PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bu aralar kamera almayı düşünenlere...

Grishnak
09/07/2005, 03:26
Reklamlarda sık sık görüyoruz. Sony kaydettiği görüntüleri ve fotoğrafları DVD'ye yazabilen kameralarının reklamını daha sık yapmaya başladı.

Sanırım çoğunuz hafıza kartları, hi8 ve türevi kasetler varken dvd ye ne gerek var diyeceksiniz. Evet ben de ilk önce böyle düşündüm. Ancak aldıktan sonra ne kadar saçma olduğunu anladım.

Aletin kullandığı medya, 8 cm DVD-R (RW'da var), 1.4 GB ve 30 dakika görüntü alabiliyor (orta kalitede, o bile süper). Bu medyaların teki 12 milyon - evet çok fazla ama diğer marka medyalarla uyumlu olabilir, denemedim fakat deneyince yazıma ekliycem.

Görüntü kalitesi 1.07 MP, CCD mercek. 5.1 AC-3 Dolby Digital ses kalitesi ile kaydediyor. Ve görüntü kesinlikle mükemmel (steady shock, night shot da çabası).

Çektiklerini direk DVD ye kaydediyor; yarı dijitallerde olduğu gibi hem kaset hem hafıza kartı kullanmıyor.
DVD'yi finalize etmeden önce menu oluşturabiliyor, title, renk şeması gibi şeyleri seçebiliyorsunuz.

Burda yazma amacım, diğer kameralarla paralel fiyatları olduğu için, şu aralar kamera alacakların buna yönelmesini sağlamak. Benim aldığım 202E modeli, 1 milyar 400 civarında fiyatı. Tek kusuru PC'ye USB bağlantısı olmaması - 203E modelinde var, arada 160-200 milyon fiyat farkı da var. Alacak arkadaşlar bana kalırsa 202E modeli alıp, yanına bir DVD yazıcı alırlarsa kara geçerler, fazladan DVD yazıcıları olur - LG 4163B'yi tavsiye ederim, şu an birinci, Nec, Plextor gibi markalara aldanmayın.

Özellikle yazma ihtiyacı duydum; zira reklamları gösterime girdiğinden etrafımda beri bu kameralardan almayı düşünenler çoğaldı.
www.morfare.com yetkili satıcısı, en ucuz burada ve her türlü malzemesi var.

Bu arada reklamda çalan şarkı Stereo Total - I love you, ono.

Herkese iyi günler

pirilti
09/07/2005, 10:26
Bir yorumda benden.
Geçenlerde bir kamera aldım DCR-TRV270E hay allahım düşündükce cinlerim tepeme cıkıyor hayatımda yaptığım e aptalca şeydi. İnt bir araştırma yaptım ve ortalama fiyatlarının 680 milyonla 700 mil arasında olduğunu görünce www.morfare.com buldum ordanda sony yetkli satıcısını arıyarak bana en yakın yetkili satıcının adresini aldım. Kardeşim unv bu sene bitirdi ve biz onu kameraya cekmek istiyorduk ve o gün gaza gelerek kardeşimi aradım ve adresi vererek kamerayı almasını söyledim. Nasolsa araştırmıştım bu sony di markaydı bir güven vardı ve yetkili satıcıdan alacaktım ve alacak kişide yakında dr olacaktı. Yetkili satıcıya telefon açtım bu serinin onlarda bulunduunu eğer peşin para alırsam 700 mil olacağını söyledi.. Ne farkederdi 680 mil-700 milyon arasında hiçde fark yoktu. Hem biz o gün yola çıkacaktık int alıp beklemekde işimize gelmiyordu. Akşam kamera bize geldi. Açtık kaset yok, çanta yok, tripot yok extra pil yok allah allah hata olmalı oysaki int bunların hepsinin olduğunu söylüyorlardı!
5 kaset, tripot ve canta. Kardeşim cantayıda 35 milyona satmayı teklif ettiklerini söylediler dedi..Nedne beni aramadın telefon kapalıydı. Yola çıktık kaset aldık ve hem yolculuğu hemde törenleri kaydettik..Ve döndüğümüzde satıcıya telefon açtım kamera alıyoruz kaset yok olması lazımd eğilmi!! Hayır olması gerekmez kutuda ne varsa odur. Hesaplıyorsun int aldığında peşin para 680 mil+5kaset+tripot+canta+expil!!!!! bunları çıkartısan 550 Ml falan. Sony aradım ve yetkili satıcınızın ben kazıkladığını düşünüyorum dedim dolayısıylada ben sony markasına güvenip yetkili satıcınızdan bir ürün aldığım için kendimi kazıklanmış hissediyorum dedim. Bana verilen cevap serbep piyasa ekonomisinde bir ürünü almadan önce araştırma yapmamız gerektiğini öğütlediler..!!!!
Şuanda kameranın fiyatı 600 milyona inmiş!!!! bir arada yanında mini müzik seti veriyorlardı!!!

SONY MARKA BİLİNCİ YOK-SONY kime ne tuturursa o fiyata satıyor-SONY insanı kazıklanmış hissetiriyor-SONY müşteri odaklı değil kar odaklı-SONY benim gibi bir müşteri sonsuza kadar kaybeti..BEN TEKNOLOJİYİ kullanan birisiyim ve okadar hırslandımki 5.5000000 kişiye toplu mail bile göndermeyi düşündüm!!!!!!!...BEN ozaman bu SONY görürdüm..ama işte etik olmayan hiçbirşeyi yapmam

SONUÇ: aptlık yaptığımı kabul ediyorum ama bence SONY daha büyük !!!!!!!!!!!!!!!!!

Cekici
09/07/2005, 12:09
buraya şikayetini yaz.... yararı oluyor kendimden biliyorum..

http://www.sikayetvar.com

pirilti
09/07/2005, 12:52
evet çok saol bir şeyler yazdım ama şikayet birinden bişey beklersen olur ben yazdım ama kimseden bişey beklemiyorum. Benim için Sony bitmiştir.

Grishnak
09/07/2005, 19:01
pirilti üzülerek söylüyorum ki adamlar haklı. 700 kağıt vericeksen bence önce bi araştırmalıydın. Şahsen ben bu "araştırma" nın yararını çok gördüm. Aldığım discman, telefon, DVD yazıcı, tıraş makinesi vs hep araştırarak, diğer ürünlerle kıyaslayarak aldım ve benden görerek bendeki ürünlerin benzerini alan bir sürü tanıdığım var. Herkes de memnun.

Yapmak gereken çok basit aslında, Baskuda gibi sitelere girip tek tek istediğin fiyat aralığındaki ürünleri kurcalaman gerek. Çoğu insan internetten alışverişin saçma olduğunu düşünse de kesinlikle buna aldanmayın derim. Bilgisayar sandalyemi bile netten aldım şimdiye kadar aldığım hiçbir üründe şikayetim olmadı. Bu arada benim DVD Handycam tripod+1 boş medya+çanta ile beraber 1.400'e geldi. Netten alırken özellikle yanında bişeler veriyolar nedense buna da dikkatinizi çekerim.

İyi günler

pirilti
09/07/2005, 19:48
sorun burda neten almak yada mağzadan almak değil! fiyat istikrarı bunu söylerken neyi kastediyorum..!? Bir üretici için malını her alan ayrımsız eşittir! sen ister sony ürünün pazardan al ister bakaldan ister mağzadan ister int beli normla içinde fiyat aralığı bariz farklar içermemeli çünkü pazarda aldığınla int aldığın arasında bariz fiyat farkları oluşturursan müşteri ayrımı yapmış olursun ki hiçbir zaman int alışveriş yapamayacakların sony ürünü tercih ettiklerinde kazıklanıyorlar hissi kaçınılmaz olur.
Seni kriterin ucuz almak olabilir ama ben bu kazığı yem!den önce kriterim sony kamer almaktı!!! diğer markaları araştırmadım bile neden çünkü bildiğimiz bir marka güvenilir!? Ama sony marka neden oldu dersen o ayrı ama bu tip adaletsiz ve eşitlik ilkesine dayanmayan fiyat politikaları marka bilincine zarar verir. Burda benim kandırılmış ve kazıklanmış hissetmemin en büyük sebebi sony bir marka olması ve benim ona güvenmemden dolyı bir hayal kırıklı içinde olmamdan kaynaklanıyor.

Grishnak
09/07/2005, 23:20
Doğru. Fiyat farkı direk olarak müşterinin markaya olan bakışını değiştirecektir. Ancak piyasada Sony'ye ciddi bir rakip JVC varken açıkçası onların bunu çok taktığını düşünmüyorum.
Her nekadar yapılanın doğruluğu tartışılsa da bunun ticaret olduğunu unutmayalım. Farkında olmadan markayı seve seve ne kazıklar yiyoruz hergün...

ns
25/07/2005, 18:35
sony dv kamera almayı düşünüyorum.
800-900 YTL arası bir şey olsun istiyorum. önerisi olan var mı?
bir de www.morfare.com ve www.bascuda.com vs ya da internet harici nereden almam uygun olur?
yetkili satıcısı olmasının getirileri oluyor mu?
morfare.com dan daha önce alışveriş yapan var mı?

gözüme çarpanlar :
http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/storeproduct.aspx?dept_id=457&p_id=besgsodcrhc22e&id=1
http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=629873&aType=product&catId=4249

800.000 piksel yeterli olur mu? vcd kalitesinden iyi olur mu?

kurtcuk
25/07/2005, 20:47
Sony TRV265 aldım geçen sene,hiç memnun değilim, daha doğrusu ben almadım babam almış bana hediye etti, ona karşı da bişiy söyleyemiyorum,sadece kasete kayıt yaptığı için pc ye aktarmak sorun luyor, hatta direk pc ye aktaramıyorsunuz, öncelikle CD ye kaydedip ondan sonra cd den pc ye alıyosunuz. Fotoğraf çekiyor diye yazmışlar kutunun orasına burasına, dikkat edin fotoğraf dediği 7 saniyelik görüntü dondurma, fotoğraf gibi duruyor, şu an elimde sony cybershot digital Fotoğraf makinesi var içine de koydum 512 mb lık kartı ohh.. TRV265 'i kimseye tavsiye etmem bilginize....

ns
25/07/2005, 21:08
fotoğraf çekmesi o kadar önemli değil.
zaten trv serisinin kalitesi biraz düşük.
ben dcr-hc... serisi ile ilgileniyorum. zaten koyduğum linklerde de hc serisinde olan kameralar var.

benim merak ettiklerim :

sony dv kamera almayı düşünüyorum.
800-900 YTL arası bir şey olsun istiyorum. önerisi olan var mı?bir de www.morfare.com ve www.bascuda.com vs ya da internet harici nereden almam uygun olur?
yetkili satıcısı olmasının getirileri oluyor mu?
morfare.com dan daha önce alışveriş yapan var mı?

gözüme çarpanlar :
http://www.ekonomikticaret.com/ekonomikticaret/storeproduct.aspx?dept_id=457&p_id=besgsodcrhc22e&id=1
http://www.bascuda.com/Bascuda.aspx?cmp=Bascuda&pId=629873&aType=product&catId=4249

800.000 piksel yeterli olur mu? vcd kalitesinden iyi olur mu?

Grishnak
27/07/2005, 02:54
Bundan kuzenim aldı yanılmıyorsam. Kasetli olması bi dezavantaj zira yanında verilen kablosu (USB) satan adamın dediğine göre berbat çünkü aktarım hızı çok düşük. Ayrı olarak i-link denen kablosundan almak gerekiyor ki o da çok sağlıklı değil ve 70 küsür milyon. Ki kasetli kamera kullanan arkadaşlarımdan biliyorum ki bu pc ye aktarma işi çok külfetli. Size illaki dvd cam alın demiyorum kimsenin böle anlamasını istemem ama bunları da göz önünde bulundurun derim.

Ki özellikle söylemek istediğim MPEG encoding yapabilen kameralardan uzak durmanız. İstediğiniz yere aktaramıyorsunuz, kesip biçmek zor zira encoding-resave ıvır zıvır tonla işi oluyor - tecrübe ile sabittir. Ki asf gibi abuk formatlarda kaydettiklerini de söylemem gerek.

Size tavsiyem eğer alabiliyorsanız dvd yazanlardan almanız. Mavica modeli bence yeteri kadar ucuz. Ayrıca 12 milyonluk sony recordable medya kullanmanız şart değil. Testlerimin sonucunda Philips, Iomega ve Magick gibi markalarda kayıt ve finalize işlemi sorunsuz oldu. Ancak İomegalardan birinde medyayı okumama sorunu yaşadım ki hiçbir alet okumadı. Umuyorum ki benden kaynaklı bir şeydir. Hatırladığım kadarıyla Magic 2.5 YTL, Iomege ise 3.5 YTl, Philips de 4-5 gibi birşey olması lazım. RW medyalar ise 15 milyondan başlamakta.

Eğer kasetli alacaksanız kesinlikle aktarım konusunu sonuna kadar araştırın derim sonra çok can yakıyor. Fotoğraf stüdyolarını zengin edersiniz her kaseti aktarim derken.

İyi günler

ns
27/07/2005, 03:07
dvd ye yazanlardan istemememin sebebi 30 dakikalık olmaları.

aktarım için capture kardı almayı düşünüyorum 100$ gibi bir bütçe ayırabilirim onun için de.

ayrıca görüntüleri bilgisayarda kasetten izleyemem mi? pc'ye aktarmadan.

pirilti
27/07/2005, 08:50
valla benim tavsiyem iyi araştırmanız malum sony de fiyat istikrar diye bişey yok. Sonra aldığınıza alacağınıza pişman oluyorsunuz. Aynı ürünü bir yerden aldığında yanında müzik seti başka bir yerden aldığında tripot/kaset/canta başka bir yerden aldığında da valla kutuda ne çıkarsa diyebiliyorlar. Acaba yeni birşey geliştirdilerde yangından malmı kaçırıyorlar onuda anlamak mümkün değil.
www.morfare.com bende biliyorum ama adamların görseli ve sunumu güven vermiyor ama sanıyorum ki iyi bir firma. Eğer alacaksam www.baskuda.com iyi seçim uygun fiyat sunuyorlar..birde son zamanlarda başka alışveriş sitelerini kendilerine yönlendirerek bu işten sıyrılanlar var örnek mynet.com adamlardan bişey alıyorusn www.baskuda.com'dan fatura geliyor bunun gibi bir sürü firma da yanı şekilde.

Son söz sony mony dinlemeyin adamlar tuturduklarına tuturdukları fiyatdan geçiriyorlar önemli olan kalıcı müşteri memuniyeti değil en kısa yoldan para kazanmak bu anlamda sony en fazla 5 sene veriyorum gülegüle sony:)