PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : tarih problemi

DotNetKid
07/07/2005, 13:45
Mrb arkadaşlar;

öncelikle belirtmeliyim ki forumda aradım ama bulamadım.. local de çalışan bir programımız vardı. proje Asp + Ms Access ile yapıldı;

- Windows XP Pro SP2 Tr işletim sistemi,
- Ms Access XP,

kullanılıyor.

tarih formatı, gg.aa.yyyy (Örn: 23.06.2005) önceden Date() fonksiyonu ile bu formatta tipi metin, uzunluğu 10 olan alana kayıt yapabiliyorduk. ama şimdi bu fonksiyonu kullandığımızda, tarihi aa/gg/yyyy (Örn: 6/23/2005) olarak belirliyor ve kaydediyor.

( tek değişen şu oldu: sorunsuz çalışıyordu.. format attık, yeni sistem kurduk. IIS kurup programı açtık ve bu sorun oldu. diğer 3 makine ağ üzerinden IIS kurulu makineye bağlanıp programı kullanıyordu. şimdi diğer makinelerden kayıt yaptıgımızda da aynı tarih sorunu oluyor. programı 5. baska bi makineye yükleyip diğer makinelerden erişince de aynı sorun var. ama 5. makineden local olarak programa erişip kullanınca sorun yok. çok ilginç.. )

Access ten ya da Windows tan bilemiyorum. Win. un bölgesel ayarları aşağıda resimdeki gibi.. sizce neden olabilir...

selami_32
07/07/2005, 14:35
access'te format(date(),"dd.mm.yyyy") şeklinde kod değişikliği yapsanız olur mu acaba

saygılar

DotNetKid
07/07/2005, 15:31
olur ama access in ilgili alanının tipini başka nedenlerden ötürü date tipinde değil de mecburen metin tipinde tutmak zorundayım.

ayrıca bunun bir yolu vardır değil mi. sonucta 6 aydır aynı şekilde sorunsuz çalışıyordum. 5. makine dediğim PC de de suan da sorunsuz çalışıyorum (local olarak). IIS in kurulu olduğu yazılımı ağa dağıtan PC de yaşıyorum bu sorunu.. windows u da yeni kurdum. lisanslı bir "Win XP With SP2 Türkçe"

DotNetKid
07/07/2005, 16:11
bi yanlış anlama olmuş.. az önce bişey farkettim;

<% = Date() %> fonksiyonunu IIS te çalıştırdığım zaman tüm pcler de 07.07.2005 yerine 7/7/2005 değerini görüntületiyor.. önceden böyle değildi.. ben 07.07.2005 dönsün istiyorum. nasıl yapabilirim...