ordusu muhtemelen çindedir. Askeri güç açısından Çin ile Almanya, Türkiye, Amerika, İngiltere, İsrail vs.vs.vs. ülkeleri kıyaslarsak Çin'in üstünlük gösterebileceği bir ülke var mı acaba?
Yok ben bunu yanlış okudum veya talihsiz bir yazı. Çin in üstünlük gösteremeyeceği hangi ülke var kuzum :)

Scorpion
21/07/2005, 19:51
Yok ben bunu yanlış okudum veya talihsiz bir yazı. Çin in üstünlük gösteremeyeceği hangi ülke var kuzum :)
Abd , İngiltere , Türkiye , Almanya İsrail vs. vs...

turker
21/07/2005, 19:54

Bildiğim kadarıyla Çin'in İsraildeki kadar teknolojik tankları, Amerika ve İngilteredeki kadar gelişmiş uçak ve gemileri, Türkiyedeki kadar tecrübeli üst düzey asker personeli yok.

Yok nükleer silahmış yok kimyasal yada biyolojik silahmış diyorsanız o zaman kıstaslarımız farklı demektir.

alico
24/07/2005, 23:03
bunlara bende katılıyorum bu memlekette asker çok fazla ve devlete masraf üstelik doğru dürüst bir eğitim de yok ayrıca tartışılır. O sözü söylemektem kastım kısa bir dönem sonra yakın komşularımızdan farkımız kalmıyacağından ötürüydü. En azından bir nebze komşularımızın liderleri gibi bizimde ordu komutanlarımız kağıt üstünde satıp gitmez, bizi işgale açık bir sürü yapmazlar ise ve bu güne dek kendilerine örnek aldıkları baş komutanın (M.K.A.) ilkeleri ile hareket ederlerse komuşularımızın bu düştüğü çaresiz işgal durumuna düşmekten kurtulumuş oluruz. Bunun içinde bu zamanlarda onların yanında türk milletinin mehmetcikleri hazır ve naim olması gerektiğini düşünüyorum. Ayrıca Asker sayısını düşürmeyle ile ilgili çalışmaların avrupa birliği tarafından önerilemsini de kendi çıkarları dahilimde hareket ettiklerinden önümüze getirdiklerini düşünüyorum.

quarx
27/07/2005, 13:54
Bulunduğumuz jeopolitik konum ve içimizdeki terör tehditi sebebiyle uzmanlaştırılmış askerlerin artması ve askerlik süresinin uzaması taraftarıyım.

Kısa olan askerlik şöyle. Poşetler var örneğin. Bunlar külfi zarar. ne nöbet tutarlar ne başka bişey. (İşin şakası bi yana rahattırlar çünkü gideceklerdir)

Sorumlu olanlar ise uzun dönem askerlerdir. Onlarda usta birliğini 12 ay yaptığını düşünürsek 1 sene aynı yerde kalan profosyonelik düzeyi en üst seviyeye çıktığında eve dönüp kaldığı işelre devam eden.. uzar gider.

Kısacası, askerliğin maliyeti değildir konu olan. Öyle olsaydı bugüne kadar bizim dost bildiğimiz birçok ülke çoktan kökümüzü kazırdı... Yaa..

Ansugo
27/07/2005, 14:46
Ben fark göstermeden "her bireye" askerlik şartı konulmasını devlete daha zararlı olduğunu düşünüyorum. Bu bakımdan kimi kimselere zorla askerlik yaptırılmasını "vatana sadakat" olarak değil "vatana ihanet" olarak görüyorum.

Bu bahsettiğimi ise ne asker zihniyetine sahip kişilerin ne de devletçilik içinde boğulmuş siyasi iktidarların anlayabileceğini sanmıyorum.

Bu sebeplerle "askerlikte kaçma" ile "askerlikten kaçınma" arasındaki farkı bildiğimden imkanlarım elverdiği ölçüde askerlikten kaçınacağım.

Ne zaman ki bana en fazla bir ay olacak sürede bir askerlik imkanı sunacaklar; o zaman işlerimi bir ay ben olmadan yürüyebilecek şekilde ayarlayıp bu görevi ifa edebilirim.

asmin80
30/08/2005, 15:53
Bulunduğumuz jeopolitik konum ve içimizdeki terör tehditi sebebiyle uzmanlaştırılmış askerlerin artması ve askerlik süresinin uzaması taraftarıyım.

Kısa olan askerlik şöyle. Poşetler var örneğin. Bunlar külfi zarar. ne nöbet tutarlar ne başka bişey. (İşin şakası bi yana rahattırlar çünkü gideceklerdir)

Sorumlu olanlar ise uzun dönem askerlerdir. Onlarda usta birliğini 12 ay yaptığını düşünürsek 1 sene aynı yerde kalan profosyonelik düzeyi en üst seviyeye çıktığında eve dönüp kaldığı işelre devam eden.. uzar gider.

Kısacası, askerliğin maliyeti değildir konu olan. Öyle olsaydı bugüne kadar bizim dost bildiğimiz birçok ülke çoktan kökümüzü kazırdı... Yaa..
Tamam öyle diyosunuz iyi de sen bu ülke için uzun zaman askerlik yaparmıydın. Hani ne derler bekara hatun boşamsı kolay gelir. Kaldıki bende askerlikden kaçmak gibi bi niyetim yok elbette yapılmalı ama zaman çok uzun ve benim için götürmek istedileri zaman çok ters...

quarx
31/08/2005, 10:32
Tamam öyle diyosunuz iyi de sen bu ülke için uzun zaman askerlik yaparmıydın. Hani ne derler bekara hatun boşamsı kolay gelir. Kaldıki bende askerlikden kaçmak gibi bi niyetim yok elbette yapılmalı ama zaman çok uzun ve benim için götürmek istedileri zaman çok ters...

Seni götürmek istedikelri zamanı sen kendin ayarlayabiliyorsun... Bunu askerliği tecil ettirme hakkını kullanarak yapabilirsin. Gerçekten uzun bir dönem gitmemek istiyorsan bir üniversiteye kayıt olman (bu bir açıkmı tartışılır) senin için faydalı olur.

Dediğin gibi bekara boşama kolay olur.. Ben askerliğimi yaptım ve şu görüşümden asla vazegeçmem;

Öncelikle bir bkz: http://www.hurriyetim.com.tr/haber/0,,sid~1@w~1@nvid~624457,00.asp

Bu ülkede bu tarz olaylara sebebiyet verenler yaşadıkça ben her saniye ömür boyu süreriz, karşılıksız askere gitmek için hazırım...

Tek dileğim Allah 'tan Ülkemizi-Milletimizi başkalarına muhtaç bırakmasın. Biz kendimize yeteriz birliğimizi bozmayalım.

Yaşaımız bir anlam uğruna olmadıktan sonra yaşam değildir.

Eğer onlar olmasa ülkemizde ne dirlik kalır ne düzen, bizlerde sıramız geldikçe onlara güç olarak katılacağız ve görevimizi en iyi şekilde yapmaya çalışacağız. En azından sevdiklerimiz için. En azından bu ülkemiz uğruna şehit olmuş gelmiş geçmiş bütün insanlarımız için...

ismailyalta
02/09/2005, 08:20
Ansugo, mesajından alıntı:
Bu sebeplerle "askerlikte kaçma" ile "askerlikten kaçınma" arasındaki farkı bildiğimden imkanlarım elverdiği ölçüde askerlikten kaçınacağım.

Ne zaman ki bana en fazla bir ay olacak sürede bir askerlik imkanı sunacaklar; o zaman işlerimi bir ay ben olmadan yürüyebilecek şekilde ayarlayıp bu görevi ifa edebilirim

asmin80, mesajından alıntı:
Ferhan Şensoy'un "PARDON" diye bir filmi var, bilmem izlediniz mi? Filmde İbrahim (F. Şensoy) diye bir karakter var, 16 yıl askerden kaçıyor vatandaş. Baaazı nedenlerden arkadaş karakola düşüyor. Sonra komser amca soruyor "16 yıl niye kaçtın askerden l...n" diyor, İbrahim'de anlatıyor; "Sayın amirim, bilmiyorum siz dörtnala mı gittiniz? Fakat kimse askere koşa koşa gitmez! Bende şöyle bir iş kurayım ondan sonra giderim" dedim, "İş kurma işi biraz uzadı" diye cevap veriyor :) Ansugo ve Asmin80 arkadaşlarımızın da "iş kurma işi" yada "işi idare ettirme" işleri biraz uzuyor. Ondan askere gitmeyi istemiyorlar herhalde :)

Türkiye şartlarında askerliğinde (paralı hariç) 1 aya düşmesi, kırmızı kar yağması ile aynı zamanda olacağından sizler askere maskere gitmezsiniz tabii JANDARMA'lar kapınıza gelip yanaklarınızdan öpünceye kadar :)

xander
03/09/2005, 09:14
Bildiğim kadarıyla Çin'in İsraildeki kadar teknolojik tankları, Amerika ve İngilteredeki kadar gelişmiş uçak ve gemileri, Türkiyedeki kadar tecrübeli üst düzey asker personeli yok.

Yok nükleer silahmış yok kimyasal yada biyolojik silahmış diyorsanız o zaman kıstaslarımız farklı demektir.
Konuya şöyle bakalım Hangi ülke çin e saldırmaya cesaret edebilir. Şimdi bunu düşünmeden direk cevaplamaya kalkacaksınız fakat iyice bir düşündükten sonraki cevabınız benim için daha önemli. İngiltere,fransa,almanya gibi ülkeleri bırakın bana göre çin şu an abd ile dahi bire bir savaşır. Geçmiş tarihte çin ABD nin bir uçağını hava sahasında yakalayıp indirmiş ve el koymuştu. ABD bir çıt dahi çıkaramamıştı. Şimdi ben iddia ediyorum 2 tane israil ile yarim kilogram almanyayı tek başına devirebilir.

Ansugo
03/09/2005, 10:27
Belki o sebepten Çin'de hala Japonlar bizi istila edecek türü bir paranoya vardır.

kubilay aka
04/09/2005, 00:01
yorumları kaba taslak okudum fikrim
kısalması nı falan beklemden bir an önce yapın bitirin.
iş kurma vs yi sonraya bırakın yoksa askerlik size sürekli engel olacak
askerliğini tecilli yapan biri olarak söylüyorum

turker
04/09/2005, 00:50
Konuya şöyle bakalım Hangi ülke çin e saldırmaya cesaret edebilir. Şimdi bunu düşünmeden direk cevaplamaya kalkacaksınız fakat iyice bir düşündükten sonraki cevabınız benim için daha önemli. İngiltere,fransa,almanya gibi ülkeleri bırakın bana göre çin şu an abd ile dahi bire bir savaşır. Geçmiş tarihte çin ABD nin bir uçağını hava sahasında yakalayıp indirmiş ve el koymuştu. ABD bir çıt dahi çıkaramamıştı. Şimdi ben iddia ediyorum 2 tane israil ile yarim kilogram almanyayı tek başına devirebilir.

Ben de tersini söylediğime ve test yapıp sonucu göremeyeceğimize göre diyecek pek birşey yok...